Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον νέο φόρο ακινήτων
  • [02] Διαγράφηκε από τα μητρώα της ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης
  • [03] Προνοιακά επιδόματα σε 768 θανόντες εντόπισαν οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας
  • [04] Στο 27% η ανεργία το γ΄ τρίμηνο εφέτος
  • [05] Παρέμβαση στο ΑΠΘ για να τερματιστεί η κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή
  • [06] Παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ
  • [07] Επιθέσεις με μολότοφ σε τράπεζες στο Βόλο
  • [08] Φθηνότερο κατά 2,51% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
  • [09] Την άνοιξη η απόφαση για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, στην Κύπρο
  • [10] «Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης»
  • [11] Ένας Πικάσο σε τιμή 100 ...δολαρίων

  • [01] Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον νέο φόρο ακινήτων

    Με ένσταση αντισυνταγματικότητας εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανοίγει σήμερα στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Την πρόθεση των ΑΝΕΛ να υποβάλουν εντός της ημέρας ένσταση αντισυνταγματικότητας ανακοίνωσε, πριν από λίγο στην Ολομέλεια, ο εισηγητής Νότης Μαριάς, επειδή -όπως τόνισε- θίγεται ο πυρήνας της περιουσίας που οδηγείται σε δήμευση.

    Σε συνέχεια των τοποθετήσεων που έγιναν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή, σήμερα στην Ολομέλεια οι εισηγητές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Φεβρωνία Πατριανάκου και Γιάννης Κουτσούκος είπαν ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ επί της αρχής, καθώς υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο νόμου.

    Μέρος της πολιτικής φτωχοποίησης του πληθυσμού, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γελαλής.

    Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος είπε ότι από το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» περάσαμε στο τρίπτυχο «πείνα, κρύο και σκοτάδι».

    Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κοινωνική νομιμοποίηση του νομοσχεδίου και αποδείχθηκε από τη διαδικασία ακρόασης των φορέων που δεν βρέθηκε ένας να επιδοκιμάσει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία».

    «Αντιλαϊκό, που αποτελεί μέρος της συνολικότερης πολιτικής που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε και «κούρεμα» δανείων για τη λαϊκή κατοικία.

    [02] Διαγράφηκε από τα μητρώα της ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης

    Διαγράφηκε από τα μητρώα της ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

    [03] Προνοιακά επιδόματα σε 768 θανόντες εντόπισαν οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας

    Προνοιακά επιδόματα εξακολουθούσαν να καταβάλλονται σε ανθρώπους που είχαν αποβιώσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσω διασταυρώσεων των αποτελεσμάτων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» με τα στοιχεία του «ΑΡΙΑΔΝΗ» και τους ΑΜΚΑ προέκυψε η καταβολή επιδομάτων σε 768 θανόντες.

    Ήδη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων προέκυψε για 10.500 επιδόματα εσφαλμένη καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης και ΑΜΚΑ. Για τις περιπτώσεις αυτές, επίσης, θα γίνει αναστολή των καταβολών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθώσεις με τους σωστούς αριθμούς ΑΜΚΑ.

    [04] Στο 27% η ανεργία το γ΄ τρίμηνο εφέτος

    Στο 27% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα το γ΄ τρίμηνο εφέτος, εμφανίζοντας οριακή υποχώρηση σε σχέση με το β΄ τρίμηνο (27,1%).

    Το γ' τρίμηνο του 2012, το επίπεδο της ανεργίας διαμορφωνόταν σε 24,8%.

    Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.345.387 άτομα, με την ανεργία να πλήττει κυρίως τους νέους 15- 24, στους οποίους περίπου έξι στους δέκα είναι εκτός παραγωγικής διαδικασίας (ποσοστό 57,2% και ειδικά στις νέες γυναίκες, 62,8%). Ενώ, χαρακτηριστικό της χαμηλής προσφοράς για θέσεις απασχόλησης, είναι το γεγονός ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω), ανέρχονται στο 71% του συνόλου των ανέργων.

    [05] Παρέμβαση στο ΑΠΘ για να τερματιστεί η κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή

    Παρέμβαση για να σταματήσει η κατάληψη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησαν, το πρωί, ο πρύτανης και μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ο κοσμήτορας και καθηγητές της Σχολής, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από τους φοιτητές.

    Με χθεσινό, ομόφωνο, ψήφισμά της, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητούσε να σταματήσει "άμεσα" η κατάληψη της Φιλοσοφικής Σχολής από φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας και καλούσε «όλους τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους να προσέλθουν αύριο (σήμερα), στις 9 το πρωί, στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, προκειμένου αυτή να επαναλειτουργήσει».

    [06] Παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

    Aποδεκτή έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μένης Μαλλιώρη.

    [07] Επιθέσεις με μολότοφ σε τράπεζες στο Βόλο

    Επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα σε δύο κεντρικά υποκαταστήματα τραπεζών στο Βόλο.

    Από τις αστυνομικές αρχές δεν αναφέρθηκαν ζημιές στα τραπεζικά υποκαταστήματα.

    Οι δράστες αναζητούνται.

    [08] Φθηνότερο κατά 2,51% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

    Φθηνότερο κατά 2,51%, σε σχέση με πέρυσι και κατά 7% σε σχέση με το 2011 θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με έρευνα τιμών που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κατά την περίοδο 13 έως 18 Δεκεμβρίου 2013.

    Από τα στοιχεία της ΕΣΕΕ προκύπτει επίσης ότι ο συνολικός τζίρος της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο προβλέπεται να κυμανθεί στα 6,8 δισ. ευρώ, όταν το 2008 ήταν 21,9 δισ. Παρουσιάζει δηλαδή μείωση της τάξης του 69%.

    Η μείωση του κόστους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι προκύπτει λόγω της σταθερότητας των τιμών στα περισσότερα κρέατα σε συνδυασμό με μειώσεις στα γλυκά εποχής και αυξομειώσεις στα οπωροκηπευτικά.

    [09] Την άνοιξη η απόφαση για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, στην Κύπρο

    Ο υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει την Άνοιξη κατά πόσο θα προχωρήσει κατά προτεραιότητα στην άντληση πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι μέχρι τότε θα γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία, από την ανάλυση των δεδομένων σχετικά με το πετρέλαιο, τα οποία συγκέντρωσε η Noble Energy.

    Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, που τυγχάνουν επεξεργασίας, το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ είναι δυνατό να περιέχει μέχρι και 1.5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Με βάση τις τρέχουσες τιμές, το μερίδιο της κυβέρνησης στο πετρέλαιο ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι σε τόσο πρώιμα στάδια, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μόλις 20% μέχρι 30% και γι' αυτό το λόγο η Noble, στην αρχική της παρουσίαση, ανέφερε ότι δεν έχει υπολογιστεί το ποσοστό του ρίσκου. Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής, οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν είναι τα σεισμογραφικά δεδομένα, γεγονός το οποίο περιορίζει τις πιθανότητες εντοπισμού και εξόρυξης πετρελαίου.

    [10] «Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης»

    Το ΑΚΕΛ διαφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δηλώνει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr/webtv.php?id=46026) ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού. «Είχαμε πει από την αρχή ότι πρέπει να επιδιωχθεί ένα λακωνικό κοινό ανακοινωθέν για την επανέναρξη των συνομιλιών, το οποίο να επαναβεβαιώνει τη συμφωνημένη βάση λύσης», αναφέρει ο κ. Κυπριανού και υποστηρίζει: «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολουθεί άλλη τακτική, η οποία μας οδηγεί, κατά την κρίση μας, σε αδιέξοδο». Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Κύπριος Πρόεδρος και κάποια επιμέρους ζητήματα τα έχει χειριστεί κατά τρόπο που προκαλεί ερωτηματικά, όπως η αποκάλυψη του εγγράφου Ντάουνερ, ο χειρισμός του θέματος των διαπραγματευτών και άλλα. «Έπρεπε να τα χειριστεί με μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερη συλλογικότητα» λέει.

    [11] Ένας Πικάσο σε τιμή 100 ...δολαρίων

    Ένα πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, αξίας τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αγόρασε ένας 25χρονος Αμερικανός, μέσω μιας διαδικτυακής φιλανθρωπικής διοργάνωσης, έναντι του ποσό των 100 δολαρίων.

    Ο Τζέφρι Γκονάνο δήλωσε ότι έψαχνε καιρό για ένα πίνακα να κρεμάσει στον τοίχο του σαλονιού του, όταν διάβασε ένα άρθρο σχετικά με τον «L'Homme au Gibus» (Ο άνθρωπος με το Καπέλο στην Όπερα), τον οποίο θα κέρδιζε ένας τυχερός έναντι 100 δολαρίων μετά από κλήρωση που διοργάνωνε ο οίκος Sotheby's στο Παρίσι.

    Το τυχερό του δελτίο ήταν ανάμεσα στους 50.000 λαχνούς που ήταν προς πώληση, ο καθένας από τους οποίους κόστιζε 100 δολάρια. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την κλήρωση θα διατεθούν σε έναν οργανισμό ο οποίος ασχολείται με τη διατήρηση της αρχαίας πόλης της Τύρου, στον σύγχρονο Λίβανο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2013 - 11:30:25 UTC