Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο «μικροσκόπιο» τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Γεύμα Κ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά
  • [03] Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών
  • [04] Ντ.Μπακογιάννη: Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη στη σύνοδο της ΕΕ για την Άμυνα
  • [05] Ξεκίνησε η καταβολή του εορταστικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ
  • [06] Νέα συνάντηση για τους πλειστηριασμούς
  • [07] Εκκενώθηκαν κτίρια στο Χάρβαρντ έπειτα από πληροφορίες για ύπαρξη εκρηκτικών
  • [08] Ορκίσθηκε η νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» στην Αυστρία
  • [09] Απετράπη πραξικόπημα στο Νότιο Σουδάν, καταγγέλλει ο πρόεδρος της χώρας
  • [10] Επιτυχής η πρώτη ρομποτική αποκατάσταση μαστού έπειτα από μαστεκτομή στην Ελλάδα

  • [01] Στο «μικροσκόπιο» τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων

    Από «κόσκινο» θα περάσουν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι Διοικητικού- Προσωπικού τα πιστοποιητικά όλων των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν ανακριβή στοιχεία θα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός τού εν λόγω υπαλλήλου.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη αυτή προσπάθεια, ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ειδικότερα, με εγκύκλιό του, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από όλες υπηρεσίες του δημοσίου τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους αρμοδίους προϊσταμένους Διοικητικού-Προσωπικού, σε συνεργασία με τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδίδουσες Αρχές, να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης.

    [02] Γεύμα Κ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά

    Γεύμα στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά παρέθεσε το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Το γεύμα είχε προγραμματιστεί από καιρού. Δεν έγιναν δηλώσεις.

    [03] Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

    Στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισοδήματα, συνολικά από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 128.184,79 ευρώ. Το 2010, το συνολικό εισόδημα του πρωθυπουργού ήταν 127.212 ευρώ. Το 2011, ο κ. Σαμαράς εισέπραξε από τη βουλευτική αποζημίωση, 99.854,8 ευρώ και από άλλες πηγές, 28.329,99 ευρώ.

    Μειωμένα κατά 8.500 ευρώ ήταν τα εισοδήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το 2011, συγκριτικά με το 2010. Το 2010, είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή 74.070,24 ευρώ, συνολικά.

    Μειωμένα εισοδήματα δήλωσαν, το 2011, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και η σύζυγός του, Βασιλική Μπακατσέλου. Το 2011, ο κ. Βενιζέλος από τη βουλευτική του αποζημίωση πήρε 94.310,05 ευρώ, δηλαδή 7.593 ευρώ λιγότερα, συγκριτικά με την οικονομική χρήση του 2010, που η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε σε 101.903,80 ευρώ.

    Η βουλευτική αποζημίωση της Αλέκας Παπαρήγα είναι κατά 9.754,85 ευρώ μειωμένη, το 2011. Το οικονομικό έτος 2012 εισέπραξε συνολικά 70.612,71 ευρώ, έναντι 79.367,56 ευρώ το προηγούμενο οικονομικό έτος.

    Μειωμένη κατά 16.243 είναι η βουλευτική αποζημίωση του κ. Κουβέλη, καθώς δηλώνει για το 2011, 88.735 ευρώ έναντι 104.978 ευρώ, που είχε δηλώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος.

    Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, το 2011, εισοδήματα 23.932,21 ευρώ και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια 33.698 ευρώ, από διάφορες πηγές. Το ζεύγος δεν δηλώνει ποσά από βουλευτική αποζημίωση, καθότι δεν αποτελούσαν μέλη της Βουλής, αφού εξελέγησαν το 2012.

    [04] Ντ.Μπακογιάννη: Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη στη σύνοδο της ΕΕ για την Άμυνα

    Η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί πλήρως τη συγκυρία της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού προς όφελός της, στο κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 19ης- 20ης Δεκεμβρίου για τα θέματα Άμυνας και Ασφάλειας στην ΕΕ, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Άμυνα: Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» που διοργάνωσε το Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤO.

    Η Ελλάδα, επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, πρέπει να είναι έτοιμη να συμβάλλει με ιδέες και καλά στοχευμένες και κοστολογημένες προτάσεις, τόσο στην εξέλιξη ενός σημαντικού βραχίονα των κοινοτικών πολιτικών, όπως η ασφάλεια και η άμυνα, όσο και -μέσω αυτής της εξέλιξης- στην προάσπιση των καθαρά δικών της συμφερόντων άμυνας και ασφάλειας, τη στιγμή που τα γεωστρατηγικά δεδομένα πρέπει να τροποποιηθούν και η ΕΕ ετοιμάζεται να θέσει επί ισχυρότερων βάσεων το θέμα αυτό, παραμονή, μάλιστα, της ελληνικής Προεδρίας. Η συγκυρία ευνοεί, πρόσθεσε, ιδίως το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, με το πλεονέκτημα ότι μετά την ελληνική Προεδρία, έπεται η ιταλική με τις ίδιες πιεστικές ανάγκες.

    Θέλουμε μια Ευρώπη με ρόλο, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι ως προς την πολιτική άμυνας και ασφάλειας, στόχος είναι το μείζον και όχι το έλασσον και πρόσθεσε ως δεύτερο πυλώνα της Ελλάδας να επιδιώκει να τίθεται στον πυρήνα της επιδιωκόμενης ανάπτυξης της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, όπως επιτάσσει το εθνικό συμφέρον με βάση τα γεωστρατηγικά δεδομένα, τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα και τις πολιτικο-οικονομικές της δυνατότητες.

    [05] Ξεκίνησε η καταβολή του εορταστικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ

    Από σήμερα και έως τις 23 Δεκεμβρίου καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Το εορταστικό επίδομα δικαιούνται όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από 1-5-2013 και έπειτα, οι οποίοι μάλιστα θα το πάρουν και ολόκληρο. Όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για μικρότερο διάστημα, τότε, για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται τρία ημερήσια επιδόματα.

    Τέλος, για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει ο άνεργος, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%.

    [06] Νέα συνάντηση για τους πλειστηριασμούς

    Νέα συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος με τους επικεφαλής της τρόικας για τους πλειστηριασμούς. Βασικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης αποτελεί το καθεστώς που θα εφαρμοστεί κατά τη μεταβατική περίοδο του 2014.

    Βασικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης αποτελεί το καθεστώς που θα εφαρμοστεί κατά τη μεταβατική περίοδο του 2014, καθώς από το 2015 έχει συμφωνηθεί η εφαρμογή μόνιμου μηχανισμού διακανονισμών με βάση το ιρλανδικό μοντέλο.

    [07] Εκκενώθηκαν κτίρια στο Χάρβαρντ έπειτα από πληροφορίες για ύπαρξη εκρηκτικών

    Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν "ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες" για την ύπαρξη εκρηκτικών σε τέσσερα κτίριά του στην πανεπιστημιούπολη στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

    Το πανεπιστήμιο σημείωσε ότι έχει εκκενώσει τα κτίρια.

    [08] Ορκίσθηκε η νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» στην Αυστρία

    Την ανανέωση για τα επόμενα πέντε χρόνια της θητείας της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» του Σοσιαλδημοκρατικού και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, με επικεφαλής εκ νέου τον 53χρονο Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, σηματοδοτεί από σήμερα για την Αυστρία, η ορκωμοσία της, το μεσημέρι, ενώπιον του προέδρου της χώρας Χάιντς Φίσερ, δυόμισι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου.

    Της σημερινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις εννέα εβδομάδων ανάμεσα στα δύο κόμματα για ένα κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη, στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, ο Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος είναι ο ενδέκατος στη σειρά καγκελάριος στη μεταπολεμική ιστορία της Αυστρίας.

    "Λογικό και σωστό", στη βάση του εκλογικού αποτελέσματος και προς το συμφέρον της χώρας, χαρακτήρισε, ορκίζοντας τα μέλη του, το σχηματισμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού των δύο κομμάτων ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ, ο οποίος διακρίνει, όπως τόνισε, μια σειρά πολύτιμων και σημαντικών στόχων στην προγραμματική τους συμφωνία.

    [09] Απετράπη πραξικόπημα στο Νότιο Σουδάν, καταγγέλλει ο πρόεδρος της χώρας

    Ο πρόεδρος του Νότιου Σουδάν Σάλβα Κίιρ δήλωσε σήμερα ότι απετράπη μια απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία κατηγόρησε τον αντίπαλό του πρώην πρόεδρο Ρίεκ Μασάρ, έπειτα από σφοδρές μάχες τη νύχτα και τα ξημερώματα στη Τζούμπα.

    Ο Κίιρ διέταξε την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας τις νυχτερινές ώρες στην πρωτεύουσα.

    «Σημειώθηκε μια απόπειρα πραξικοπήματος, όμως απέτυχαν και έχουμε τον έλεγχο» της κατάστασης, δήλωσε ο πρόεδρος στον Τύπο.

    [10] Επιτυχής η πρώτη ρομποτική αποκατάσταση μαστού έπειτα από μαστεκτομή στην Ελλάδα

    Πρωτοποριακή επέμβαση με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας, εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την αποκατάσταση μαστού έπειτα από μαστεκτομή.

    Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, που έγινε από ιατρική ομάδα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» σε 26χρονη ασθενή η οποία είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή και ακτινοβολία, μεταφέρθηκε ο πλατύς ραχιαίος μυς από την πλάτη προς τον μαστό με τη χρήση δύο τομών μικρότερων του ενός εκατοστού στην πλάτη. Το ρομποτικό μέρος της επέμβασης διήρκησε λιγότερο από δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε χωρίς να παρουσιαστεί απώλεια αίματος, ενώ η ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο τη μεθεπόμενη ημέρα του χειρουργείου αφού μετεγχειρητικά παρουσίασε ελάχιστο πόνο και κανένα μετεγχειρητικό πρόβλημα.

    Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής του Τμήματος Πλαστικής, Αισθητικής και Επανοθρωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ιωάννης Μπίτζος, ο οποίος εφάρμοσε τη νέα μέθοδο, η καινοτόμος ρομποτική τεχνική επιτρέπει την παρασκευή (αποκόλληση) του μυός μέσω δύο τομών ενός εκατοστού και με τη χρησιμοποίηση τμήματος της ήδη υπάρχουσας τομής της μαστεκτομής τοποθετούνται τρεις ρομποτικοί βραχίονες ο ένας εκ των οποίων φέρει την εσωτερική κάμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 December 2013 - 15:30:25 UTC