Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Εποικοδομητικό το κλίμα στις συζητήσεις με την τρόικα
  • [02] Αποβολή των συνηγόρων του Δημοσίου και του ΟΤΕ ζήτησε η υπεράσπιση, στη δίκη του Τάσου Μαντέλη
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου
  • [04] Ν. Χουντής: «Σημείο των καιρών» η συνάντηση Ο. Ρεν - Αλ. Τσίπρα
  • [05] Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου με θέμα τον ΕΟΠΥΥ
  • [06] Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [07] Σ. Κεδίκογλου: Οι επανασυνδέσεις ρεύματος θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας
  • [08] Συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Τ. Μπορτζ
  • [09] Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πλοία εταιρειών προαναγγέλει η ΠΝΟ
  • [10] Οι τιμές μειώνονται, δήλωσε στη Βουλή ο Θ. Σκορδάς
  • [11] Τεχνικό σύμβουλο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ
  • [12] Ικανοποίηση για τον βαθμό απορρόφησης του ΕΣΠΑ εξέφρασε ο Γιοχάνες Χαν
  • [13] Σκοτώθηκε η 46χρονη φωτογράφος Κέιτ Μπάρι, κόρη της Τζέιν Μπίρκιν
  • [14] Δωρεάν εισιτήρια για το ματς με τον Παναιτωλικό προσφέρει η ΠΑΕ Βέροια
  • [15] Κλείνει στη Σάντος ο Νταμιάο

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Εποικοδομητικό το κλίμα στις συζητήσεις με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό Α Σαμαρά, με κεντρικό θέμα τη διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ. «Ελπίζω να έχουμε λύση σε όλα τα θέματα το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε.

    Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, προσήλθαν εκπρόσωποι του ελεγκτικού οίκου Black Rock οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

    Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί το πρωί και με τον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

    [02] Αποβολή των συνηγόρων του Δημοσίου και του ΟΤΕ ζήτησε η υπεράσπιση, στη δίκη του Τάσου Μαντέλη

    Την αποβολή των συνηγόρων του Δημοσίου και του ΟΤΕ από την Πολιτική Αγωγή ζήτησε, με ένσταση προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η υπεράσπιση στη δίκη του Τάσου Μαντέλη και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που έλαβε ως δώρο ο πρώην υπουργός για τη σύμβαση ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ, το 1997. Την απόρριψη της ένστασης πρότεινε ο εισαγγελέας Έδρας.

    Η διαδικασία ξεκίνησε με ενστάσεις που υποβάλει η υπεράσπιση, με πρώτη την μη νομιμοποίηση -όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι κατηγορουμένων- της παράστασης των συνηγόρων του οργανισμού και του Δημοσίου.

    Σημειώνεται ότι το Δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, διεκδικώντας το ποσό των 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους συγκατηγορουμένους του, για ζημιά που υπέστη, ενώ ο ΟΤΕ δια των συνηγόρων του δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, με συμβολική διεκδίκηση για πόσο 10 ευρώ. Ο Οργανισμός έχει δηλώσει επιφύλαξη για επιπλέον απαίτηση, που μελλοντικά θα διεκδικήσει από τα αστικά δικαστήρια.

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

    Ολοκληρώθηκε,στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό Α Σαμαρά, με κεντρικό θέμα τη διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ.

    Νωρίτερα,στο Μέγαρο Μαξίμου, προσήλθαν εκπρόσωποι του ελεγκτικού οίκου Black Rock οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου.

    [04] Ν. Χουντής: «Σημείο των καιρών» η συνάντηση Ο. Ρεν - Αλ. Τσίπρα

    «Σημείο των καιρών» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη συνάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο. «Όπως γνωρίζετε παλιότερα οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έβλεπαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα. Τώρα ο κ. Όλι Ρεν δέχτηκε τη συνάντηση» τονίζει ο κ. Χουντής που συνοδεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις επαφές του με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ.

    «Στόχος της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο ήταν κατ` αρχή να συζητήσει με τους εισηγητές της έκθεσης που ετοιμάζει η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με τη δημοκρατική νομιμοποίηση, τους τρόπους λειτουργίας, το πως ξεκίνησε, πώς δουλεύει και ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της τρόικας» τονίζει ο κ. Χουντής. Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας βρήκε ευήκοα ώτα στο Στρασβούργο, κ. Χουντής τόνισε: «Ναι, γιατί τα ερωτήματα που θέταμε από καιρό και τα θέτουν και όλες οι χώρες του νότου, σήμερα απασχολούν και άλλους ευρωβουλευτές, που βλέπουν πλέον ότι η τρόικα έχει επιφέρει καταστροφικά κοινωνικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά αποτελέσματα όπου έχει παρέμβει.

    Βεβαίως, η προσπάθεια αυτή δεν θα τελειώσει στο πλαίσιο αυτής της θητείας της ευρωβουλής - υπάρχει μία πίεση να τελειώσει ως τον Μάιο - αλλά η δική μας η πρόταση είναι να γίνει μόνιμη εξεταστική επιτροπή με περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το τι θα απαντήσουν οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί στα ερωτήματα της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Δηλαδή πως φτάσαμε εδώ, ποιός το αποφάσισε, ποιός το επέβαλε. Με αυτή την έννοια θα κληθούν να καταθέσουν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, ο κ. Τρισέ, ο πρώην πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και άλλοι θεσμικοί παράγοντες για να βγουν συμπεράσματα. Έτσι κι αλλιώς τα μνημόνια και η τρόικα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα για να μπορέσει να ξεφύγει η χώρα μας από την εποπτεία».

    [05] Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου με θέμα τον ΕΟΠΥΥ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό Α Σαμαρά, με κεντρικό θέμα τη διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ.

    Προ ολίγου, προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου εκπρόσωποι του ελεγκτικού οίκου Black Rock οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου.

    [06] Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

    Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στα μέλη της τρόικας ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ώστε να σταματήσει να υπάρχει αβεβαιότητα και το κλίμα που δημιουργείται γύρω από το αν η Ελλάδα τα καταφέρνει ή όχι.

    Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βοηθήσει και την κυβέρνηση στο έργο της, αλλά και την έλευση επενδύσεων στη χώρα, επισήμανε.

    Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στους συνομιλητές του τις απόψεις του για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ότι εμμένει στις θέσεις του για τη μη λήψη οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων, για τους πλειστηριασμούς, τις ομαδικές απολύσεις και σε άλλα κοινωνικά ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

    [07] Σ. Κεδίκογλου: Οι επανασυνδέσεις ρεύματος θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας

    Κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος, θα επιβαρυνθεί κάθε πολίτης το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για όσους πολίτες που, λόγω οικονομικής αδυναμίας, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι οι επανασυνδέσεις ρεύματος αρχίζουν από σήμερα και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία και των αιτήσεων επανασύνδεσης.

    Μιλώντας στον ANT1, ο Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση όλων των λογαριασμών της ΔΕΗ «κατά μέσο όρο» με 50 λεπτά του ευρώ το χρόνο, για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000- 15.000 οικογένειες, ενώ στην περίπτωση που οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει «το πολύ» έως 1 ευρώ.

    Είπε ότι το 60% από αυτές τις 350 χιλιάδες υποθέσεις διακοπής ρεύματος έχει επανασυνδεθεί μετά από ρύθμιση οφειλών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κεδίκογλου, στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ενταγμένες περίπου 500.000 οικογένειες.

    [08] Συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Τ. Μπορτζ

    Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, συναντήθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Υγεία και την Πολιτική των καταναλωτών, Τόνιο Μπορτζ.

    Τη συνάντηση, που διήρκησε μια ώρα, απασχόλησαν θέματα του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, αρμοδιότητας του κ. Μπορτζ και ειδικότερα οι προτεραιότητες που θα δοθούν επί ελληνικής προεδρίας στο νομοθετικό πακέτο για την υγεία των φυτών και των ζώων, με στόχο μια ασφαλέστερη αγροδιατροφική αλυσίδα και ένα εκσυγχρονισμένο νομικό πλαίσιο για μια ανταγωνιστικότερη ΕΕ. Στο πακέτο περιλαμβάνονται 5 κανονισμοί: υγεία φυτών και ζώων, πολλαπλασιαστικό υλικό, επίσημοι έλεγχοι και δαπάνες.

    [09] Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πλοία εταιρειών προαναγγέλει η ΠΝΟ

    Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πλοία εταιρειών στο λιμάνι του Πειραιά και στα άλλα λιμάνια της χώρας, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να διαπιστώσει αν οφείλονται δεδουλευμένα σε πληρώματα.

    Συνδικαλιστές της ΠΝΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημέρωση για τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, που ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν χρήματα μισθοδοσίας αλλά και δώρα. Στελέχη της Ομοσπονδίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαναν ότι τις περισσότερες φορές τα πληρώματα φοβούνται να πουν τι πραγματικά συμβαίνει, υπό τον φόβο της απόλυσης.

    «Καλύτερα να έχω δουλειά και να πληρώνομαι όποτε είναι, παρά να βρεθώ στην ανεργία» δηλώνουν ναυτικοί σε εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων.

    [10] Οι τιμές μειώνονται, δήλωσε στη Βουλή ο Θ. Σκορδάς

    «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση κάθε παθογένειας που γεννά ακρίβεια, όμως δεν μπορεί να μην στιγματίζει τη μιζέρια που εκπέμπουν κάποιοι» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, απαντώντας σήμερα στις επικρίσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη ότι δεν έχει γίνει τίποτε για τη μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά.

    Παρουσιάζοντας πίνακες για την πορεία των τιμών το τελευταίο δωδεκάμηνο, ο κ. Σκορδάς είπε ότι η μελέτη των στοιχείων δείχνει και για τον πλέον δύσπιστο, ότι οι τιμές μειώνονται.

    [11] Τεχνικό σύμβουλο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

    Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική αξιολόγηση και οικονομική αποτίμηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί/ μισθώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον ΟΣΕ, δημοσίευσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

    [12] Ικανοποίηση για τον βαθμό απορρόφησης του ΕΣΠΑ εξέφρασε ο Γιοχάνες Χαν

    «Είναι εξαιρετικό, αναφορικά με τη φήμη, το όνομα και την εικόνα της χώρας, το γεγονός ότι στην παρούσα συγκυρία το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ βελτιώνεται διαρκώς, δηλαδή η Ελλάδα, από ό,τι φαίνεται, έχει ξεπεράσει τους στόχους που τέθηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου».

    Αυτό ανέφερε, σε σημερινές δηλώσεις του, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη.

    [13] Σκοτώθηκε η 46χρονη φωτογράφος Κέιτ Μπάρι, κόρη της Τζέιν Μπίρκιν

    Η βρετανίδα φωτογράφος Κέιτ Μπάρι, κόρη της διάσημης τραγουδίστριας-ηθοποιού Τζέιν Μπίρκιν και του Τζον Μπάρι, συνθέτη της μουσικής των ταινιών Τζέιμς Μποντ, έχασε τη ζωή της πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματός της του τετάρτου ορόφου σε ακριβή συνοικία του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και επιβεβαίωσαν πληροφορία της ιστοσελίδας Pure People.

    Η 46χρονη Μπάρι ήταν γνωστή κυρίως ως φωτογράφος μόδας.

    [14] Δωρεάν εισιτήρια για το ματς με τον Παναιτωλικό προσφέρει η ΠΑΕ Βέροια

    Δωρεάν εισιτήρια αποφάσισε να προσφέρει η ΠΑΕ Βέροια σε ανέργους, γυναίκες και παιδιά για την κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Δωρεάν εισιτήρια μοιράζονται σε μαθητές από την ΠΑΕ Βέροια. Μαθητές, γυναίκες και άνεργοι δεν πληρώνουν εισιτήριο για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό».

    [15] Κλείνει στη Σάντος ο Νταμιάο

    Η Σάντος αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Λεάντρο Νταμιάο. Η λαοφιλής βραζιλιάνικη ομάδα, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, έκανε την τελική της πρόταση ύψους 12 εκατ. ευρώ στην Ιντερνασιονάλ, προσφέροντας, επίσης, στο διεθνή μέσο «καθαρό» μηνιαίο μισθό 300.000 ευρώ.

    Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της Βραζιλίας, τα οποία σημειώνουν ότι η πρόταση αγγίζει σχεδόν το μάξιμουμ των οικονομικών δυνατοτήτων μιας μεγάλης βραζιλιάνικης ομάδας και η ολοκλήρωση της μεταγραφής θα αποτελέσει μια από τις δαπανηρές στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας της Νότιας Αμερικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 December 2013 - 11:30:25 UTC