Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίζουν το ν/σ για τον ΕΝΦΙΑ οι βουλευτές της συμπολίτευσης
  • [02] Κ. Χατζηδάκης: Ιρλανδικό μοντέλο το 2015
  • [03] Νέα συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - τρόικας την Κυριακή
  • [04] Σ. Λαβρόφ: Η Δύση έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας
  • [05] Προσεδαφίστηκε με επιτυχία στη Σελήνη το κινεζικό Chang'e-3
  • [06] Ξεπέρασε το εμπόδιο του Εργοτέλη ο ΠΑΣ Γιάννινα
  • [07] Νίκησε άνετα ο Πλατανιάς

  • [01] Υπερψηφίζουν το ν/σ για τον ΕΝΦΙΑ οι βουλευτές της συμπολίτευσης

    Ψηφίζουν το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων οι βουλευτές των κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή. Οι περισσότεροι ωστόσο εξ΄ αυτών καλούν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις με έκπτωση φόρου κυρίως για ακίνητα που είναι είτε ξενοίκιαστα είτε υποθηκευμένα στις τράπεζες.

    Στον αντίποδα οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και με τον Ενιαίο Φόρο δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, δεν θα προστατευθεί η μεσαία και μικρή ιδιοκτησία.

    "Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι ο φόρος επί της κατοχής ακίνητης περιουσίας έχει το χαμηλότερο δυνατό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της οικονομίας σε σχέση με τις φορολογίες που επιβάλλονται στις υπόλοιπα αντικείμενα φόρων (όπως το εισόδημα, η κατανάλωση, οι συναλλαγές κτλ)" ανέφερε στην ομιλία του ο Γιάννης Στουρνάρας.

    [02] Κ. Χατζηδάκης: Ιρλανδικό μοντέλο το 2015

    Δεν μπορούν να υπάρχουν «κορόιδα» που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να πληρώνουν και «έξυπνοι» που εκμεταλλευόμενοι τις ρυθμίσεις δεν πληρώνουν, τονίζει ο Kωστής Xατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» επισημαίνοντας ότι εάν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αυτοί που καλούνται εξ ορισμού να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι είτε οι φορολογούμενοι είτε οι καταθέτες.

    Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως η λύση θα είναι ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Πρώτος πυλώνας η δικαστική προστασία που παρέχεται από τους νόμους 3869/2010 και 4161/2013, για την οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση από την τρόικα , ο δεύτερος πυλώνας αφορά ένα μεταβατικό σύστημα για το 2014, ως προς την εξωδικαστική προστασία και ο τρίτος πυλώνας είναι μια μόνιμη λύση από το 2015 και μετά, κατά το ιρλανδικό πρότυπο ή το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά την εξωδικαστική προστασία.

    [03] Νέα συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - τρόικας την Κυριακή

    Αύριο στις 10 το πρωί θα συναντηθούν και πάλι οι εκπρόσωποι της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους πλειστηριασμούς καθώς ούτε σήμερα κατέστη δυνατόν, στην δυόμιση ωρών συνάντησή τους να φτάσουν σε συμφωνία.

    Η σημερινή συνάντηση έληξε με την τρόικα να είναι αμετακίνητη σε ό,τι αφορά τα κριτήρια, (εισοδηματικά, περιουσιακά, αντικειμενική αξία, κ.λπ.) που θα περιλαμβάνονται στη μεταβατική διάταξη για τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας, η οποία θα ισχύσει το 2014.

    Η ελληνική πλευρά θέλει να υπάρξει συμφωνία προκειμένου να νομοθετήσει, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί γραμμή συνεννόησης.

    [04] Σ. Λαβρόφ: Η Δύση έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες "έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας" όσον αφορά τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές στην Ουκρανία και υποστήριξε ότι αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας είναι έργο προβοκατόρων.

    Σύμφωνα με τον Λαβρόφ η αντίδραση των Δυτικών μετά την άρνηση της Ουκρανίας, τον περασμένο μήνα, να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ "άγγιξε τα όρια της υστερίας" και ήταν δυσανάλογη σε σχέση με μια "απολύτως φυσιολογική απόφαση".

    "Τί έκανε η κυβέρνηση (του προέδρου Βίκτορ) Γιανουκόβιτς; Αποχώρησε από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων; Ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ατομική βόμβα; 'Η σκότωσε κάποιον;" διερωτήθηκε ο Λαβρόφ.

    "Πραγματοποιούνται τόσο μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους με συνθήματα τόσο επιθετικά, σαν να 'εχει κηρύξει η Ουκρανία πόλεμο εναντίον ενός ειρηνικού κράτους ενάντια στην επιθυμία του λαού της" τόνισε ο Λαβρόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24.

    [05] Προσεδαφίστηκε με επιτυχία στη Σελήνη το κινεζικό Chang'e-3

    Προσεδαφίστηκε επιτυχώς σήμερα το κινεζικό διαστημικό σκάφος "Chang'e 3", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση.

    Η επιτυχής προσεδάφισή του καθιστά την Κίνα την τρίτη χώρα που στέλνει επιτυχώς διαστημικό σκάφος στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

    Το "Chang'e 3", που μεταφέρει μέσα σε μία πυραυλάκατο το εξάτροχο ρομπότ «Yutu» («Λαγός από νεφρίτη»), προσεληνώθηκε στην περιοχή του κρατήρα του "Κόλπου της Ίριδος".

    Το 2007, η Κίνα είχε πραγματοποιήσει την εκτόξευση του "Chang'e 1", το οποίο σε 16 μήνες δημιούργησε έναν τρισδιάστατο χάρτη της Σελήνης, ενώ το 2010 είχε αποσταλεί μια κινεζική συσκευή με φωτογραφικό εξοπλισμό.

    Το ρομπότ των 130 κιλών φέρει δύο ηλιακούς συλλέκτες, πιστεύεται όμως ότι διαθέτει και μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια πλουτωνίου, όπως συμβαίνει και με το ρομπότ Curiosity της NASA στον Άρη.

    Η αποστολή "Chang'e-3" θεωρείται ένα ακόμα βήμα για μια επανδρωμένη κινεζική αποστολή στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία. Νωρίτερα, μέχρι το 2020, προγραμματίζεται να έχει συναρμολογηθεί ο πρώτος κινεζικός διαστημικός σταθμός.

    [06] Ξεπέρασε το εμπόδιο του Εργοτέλη ο ΠΑΣ Γιάννινα

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος και δίκαια νίκησε με 2-0 τον Εργοτέλη, σε αγώνα για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είχε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης, κόντα στη μέτρια ομάδα της Κρήτης, με τα δύο γκολ του Τόμας Ντε Βινσέντι (11' πεν., 51').

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκησε άνετα ο Πλατανιάς

    [07] Νίκησε άνετα ο Πλατανιάς

    Ο Πλατανιάς πέτυχε σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ξάνθης με 3-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η κρητική ομάδα μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στην επανάληψη και έφθασε στην κατάκτηση της νίκης και των (πολύτιμων) τριών βαθμών με τα γκολ των Γουνδουλάκη (47' πεν.), Τετέ (65') και Τόρες (71').
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 December 2013 - 17:30:26 UTC