Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακόπηκε για αύριο το πρωί η απολογία του Α. Κάντα
  • [02] «Άνοδος των αντιευρωπαϊκών και αντιγερμανικών συναισθημάτων στην Ιταλία»

  • [01] Διακόπηκε για αύριο το πρωί η απολογία του Α. Κάντα

    Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί η απολογία ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Κάντα , που λογοδοτεί από το μεσημέρι για τον λογαριασμό με ποσό 13,7 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην στελέχους του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996-2002, Γιάννη Μαντζουράνη ο εντολέας του προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στο Δημόσιο και να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα ΥΠΕΘΑ.

    Όπως τονίζει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ο κ.Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν». Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας έδωσε στοιχεία για ακόμη έναν λογαριασμό με ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με την διερευνώμενη υπόθεση .

    [02] «Άνοδος των αντιευρωπαϊκών και αντιγερμανικών συναισθημάτων στην Ιταλία»

    Περισσότεροι από τους μισούς Ιταλούς εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μεγεθυνόμενη επιρροή της Γερμανίας στις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 25% θέλει να αγνοήσει τους στόχους δημοσιονομικής πειθαρχίας της κυβέρνησης συνασπισμού, καταδεικνύει μια έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.Τα ευρήματα της έρευνας αυτής επιβεβαιώνουν την άνοδο των αντιευρωπαϊκών και αντιγερμανικών συναισθημάτων στην Ιταλία. Οι ηγέτες των δύο ισχυρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο, καταφέρονται συχνά εναντίον των Βρυξελλών και του Βερολίνου και κατηγορούν το ευρώ για τα δεινά της χώρας.

    Συνολικά, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη επιρροή που άσκησε η Γερμανία στις αποφάσεις των Ευρωπαίων δεν είχε καλά αποτελέσματα. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 67- 68% στην περίπτωση των ψηφοφόρων των Γκρίλο και Μπερλουσκόνι και μειώνεται στο 48% στην περίπτωση των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς.Η έρευνα, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Σιένα εκ μέρους του κέντρου μελετών Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΑΙ), κατέδειξε επίσης ότι το 27% των Ιταλών πιστεύει ότι η χώρα του πρέπει να παραβιάσει τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενώ το 66% θα ήθελε η Ρώμη να παραμείνει προσηλωμένη σε αυτούς.

    Η πλειονότητα υπέρ των πολιτικών λιτότητας, εντούτοις, μειώθηκε στο 51% όταν οι ερωτώμενοι πληροφορήθηκαν ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από τη χώρα τους συνεπάγεται αυξήσεις φόρων ή περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ενώ ένα μικρό ποσοστό, 14%, δήλωνε έτοιμο ακόμα και να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2013 - 21:30:23 UTC