Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου-Αχμ. Νταβούτογλου την Παρασκευή
  • [02] Την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής για τα υποβρύχια
  • [03] «Ένεση ρευστότητας» πάνω από 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για αγρότες
  • [04] Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [05] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Λαμία
  • [06] Περικοπές έως 50 εκατ. ευρώ από 500 ΝΠΙΔ
  • [07] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα
  • [08] Ο Ντ. Έρογλου απέρριψε την πρόταση Ν. Αναστασιάδη για το κοινό ανακοινωθέν
  • [09] «Απατεώνας» ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην τελετή για τον Μαντέλα
  • [10] Υποψήφιος για βραβείο Γκράμι ο Λεωνίδας Καβάκος
  • [11] Οι υπουργοί Υγείας της G8 συζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση της άνοιας, της νέας «ασθένειας του αιώνα»
  • [12] Π. Μίχος: Με την ίδια φιλοσοφία και με μία-δύο ανανεώσεις ο Ολυμπιακός στους «16»

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου-Αχμ. Νταβούτογλου την Παρασκευή

    Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

    Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας.

    [02] Την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής για τα υποβρύχια

    Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα συζητηθεί η επίκαιρη επερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και 13 βουλευτών του κόμματος του, για τα προβλήματα στην εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής.

    [03] «Ένεση ρευστότητας» πάνω από 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για αγρότες

    «Ένεση ρευστότητας» θα χορηγηθεί σε χιλιάδες αγρότες έως το τέλος του 2013, με την πληρωμή περίπου 1,15 δισ. ευρώ.

    Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

    Άμεσα αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης, ύψους 23 εκατ. ευρώ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ενώ σταδιακά έως το τέλος του 2013 θα γίνουν οι πληρωμές διαφόρων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (65 εκατ. ευρώ), μέτρων του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (8 εκατ. ευρώ) καθώς και η καταβολή 27 εκατ. ευρώ σε καπνοπαραγωγούς.

    [04] Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης αποφασίστηκε στη σημερινή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συνέχιση της απεργίας έως την προσεχή Παρασκευή, την ίδια στιγμή που η Σύγκλητος του ιδρύματος έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων την προσεχή Δευτέρα.

    Μία από τις παρατάξεις του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων κατήγγειλε ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές» και διαβεβαίωνε ότι πρόθεση πολλών υπαλλήλων είναι να δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους.

    Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να τοποθετηθούν επί του θέματος σε μυστική ψηφοφορία που ορίστηκε για αύριο. Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί από ικανό αριθμό υπαλλήλων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έκτακτες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

    [05] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Λαμία

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 15:00 στην περιοχή του Δομοκού, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    [06] Περικοπές έως 50 εκατ. ευρώ από 500 ΝΠΙΔ

    Σε περικοπές ύψους 40-50 εκατ. ευρώ από 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), θα προχωρήσει το 2014, το υπουργείο Οικονομικών, καθώς διαπίστωσε ότι έχουν υπάρξει υπερβάσεις στον προϋπολογισμό τους το τρέχον έτος. Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομιών, επισημαίνοντας ότι από το σύνολο αυτών των ΝΠΙΔ, τα περίπου 250 εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και τα περίπου 120 από το υπουργείο Πολιτισμού.

    Εξάλλου, το υπουργείο διαπίστωσε ότι σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου εφαρμόζεται ελλιπώς η διάταξη που προβλέπει την περικοπή στο 75% του μισθού των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, τα επιπλέον ποσά που έλαβαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, πρέπει να επιστραφούν έως τις 18 Δεκεμβρίου.

    Όσον αφορά στην πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από την κίνηση αυτή μπορεί να προκύψει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Ειδικά δε, για τους φορείς του Δημοσίου που υποστηρίζουν ότι δεν εντάσσονται στην Γενική Κυβέρνηση και έχουν ζητήσει γνωμοδοτήσεις από το ΣτΕ, οι παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι και σε αυτούς τους φορείς θα γίνουν μειώσεις, εφόσον παραμένουν καταγεγραμμένοι στην Γενική Κυβέρνηση.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε τέσσερις κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

    [07] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα

    Σε δύο «μέτωπα»κινούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίες άρχισαν στο υπουργείο Οικονομικών και, που σύμφωνα με τον επίτροπο Όλι Ρεν, θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα.

    Κατ' αρχήν, πρέπει να συμφωνηθεί ο τρόπος αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), προκειμένου να «κλείσουν» και τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να εκταμιευθεί, έως το τέλος του έτους, η δόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς, στις 11 Ιανουαρίου πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

    Στο δεύτερο «μέτωπο», κυβέρνηση και τρόικα πρέπει να κλείσουν όσον το δυνατόν περισσότερα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας (η οποία, κανονικά, θα έπρεπε να έχει τελειώσει από τον Νοέμβριο) και να υπάρξει συμφωνία, έστω και τον Ιανουάριο.

    [08] Ο Ντ. Έρογλου απέρριψε την πρόταση Ν. Αναστασιάδη για το κοινό ανακοινωθέν

    Εξανεμίζονται οι ελπίδες για θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την απόρριψη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου του προσχεδίου συμφωνίας για το κοινό ανακοινωθέν για έναρξη των διαπραγματεύσεων, το οποίο είχε υποβάλει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Για την απόρριψη της πρότασης ενημέρωσε τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Οσμάν Ερτούγ.

    Στη συνέχεια ο κ. Ντάουνερ είχε συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά.

    [09] «Απατεώνας» ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην τελετή για τον Μαντέλα

    Ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας που εμφανίστηκε χθες επί μακρόν στην οθόνη της δημόσιας νοτιοαφρικανικής τηλεόρασης για να αναμεταδώσει την επίσημη επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα δεν κατείχε διόλου τη νοηματική γλώσσα και το μόνο που έκανε ήταν να κινεί ασυνάρτητα τα χέρια του, κατήγγειλαν σήμερα οργανώσεις κωφαλάλων στη Νότια Αφρική.

    "Είναι ένας απατεώνας. Η κοινότητα των κωφαλάλων στη Νότια Αφρική είναι εξοργισμένη", δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού "Εκπαίδευση και ανάπτυξη της νοηματικής γλώσσας" στο Κέιπ Τάουν Κάρα Λένινγκ.

    Επίσης, σύμφωνα με την Ντελφίν Χλουνγκουάνε που είναι επίσημη διερμηνέας της DeafSA, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας κωφαλάλων της Νότιας Αφρικής, ο άγνωστος αυτός άνδρας "κουνούσε τα χέρια του προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν γνώριζε κανέναν γραμματικό κανόνα, δεν χρησιμοποιούσε καμιά δομή της νοηματικής γλώσσας. Δεν μετέφρασε απολύτως τίποτα, καμιά από τις χειρονομίες του δεν σήμαινε κάτι".

    [10] Υποψήφιος για βραβείο Γκράμι ο Λεωνίδας Καβάκος

    Με τις «Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν», το άλμπουμ που αποτέλεσε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την εταιρεία Decca, ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος είναι υποψήφιος για βραβείο Γκράμι, στην κατηγορία της καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου-μικρού συνόλου. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2014 στο Λος Άντζελες.

    Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η δεύτερη ηχογράφηση του κορυφαίου βιολονίστα από την ίδια εταιρεία, το «Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς» με την ιστορική ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας υπό τον Ρικάρντο Σαγί, ο οποίος μόλις ανακοινώθηκε επισήμως ως ο νέος μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου, που θα διαδεχτεί τον Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ το 2015.

    [11] Οι υπουργοί Υγείας της G8 συζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση της άνοιας, της νέας «ασθένειας του αιώνα»

    Τρόπους για την αντιμετώπιση της νέας «ασθένειας του αιώνα», της άνοιας και κυρίως του Αλτσχάιμερ, αναζητούν σήμερα στη σύνοδό τους στο Λονδίνο οι υπουργοί Υγείας των χωρών της G8. Οι υπουργοί της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ έδωσαν ραντεβού με ειδικούς, επιστήμονες και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την άνοια, μια πάθηση που υπολογίζεται ότι πλήττει σήμερα 44 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι ο αριθμός των ασθενών θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, φτάνοντας τα 135 εκατομμύρια.

    Στόχος της σημερινής συνόδου είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη διεθνή συνεργασία στην έρευνα για την καταπολέμηση της άνοιας.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι λόγω της γήρανσης του πληθυσμού ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια θα διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το κόστος για την περίθαλψη των ασθενών άγγιξε τα 440 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010.

    [12] Π. Μίχος: Με την ίδια φιλοσοφία και με μία-δύο ανανεώσεις ο Ολυμπιακός στους «16»

    Έναν πολύ καλό σέντερ φορ, σε περίπτωση αποχώρησης του Μήτρογλου από το λιμάνι, αλλά και ένας μεσοεπιθετικό... πολυεργαλείο, είναι το ζητούμενο για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πέτρος Μίχος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός, λίγες ώρες μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτήρισε επιτυχημένη από τώρα την «ερυθρόλευκη» χρονιά, επισημαίνοντας ότι η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει στην ίδια φιλοσοφία με την τωρινή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 2013 - 15:30:26 UTC