Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει το απόγευμα το δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Όλι Ρεν
  • [03] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης
  • [04] Ξεκινά η δίκη του Τάσου Μαντέλη, ύστερα από δύο διακοπές
  • [05] Στον μαγικό κόσμο των χειροποίητων επιτραπέζιων παιχνιδιών
  • [06] Πρεμιέρα για το εορταστικό ωράριο
  • [07] Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [08] «Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014»
  • [09] Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Απίζιτ Βετζατζίβα
  • [10] Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ, λίγα μέτρα από την αμερικανική πρεσβεία
  • [11] Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο
  • [12] Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το θέατρο πρέπει να είναι πηγή γνώσης»

  • [01] Αρχίζει το απόγευμα το δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

    Με την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων αρχίζει το απόγευμα της Πέμπτης στο Σινέ Κεραμεικός στο Μεταξουργείο το 2ο τακτικό συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

    Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, με τη εκλογή προέδρου και νέας κεντρικής επιτροπής.

    [02] Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Όλι Ρεν

    Συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, θα έχει σήμερα στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας, ολοκληρώνοντας χθες τη συνάντησή του με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών, Οτμάρ Κάρας και τον Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, Λιεμ Χοάνγκ Νγκος, οι οποίοι ηγούνται της άτυπης επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την πρόοδο που παρουσιάζουν οι ακροάσεις της επιτροπής, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της.

    «Βασικά ήλθαμε να ακούσουμε» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι είχε την ευκαιρία να θυμίσει στα μέλη της επιτροπής «αυτό που είναι κοινός τόπος διεθνώς: ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει αποτύχει».

    Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στα μέλη της επιτροπής έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, όπως τόνισε, καταγράφεται η έκταση και το βάθος της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, θα διεξάγει έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι οδήγησαν, μέσω των καταστροφικών μνημονίων, σε ανθρωπιστική κρίση την Ελλάδα.

    [03] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει σήμερα στις 11:00 στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

    Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Ξεκινά η δίκη του Τάσου Μαντέλη, ύστερα από δύο διακοπές

    Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ύστερα από δύο διακοπές, η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από τη ΖΗΜΕΝΣ. Στην υπόθεση, πλην του πρώην υπουργού κατηγορούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του ποσού των 450.000 μάρκων που έλαβε ο κ. Μαντέλης σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000 ως αντάλλαγμα -κατά την κατηγορία- για την επιλογή της ΖΗΜΕΝΣ επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

    Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται από την αρχή την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν προεκλογική χορηγία από τη γερμανική εταιρεία και όχι ανταλλάγματα ή δώρα.

    [05] Στον μαγικό κόσμο των χειροποίητων επιτραπέζιων παιχνιδιών

    Διανοητικές προκλήσεις, εξάσκηση μυαλού και όρασης, διέγερση της φαντασίας, αλλά και το μαγικό συναίσθημα του συνθέτω-συνδυάζω, μπορούν να χαρίσουν τα παιχνίδια, όπως το «φιδάκι», ο «γκρινιάρης» το σκάκι, καθώς και οι ευρηματικοί γρίφοι λογικής, οι χειροποίητες σπαζοκεφαλιές και τα «περίεργα» παζλ.

    Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς τα επιτραπέζια παιχνίδια, με τους κατασκευαστές να στρέφονται σε καλαίσθητες ξύλινες κατασκευές, κάνοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστό. Ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ο Δημήτρης Παραδείσης εδώ και 13 χρόνια ασχολείται με τα επιτραπέζια παιχνίδια, δημιουργώντας τα δικά του ξύλινα χειροποίητα παιχνίδια και προτείνοντας σε μικρούς και μεγάλους έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης και απόλαυσης του ελεύθερου.

    [06] Πρεμιέρα για το εορταστικό ωράριο

    Ξεκινά σήμερα η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου στα καταστήματα της Αττικής, τα οποία θα λειτουργήσουν τις Κυριακές 15 και 22 Δεκεμβρίου, ενώ θα είναι κλειστά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων.

    Ειδικότερα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή προτείνεται λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, το Σάββατο 14, 21 και 28 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και τις δύο Κυριακές 15 και 22 από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Το εορταστικό ωράριο για την Τρίτη 24 (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Τρίτη 31 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 22-12-2013.

    [07] Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συνέχιση της απεργίας έως την προσεχή Παρασκευή, την ίδια στιγμή που η Σύγκλητος του ιδρύματος έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων την προσεχή Δευτέρα.

    Μία από τις παρατάξεις του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων κατήγγειλε ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές» και διαβεβαίωνε ότι πρόθεση πολλών υπαλλήλων είναι να δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους. Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να τοποθετηθούν επί του θέματος σε μυστική ψηφοφορία που ορίστηκε για σήμερα. Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί από ικανό αριθμό υπαλλήλων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έκτακτες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

    [08] «Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014»

    Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014 από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνάντηση που είχε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την τρόικα, αλλά, όπως σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου, «μένει να καθοριστούν τα κριτήρια σχετικά με το μέτρο».

    Η διαπραγμάτευση μεταξύ υπουργείου και τρόικας δεν έχει τελειώσει. Θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με αντικείμενο τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δηλαδή, αν θα είναι καθοριστικός παράγοντας μόνο η αντικειμενική αξία του ακινήτου ή αν θα τεθούν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Στελέχη του υπουργείου σχολίασαν μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν πιο διαλλακτικοί στο να δεχθούν κάποιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

    [09] Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Απίζιτ Βετζατζίβα

    Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του 2010, απαγγέλθηκε σήμερα στον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Αμπίζιτ Βετζατζίβα, σήμερα αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Στις διαδηλώσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους περίπου 90 άνθρωποι και 1.600 τραυματίσιθηκαν.

    Η απαγγελία της κατηγορίας αυτής στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας έρχεται σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής έντασης στην Ταϊλάνδη όπου εδώ και ένα μήνα και πλέον η αντιπολίτευση πραγματοποιεί διαδηλώσεις ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ, λίγα μέτρα από την αμερικανική πρεσβεία

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Καμπούλ λίγα μόλις μέτρα από την κύρια είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας και τα γραφεία της Isaf, έγινε γνωστό από την αστυνομία και από αυτόπτες μάρτυρες.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συναγερμός της πρεσβείας ακούσθηκε αμέσως μετά την έκρηξη.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [11] Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμύρων που έπληξαν το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας διοργανώτρια πόλη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

    Νεκροί είναι δύο άντρες ηλικίας 18 και 50 ετών όπως ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Δυο άνθρωποι αγνοούνται ενώ ένας τρίτος εντοπίστηκε και νοσηλεύεται .

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [12] Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το θέατρο πρέπει να είναι πηγή γνώσης»

    Πρωτοστατεί στον χώρο του θεάτρου για παιδιά, εδώ και 30 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ?80, όταν η Κάρμεν Ρουγγέρη δημιούργησε τους «Ρακοσυλλέκτες», μία «ομάδα για τα παιδιά της γειτονιάς της, στη Νέα Σμύρνη, για να περνάνε ωραία τα Σαββατοκύριακα». Το 1993 δίνει ταυτότητα στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και τρία χρόνια αργότερα στην Παιδική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής, στις οποίες δραστηριοποιείται ως σκηνοθέτης και συγγραφέας. Οι παραστάσεις της έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό, το οποίο και θα την ακολουθήσει πιστά και αργότερα, στο ελεύθερο θέατρο.

    «Στο θέατρο για τα παιδιά, λέει ο Στανισλάφσκι, "οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουν όπως στο θέατρο για μεγάλους με μία διαφορά: πρέπει να παίζουν λίγο καλύτερα". Αυτή είναι η σημαία μου?.» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κάρμεν Ρουγγέρη τονίζοντας πως δεν την ενδιαφέρει ν' ανεβάζει παραστάσεις απλώς για να διασκεδάσει τους μικρούς θεατές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 December 2013 - 7:30:24 UTC