Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας παρουσιάζει ο Σαμαράς
  • [02] Αρχίζει ο διάλογος για τον ΕΟΠΥΥ
  • [03] Τρεις εμπρησμοί σε ΑΤΜ κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην Αττική
  • [04] Χριστούγεννα, σαν χιονάτος κουραμπιές
  • [05] Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  • [06] Ξεκινά η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα
  • [07] Nέος γύρος συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [08] Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση και στη Στέγη του Kόσμου

  • [01] Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας παρουσιάζει ο Σαμαράς

    Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Χθες ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στη Σύνοδο, τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης των συνεργιών της ΕΕ με το ΝΑΤΟ στον τομέα της ασφάλειας και της πολιτικής άμυνας στην Ευρώπη. Είπε ότι η χώρα μας δαπανά το 6% του προϋπολογισμού της για την Άμυνα και υποστήριξε ότι η ανάπτυξη των συνεργιών μπορεί να μειώσει τις δαπάνες αλλά και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα.

    [02] Αρχίζει ο διάλογος για τον ΕΟΠΥΥ

    Ξεκινά σήμερα ο διάλογος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Εκτός από τον υπουργό Υγείας, στη σημερινή συνάντηση θα συμμετέχουν ο αρμόδιος υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, αλλά και εκπρόσωπος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γνωμοδοτεί όσον αφορά τη διοικητική διαδικασία.

    Σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας γιατρών του ΕΟΠΥΥ εξέφρασε την πρόθεσή του να έχει μπει, έως τα τέλη Ιανουαρίου, σε λειτουργία ο νέος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    [03] Τρεις εμπρησμοί σε ΑΤΜ κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην Αττική

    Τρεις εμπρησμοί σε ΑΤΜ, καθώς και μία απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο πρώτος έγινε στις 02:32 στην οδό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.

    Ο δεύτερος, λίγη ώρα αργότερα, σημειώθηκε στην οδό Καφαντάρη 10 στο Νέο Κόσμο, προκαλώντας υλικές ζημιές στην οθόνη και το πληκτρολόγιο του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης. Σχεδόν ταυτόχρονα οι δράστες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και σε διπλανό ATM αλλά δεν κατάφεραν. Στο σημείο βρέθηκαν σπίρτα και υπολείμματα προσανάματος τζακιού.

    Η τρίτη πυρκαγιά σε ATM εκδηλώθηκε περίπου την ίδια ώρα στην πλατεία Μεταξά στου Παπάγου και προκάλεσε υλικές ζημιές στο μηχάνημα.

    [04] Χριστούγεννα, σαν χιονάτος κουραμπιές

    Γλυκέ μου κουραμπιέ. Το μικρό εύθρυπτο γλυκό αποτελεί το πιο μυρωδάτο σύμβολο των Χριστουγέννων. Η χιονάτη μπαλίτσα με το ανθόνερο, το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη κρύβει στα τραγανά της αμύγδαλα τη γεύση της προσδοκίας. Κι αυτό είναι τα Χριστούγεννα. Η γιορτή της προσδοκίας, στρωμένη ασημένιες πιατέλες με κουραμπιεδάκια και μελομακάρονα. Κι ελπίδες.

    Ποια είναι, όμως, η ρίζα του κουραμπιέ;

    Την απάντηση δίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας, Παντείου Πανεπιστημίου, μουσικολόγος και δικηγόρος.

    [05] Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στις 11:00 στο Σύνταγμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τη φορολογία στα αγροτεμάχια.Περίπου 1.000 αγρότες από την Κρήτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών τους, αναχώρησαν χθες το βράδυ από Ηράκλειο και Χανιά και έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Υπενθυμίζεται, ότι για τα αγροτεμάχια ο κύριος φόρος προκύπτει από το Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που καθορίζεται σε 0,001 του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (1 ευρώ ανά στρέμμα) με την εφαρμογή των συντελεστών θέσης, χρήσης, άρδευσης, απαλλοτρίωσης και του συντελεστή ύπαρξης κατοικίας.

    [06] Ξεκινά η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα

    Σε εφαρμογή θέτει η Εθνική Τράπεζα - στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της - το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης. Όπως ανακοινώθηκε, οι λεπτομέρειες του προγράμματος γνωστοποιήθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων της.

    Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει από σήμερα και λήγει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, με τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον και θα γίνουν αποδεκτές, να λυθούν την 31η Δεκεμβρίου 2013.

    [07] Nέος γύρος συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Νέος γύρος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Γενεύη μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων, με στόχο να βρεθεί μία λύση σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μια συμφωνία που υποχρεώνει την Τεχεράνη να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα σε αντάλλαγμα για ελάφρυνση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

    Την περασμένη εβδομάδα η Τεχεράνη διέκοψε τις συζητήσεις γύρω από τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της συμφωνίας, μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκλείσουν 19 ακόμα ιρανικές εταιρείες και άτομα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Ωστόσο, διπλωμάτες τόνισαν ότι κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 9-12 Οκτωβρίου στη Βιέννη, επετεύχθη μεγάλη πρόοδος, ενώ εξέφρασαν τις ελπίδες τους πως είναι πιθανό οι πρακτικές συζητήσεις να ολοκληρωθούν κατά τις συνεδριάσεις που θα λάβουν χώρα στη Βιέννη την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [08] Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση και στη Στέγη του Kόσμου

    Η ατμοσφαιρική ρύπανση που συχνά «πνίγει» τις πόλεις της Κίνας προκαλώντας ασφυξία σε εκατομμύρια πολίτες επεκτάθηκε πλέον και στην περιοχή των Ιμαλαΐων του Θιβέτ, της οποίας η πρωτεύουσα Λάσα έχει τυλιχθεί σήμερα σε ένα πυκνό πέπλο ομίχλης.

    Η πυκνότητα των αιωρούμενων σωματιδίων διαμέτρου 2,5 μικρομέτρων (PM 2,5), που είναι τα πιο επικίνδυνα, ξεπέρασε τις δύο τελευταίες ημέρες στη Λάσα το όριο των 500 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα δειγματοληψίας που δημοσιεύτηκε σε κυβερνητική ιστοσελίδα. Το επίπεδο αυτό είναι 20πλάσιο του ανώτατου ορίου που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για μια 24ωρη έκθεση σε αυτό.

    Η ορατότητα έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της ρυπογόνου ομίχλης εμποδίζοντας χθες τα αεροσκάφη να προσγειωθούν στη Στέγη του κόσμου όπως αποκαλείται το Θιβέτ, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 4.900 μέτρων κατά μέσο όρο και αποτελεί τη μεγαλύτερη σε ύψος περιοχή του πλανήτη, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός όμιλος Phoenix.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 December 2013 - 7:30:24 UTC