Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Μακρή: Σοβαρές παρατυπίες στον ΟΚΑΝΑ
  • [02] Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους
  • [03] Την έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP αποφάσισαν οι μέτοχοι
  • [04] Πετρέλαιο αξίας 60 δισ. ευρώ στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με δημοσίευμα
  • [05] Συλλήψεις προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου στην Τουρκία
  • [06] Νέο στρατηγικό δόγμα υιοθετεί η Ιαπωνία λόγω Κίνας
  • [07] Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη της SAS στον θάνατο της Νταϊάνα, εκτιμά η αστυνομία
  • [08] «Στην εποχή μας, ο πολιτισμός θεωρείται πολυτέλεια και όχι ανάγκη»

  • [01] Ζ. Μακρή: Σοβαρές παρατυπίες στον ΟΚΑΝΑ

    «Σοβαρές παρατυπίες ύψους εκατομμυρίων ευρώ έχουν διαπιστωθεί στον ΟΚΑΝΑ» σημειώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, τονίζοντας, δε, πως συνάντησε «εξαιρετική δυσκολία» στο να ολοκληρώσει τον έλεγχο. «Φοβούμαι ότι ενδεχομένως θα χαθούν στοιχεία και σε κάθε περίπτωση θέλω στο διάστημα, που είμαι υφυπουργός, μια υπόθεση που άρχισε από το 2009 και συνεχίζεται, να περαιωθεί» λέει η κ. Μακρή.

    Τονίζει ότι «οι παρατυπίες αναφέρονται σε κέντρα πρόληψης και σε χρήματα που προορίζονταν για αυτά, όπως και σε σύμβαση που έχει γίνει με το ΚΕΛΠΝΟ και ευτυχώς, το ΚΕΛΠΝΟ την κατήγγειλε έγκαιρα και τα χρήματα αναζητώνται. Οι παρατυπίες αναφέρονται επίσης και στη χορήγηση φαρμάκων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

    Η κ. Μακρή διαβεβαιώνει επίσης ότι «κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για την τύχη του ΟΚΑΝΑ. Θα ενισχυθεί, είναιμέλημα και φροντίδα μου να αξιοποιηθεί περαιτέρω και έχω την αίσθηση ότι η σωστή διαχείριση των οικονομικών θα αποδώσει περισσότερα».

    [02] Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους

    Τη στάση τους καλούνται να επανακαθορίσουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. Για σήμερα έχει οριστεί η γενική τους συνέλευση, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους και μετά τις 19 Δεκεμβρίου.

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο ο διάλογος με τους γιατρούς - με ή χωρίς απεργία - καθώς όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να περιμένει. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργειό Υγείας θα επιθυμούσε να έχει κλείσει το θέμα πριν το τέλος Ιανουαρίου του 2014.

    Πιθανότατα σήμερα ο Αδ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να καθοριστεί η ατζέντα του διαλόγου που θα αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών και τη θέση των γιατρών στο νέο συστήμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

    «Αγκάθια» στον διάλογο οι απολύσεις γιατρών, οι οποίες είναι πιθανές στο πλαίσιο της κινητικότητας -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν έχει πει ο υπουργός Υγείας- αλλά και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ , με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης.

    [03] Την έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP αποφάσισαν οι μέτοχοι

    Την απόφαση να προχωρήσουν στην κατασκευή τού αγωγού TAP έλαβαν σήμερα και επίσημα οι μέτοχοι του έργου, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν.

    Η ανακοίνωση έγινε από τις εταιρίες (SOCAR, Statoil, BP, Fluxys, Total, E.ON και Axpo) που μετέχουν στο σχήμα κατασκευής του αγωγού, ο οποίος θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι κατασκευαστικές εργασίες στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν το 2015 και το 2019 θα ξεκινήσει η ροή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Η κοινοπραξία έχει θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες αποζημίωσης των ιδιοκτητών γης κατά μήκος του αγωγού.

    Η επένδυση για το ελληνικό κομμάτι του αγωγού (συνολικά 550 χλμ από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή Διποταμιά) φθάνει στο 1,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

    [04] Πετρέλαιο αξίας 60 δισ. ευρώ στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με δημοσίευμα

    Στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και σε βάθος 24.600 ποδών υπάρχει πετρέλαιο 1,2 έως 1,4 δισ. βαρέλια και η αξία του μεριδίου της Κύπρου υπολογίζεται γύρω στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να εισρέουν γρηγορότερα, χωρίς να ανατρέπονται οι σχεδιασμοί για τερματικό φυσικού αερίου. Αυτό, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» δείχνουν οι λεπτομερείς τρισδιάστατες και δισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο τεμάχιο του οικοπέδου 12, που διαχειρίζονται οι εταιρείες Noble, Delek, Avner.

    Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η Noble ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τα μέχρι τώρα στοιχεία με επιφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των αναλύσεων. Σήμερα η Noble αναμένεται να δώσει στις ΗΠΑ, σημαντικά νέα στοιχεία για την Κύπρο σε συνάντηση με αναλυτές των μεγαλύτερων τραπεζικών και επενδυτικών οίκων του κόσμου.

    [05] Συλλήψεις προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου στην Τουρκία

    Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε 18 άτομα κατά τη διάρκεια νυκτερινής επιχείρησης στο πλαίσιο έρευνας για απάτη και δωροδοκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέτων περιλαμβάνονται σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, ανάμεσά τους ιδιοκτήτης μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, διοικητής κρατικής τράπεζας, κρατικοί υπαλληλοι και συγγενείς δύο πολιτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal, ο μεγιστάνας του κατασκευαστικού τομέα Αλί Αγιάογλου και και ο αζέρος επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ κρατούνται επίσης.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Νέο στρατηγικό δόγμα υιοθετεί η Ιαπωνία λόγω Κίνας

    Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα τον επαναπροσανατολισμό προς νότον και δυσμάς των αμυντικών της προτεραιοτήτων και την αύξηση κατά 5% των αμυντικών δαπανών κατά την επόμενη πενταετία για να προμηθευτεί αμυντικό εξοπλισμό για τα νησιωτικά της εδάφη, τη στιγμή που αυξάνεται η ένταση με την Κίνα. Η κυβέρνηση του Σίνζο Αμπε έδωσε το πράσινο φως για την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της περιόδου 2014-2019 στα 24.700 δισεκατομμύρια γεν (175 δισεκατομμύρια ευρώ), μέρος των οποίων θα διατεθεί για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αεροπλάνων κάθετης απογείωσης, αμφιβίων οχημάτων και υποβρυχίων.

    Η προτεραιότητα της ιαπωνικής άμυνας αναπροσανατολίζεται προς τα νησιωτικά εδάφη της δυτικής και νότιας περιοχής του αρχιπελάγους, από την επιχειρησιακή άμυνα του βόρειου και ανατολικού τμήματος της χώρας απέναντι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία αποτελούσε μέχρι σήμερα προτεραιότητα. «Η Κίνα υιοθετεί έναν επικίνδυνο δρόμο που μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες καταστάσεις» σύμφωνα με το νέο στρατηγικό δόγμα που υιοθετήθηκε σήμερα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη της SAS στον θάνατο της Νταϊάνα, εκτιμά η αστυνομία

    Η βρετανικές αρχές πιστεύουν ότι η Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία (SAS) δεν είχε καμία ανάμειξη στον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του επιχειρηματία Ντότι Αλ-Φαγιέτ, μετέδωσαν την Τρίτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από μερικούς μήνες υπήρχαν αναφορές ότι η βρετανική αστυνομία εξέταζε τους ισχυρισμούς πως ένα μέλος του στρατού της χώρας είχε σκοτώσει το ζευγάρι.Ωστόσο, το πρακτορείο Ειδήσεων Press Association αναφέρει, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ότι δεν «υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο» που να υποδεικνύει την ανάμειξη μέλους της SAS στην υπόθεση και δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ώστε να δικαιολογούν την έναρξη ποινικής έρευνας.

    Η επίσημη έκθεση της αστυνομίας σχετικά με τους ισχυρισμούς πρόκειται να δημοσιευτεί το απόγευμα της Τρίτης.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [08] «Στην εποχή μας, ο πολιτισμός θεωρείται πολυτέλεια και όχι ανάγκη»

    Το όνειρό του, όταν ήταν μικρός, ήταν ν' ασχοληθεί με το σινεμά. Περνούσε τις ώρες του βλέποντας ταινίες, μέσα από τις οποίες «ταξίδευε σε νέους κόσμους, σε άλλες ζωές σε νέες εμπειρίες..». Για να γίνει σκηνοθέτης, θεώρησε πως σημαντικό εργαλείο γι' αυτόν θα ήταν να δει πως δημιουργείται μία ταινία από «μέσα» και πως δουλεύει ένας ηθοποιός. Στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική. Και από «παραμυθάς στο κινηματογραφικό πανί», ο Δημήτρης Μακαλιάς υποδύεται σήμερα έναν από τους πιο γοητευτικούς και αγαπημένους ήρωες των παιδιών, τον Πίτερ Παν.

    Η μαγική ιστορία του Τζέιμς Μπάρι ζωντανεύει στη σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε διασκευή και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου. Για τον 32χρονο ηθοποιό, ο Πίτερ Παν είναι ένας αγαπημένος ρόλος που ονειρευόταν από πιτσιρίκι. «Ένα ανέμελο παιδί που αρνείται να μεγαλώσει, δεν θέλει έγνοιες, ευθύνες και σκοτούρες.. Θέλει μόνο να περνάει καλά, να παίζει και να διασκεδάζει. Η αθωότητα αυτού του ήρωα και η ανάγκη του να παραμείνει πιστός σε αυτήν, χωρίς να εμπλακεί στην ενήλικη ζωή -που σε κάνει να χάσεις τον αυθορμητισμό σου και την ψυχική σου νιότη- με ελκύει πάρα πολύ», λέει ο νεαρός ηθοποιός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2013 - 9:30:29 UTC