Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή γλώσσα Βενιζέλου σε εσωκομματική αντιπολίτευση και ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Τραγωδία με 28χρονο ειδικό φρουρό στο Χαλάνδρι
  • [03] Διαδηλώσεις στην Τουρκία με φόντο την έρευνα για διαφθορά
  • [04] Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι
  • [05] Με νίκη αποχαιρέτησε τη χρονιά ο Παναθηναϊκός

  • [01] Σκληρή γλώσσα Βενιζέλου σε εσωκομματική αντιπολίτευση και ΣΥΡΙΖΑ

    Σε όλα τα θέματα εσωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, δίνοντας απαντήσεις σε ζητήματα που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων και ορισμένα εσωκομματικά, που τέθηκαν είτε με επιστολές μελών του οργάνου, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων και συμπεριφορών.

    Περνώντας στην αντεπίθεση για τις επικρίσεις που δέχεται, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά, αγωνίζεται και πετυχαίνει, θρυμματίζεται επικοινωνιακά. Και επισήμανε ότι από τον Μάρτιο του 2012, που ανέλαβε την ηγεσία, δεν εφαρμόστηκε ούτε μια απόφαση, ακέραια και ολοκληρωμένα, παρότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν συλλογικά.

    Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι σε όσους αμφισβητούν τη στρατηγική του, υπεραμυνόμενος της πολιτικής επιλογής της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με τη ΝΔ και επιτιθέμενος, παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια εκτσογλανισμού του δημοσίου βίου.

    «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη στο σύνολό της, δεν υπάρχει εθνική ενότητα και σταθερή πορεία του έθνους. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, ούτε η παρακαταθήκη που δημιουργεί ο λαός με τις θυσίες του» τόνισε ο κ. Βενιζέλος κλείνοντας τις εργασίες της Συνόδου.

    Κριτική για την πορεία του ΠΑΣΟΚ άσκησαν στελέχη και βουλευτές. «Το αφήγημα δεν βγαίνει και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πάει στα βράχια αν δεν αλλάξουμε πορεία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής του κινήματος Θάνος Μωραΐτης, ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε ότι «ο κυβερνητικός συμβιβασμός έχει ημερομηνία λήξης». Ο πρώην γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης, από την πλευρά του σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα συναίσθημα ελπίδας, που θα προέλθει από αλλαγή στρατηγικής και από ασυνήθιστες συγκρούσεις για την συγκυρία και την εποχή.

    Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης ανέφερε ότι ιστορικά οι Ευρωεκλογές οδηγούν τους πολίτες σε πιο χαλαρή συμπεριφορά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και αυτό συμβαίνει πολύ περισσότερο τώρα που πολλοί πολίτες θεωρούν, ότι πολλά από τα προβλήματα της χώρας οφείλονται στα προγράμματα οικονομικής πολιτικής που ακολουθούνται και ότι αυτά τα προγράμματα, ήταν το αποτέλεσμα μιας τιμωρητικής στάσης των ευρωπαίων εταίρων».

    [02] Τραγωδία με 28χρονο ειδικό φρουρό στο Χαλάνδρι

    Ειδικός φρουρός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, παρέσυρε και τραυμάτισε θάνασιμα, ηλικιωμένη γυναίκα, στην οδό Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Ο 28χρονος ειδικός φρουρός, που οδηγούσε την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, υπηρετούσε στην Αθήνα.

    Αφού παρέσυρε την ηλικιωμένη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες,και αντιλήφθηκε ότι ήταν νεκρή, τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι αφαιρώντας τη ζωή του με τραγικό τρόπο.

    [03] Διαδηλώσεις στην Τουρκία με φόντο την έρευνα για διαφθορά

    Η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι έκαναν σήμερα πορεία στην Κωνσταντινούπολη για τα πολεοδομικά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και μια έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και γιοι υπουργών. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία της συνοικίας Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης κρατώντας πανό που καλούσαν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan News. Ο Ερντογάν έχει καταγγείλει την έρευνα για διαφθορά ως έργο "σκοτεινών συμμαχιών" και έχει υποσχεθεί πως θα ξεσκεπάσει τους εμπλεκόμενους. Προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στη διοίκηση της αστυνομίας και έχει ήδη απαλλάξει από τα καθήκοντά τους δεκάδες αστυνομικούς διοικητές.

    Οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν άλλους 25 αξιωματικούς της αστυνομίας, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά, στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες συνολικά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών και ο γενικός διευθυντής της κρατικής τράπεζας Halkbank. Περίπου 70 αξιωματικοί της αστυνομίας, περιλαμβανομένων των διοικητών πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε η προφυλάκιση των υπόπτων για συμμετοχή στο σκάνδαλο.

    Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγόρησε χθες «διεθνείς οργανώσεις» και «σκοτεινές συμμαχίες» ότι ενθαρρύνουν την έρευνα για διαφθορά και είπε ότι θα συνεχιστεί η προσαγωγή εκείνων που βρίσκονται πίσω από την έρευνα. Σε ομιλία του στη βόρεια πόλη Όρντου, ο Ερντογάν έκανε λόγο για συνωμοσία και κατηγόρησε ένα «κράτος μέσα στο κράτος» ότι ευθύνεται γι' αυτόν τον «βρώμικο πόλεμο» που έχει στόχο να τον κηλιδώσει.

    [04] Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

    Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από μια από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία ρίχνοντας βαρέλια με εκρηκτικά στην επαρχία του Χαλεπιού, στην βόρεια Συρία, ανακοίνωσε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

    "Ο απολογισμός έχει ανέλθει σε 42 νεκρούς στην Χανάνο", μια συνοικία της πόλης τον έλεγχο της οποίας έχουν οι αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο είχε λίγο νωρίτερα ανακοινώσει ότι 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, έχασαν την ζωή τους από την επίθεση αυτή της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

    Το κέντρο Τύπου του Χαλεπιού (αντιπολίτευση) κατήγγειλε "μια σφαγή" στην συνοικία Χανάνο, σημειώνοντας ότι "τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες".

    [05] Με νίκη αποχαιρέτησε τη χρονιά ο Παναθηναϊκός

    Με ανατροπή και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μεχντί Αμπεϊντ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και ολοκλήρωσε νικηφόρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις, οι ΠΑΟΚ και Πλατανιάς επικράτησαν με 3-0 και 1-0 του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου αντίστοιχα, ενώ Αστέρας-Βέροια και Καλλονή-Εργοτέλης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0.

    Στα μας του ματς του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος και ΟΦΗ επικράτησαν του Απολλωνα, του Πανθρακικού και του Παναιτωλικού αντίστοιχα.

    Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, μαζί με τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης (19.30).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 December 2013 - 19:30:22 UTC