Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρία παιδιά στο νοσοκομείο από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι
  • [02] Επιστροφή πινακίδων για τις γιορτές
  • [03] Εξιτήριο αύριο για τον Γιώργο Μαυραγάνη
  • [04] Συνεχίζεται το κύμα διώξεων στην αστυνομία της Τουρκίας
  • [05] Έκκληση Μπαν Κι Μουν για περαιτέρω βοήθεια στους πληγέντες από τον τυφώνα Χαϊγιάν
  • [06] Στους δρόμους και πάλι οι Ταϊλανδέζοι κατά της υπηρεσιακής πρωθυπουργού

  • [01] Τρία παιδιά στο νοσοκομείο από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι

    Τρία παιδιά, ανάμεσα τους ένα νεογέννητο βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα στους δύο ενήλικες που βρίσκονταν στο διαμέρισμα και στα δύο παιδιά και ελαφρά εγκαύματα στο βρέφος.

    Οι καπνοί από τη φωτιά που ξεκίνησε από το υπνοδωμάτιο, εξαπλώθηκαν και σε άλλα διαμερίσματα. Επιχειρώντας με 6 οχήματα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά τα ξημερώματα. Για τα αίτια της φωτιάς διενεργείται προανάκριση.

    [02] Επιστροφή πινακίδων για τις γιορτές

    Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια. Πρόκειται για πινακίδες και άδειες που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 19.12.2013.

    Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 19.12.2013.Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και μη καταβολή τέλους διοδίων.

    Για την επιστροφή θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

    [03] Εξιτήριο αύριο για τον Γιώργο Μαυραγάνη

    Αύριο τις απογευματινές ώρες αναμένεται να εξέλθει από το 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον, η επέμβαση(αφαίρεση λίθου από τον αριστερό νεφρό) στην οποία υποβλήθηκε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

    [04] Συνεχίζεται το κύμα διώξεων στην αστυνομία της Τουρκίας

    Οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν άλλους 25 αξιωματικούς της αστυνομίας, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά, στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες συνολικά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών και ο γενικός διευθυντής της κρατικής τράπεζας Halkbank. Περίπου 70 αξιωματικοί της αστυνομίας, περιλαμβανομένων των διοικητών πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε η προφυλάκιση των υπόπτων για συμμετοχή στο σκάνδαλο.

    Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγόρησε χθες «διεθνείς οργανώσεις» και «σκοτεινές συμμαχίες» ότι ενθαρρύνουν την έρευνα για διαφθορά και είπε ότι θα συνεχιστεί η προσαγωγή εκείνων που βρίσκονται πίσω από την έρευνα. Σε ομιλία του στη βόρεια πόλη Όρντου, ο Ερντογάν έκανε λόγο για συνωμοσία και κατηγόρησε ένα «κράτος μέσα στο κράτος» ότι ευθύνεται γι' αυτόν τον «βρώμικο πόλεμο» που έχει στόχο να τον κηλιδώσει.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Έκκληση Μπαν Κι Μουν για περαιτέρω βοήθεια στους πληγέντες από τον τυφώνα Χαϊγιάν

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν έκανε σήμερα έκκληση στους διεθνείς δωρητές να αυξήσουν το μέγεθος της βοήθειας προς τους πληγέντες από τον πρόσφατο τυφώνα στις Φιλιππίνες καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και προσωρινά καταλύμματα. Ο Μπαν είπε ότι η κυβέρνηση της Μανίλα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος έπληξε τις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες στις 8 Νοεμβρίου προκαλώντας τον θάνατο περισσοτέρων από 6.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό τουλάχιστον τεσσάρων εκατομμυρίων.

    Μιλώντας από τη Μανίλα, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Τακλομπάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε που επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα, ο Μπαν δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσαρμοστικότητα των επιζώντων και τη διάθεσή τους να προχωρήσουν στη ζωή τους. Έκανε επίσης έκκληση για τον τερματισμό του συνεχιζόμενου εμφυλίου στο Νότιο Σουδάν και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να διαπραγματευτούν μία πολιτική λύση της κρίσης.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Στους δρόμους και πάλι οι Ταϊλανδέζοι κατά της υπηρεσιακής πρωθυπουργού

    Δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες, συγκεντρώθηκαν σήμερα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ ζητώντας για άλλη μία φορά την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου, τις οποίες το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα, θα μποϊκοτάρει.

    Η Γινγκλάκ διέλυσε στις 9 Δεκεμβρίου το κοινοβούλιο, έπειτα από την ομαδική παραίτηση και των περίπου 150 βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος και προκήρυξε εκλογές, αλλά οι διαδηλωτές ζητούν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο την πολιτική αποδυνάμωση της οικογένειας Σιναουάτρα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 December 2013 - 11:30:23 UTC