Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Λιθουανίας
  • [02] Ι. Βρούτσης: Κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις
  • [03] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου
  • [04] Βούλιαξε το πλοίο «Nour M» στη Ρόδο λόγω θυελλωδών ανέμων
  • [05] Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με θέμα τον ΕΟΠΥΥ
  • [06] Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, τον Οκτώβριο
  • [07] Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία τον Σεπτέμβριο
  • [08] Ειδική εφαρμογή για τους κλειδάριθμους στο taxisnet
  • [09] Στο 3% η υπέρβαση του στόχου των εισπράξεων στις ΔΟΥ τον Οκτώβριο
  • [10] Συμβιβασμός στο Ecofin για την τραπεζική ενοποίηση
  • [11] Το ραδιενεργό υλικό που είχε κλαπεί στο Μεξικό τοποθετήθηκε σε ασφαλές μέρος
  • [12] Δύο έργα του Ντάμιεν Χιρστ εκλάπησαν από πινακοθήκη του Λονδίνου
  • [13] Αρχαιολογικός χώρος ο όρμος του Αγίου Παντελεήμονα Αστακού
  • [14] Ανέβηκε στην 11η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Λιθουανίας

    Με βασικό θέμα στην ατζέντα, τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ελληνική προεδρία της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την απερχόμενο πρόεδρο του συμβουλίου της ΕΕ και πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.

    Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να παρουσιάζει τις προτεραιότητες της χώρας μας για το επόμενο εξάμηνο, που, όπως είπε, είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η συνοχή, η εμβάθυνση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, η αντιμετώπιση του ρεύματος των μεταναστών, και η εμβάθυνση της θαλάσσιας πολιτικής της Ένωσης.

    Αναφερόμενος στα θέματα της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την πρόοδο τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή όσο και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Στη δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε ήδη πιάσει τους στόχους και έχουμε προχωρήσει και παρά πέρα καθώς, ήδη από το 2013, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό, που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο από τη Βουλή, ως προϋπολογισμό ανάκαμψης και ελπίδας.

    [02] Ι. Βρούτσης: Κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η καταβολή των συντάξεων, έδωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας.

    «Δημοσίευμα ημερησίας εφημερίδας, για πολλοστή φορά κινδυνολογώντας θέτει θέμα καταβολής συντάξεων. Απαντώ: Όχι μόνο το διαψεύδω, αλλά πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε άλλες φορές, από την αρχή του 2013, έθεταν συνεχώς και συνεχίζουν να θέτουν ότι υπάρχει ζήτημα καταβολής συντάξεων. Το 2013 ολοκληρώθηκε, οι συντάξεις καταβλήθηκαν κανονικότατα και μάλιστα τον Δεκέμβριο, αυτό τον μήνα, για τις συντάξεις του 2014 καταβάλλονται και πιο μπροστά από την κανονική περίοδο, πριν τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζω δε ότι η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου του 2014 για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια γίνεται χωρίς να ληφθεί η προκαταβολή από το επόμενο έτος. Δηλαδή, και σε αυτό το κομμάτι επέρχεται νοικοκύρεμα. Οι συντάξεις δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και το 2014 θα συνεχίζονται να καταβάλλονται απρόσκοπτα και κανονικά», ανέφερε ο υπουργός.

    [03] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου

    «Η θέση των ασκούμενων, των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων βρίσκεται στο πλάι της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Πρέπει σε μια λαϊκή συμμαχία, όλοι μαζί, να παλέψουν και για τα ιδιαίτερα αιτήματα του κλάδου τους, αλλά ιδιαίτερα οι δικηγόροι πρέπει να βάλουν τις επιστημονικές τους γνώσεις στην υπηρεσία των λαϊκών νοικοκυριών που πλήττονται αυτήν τη στιγμή από πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος, φόρους και μια σειρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ένταση του αυταρχισμού, με διώξεις συνδικαλιστών και άλλων εργαζομένων» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

    [04] Βούλιαξε το πλοίο «Nour M» στη Ρόδο λόγω θυελλωδών ανέμων

    Βούλιαξε μέσα στο λιμάνι της Ρόδου το φορτηγό πλοίο «Nour M», το πλοίο στο οποίο, στις 8 Νοεμβρίου, είχαν βρεθεί 55 κοντέινερ με πυρομαχικά.

    Το πλοίο βούλιαξε λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν από νωρίς το πρωί σε όλα τα Δωδεκάνησα και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις συγκοινωνίες. Νωρίς το πρωί είχαν σπάσει οι κάβοι του «Nour M» και στη συνέχεια το πλοίο βούλιαξε, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ρύπανσης.

    [05] Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με θέμα τον ΕΟΠΥΥ

    Στα ύψη ανέβηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με επίκεντρο του ΕΟΠΥΥ.

    Η θέση που εξέφρασε ο κ. Βαρνάβας, ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι και αγοραστής και πάροχος υπηρεσιών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που τον χαρακτήρισε «ψεύτη», καθώς, όπως είπε, άλλα λέει στη γραπτή του πρόταση.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης επί του οποίου έχει την πλειοψηφία των μελών της, προτείνεται η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας υγείας. «Όπως είπα, ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία και όλες οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες θα είναι υπό τις υγειονομικές περιφέρειες» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Επανέλαβε, ακόμη, ότι μπορούν όλοι οι γιατροί, αν θέλουν, να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος σε όσους διατηρούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο.

    Όπως είπε, θα πρέπει να καταθέσει χαρτί από την εφορία για τη διακοπή του ιατρείου του και μετά θα περάσει στο ΕΣΥ, ως πλήρους και αποκλειστικής εργασίας. Η διαδικασία πάντως, όπως υπογράμμισε, για τη μετακίνησή τους θα είναι πολύ γρήγορη 15 - 25 μέρες.

    «Η συζήτηση που γίνεται μου θυμίζει πτώμα πάνω από το οποίο διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει ένα κομμάτι. Όταν επί κ. Λοβέρδου κατασκευαζόταν ο ΕΟΠΥΥ δεν γινόταν συζήτηση περί αγοραστή και παρόχου» ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

    [06] Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, τον Οκτώβριο

    Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 2.296 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον μήνα Οκτώβριο. Από την άλλη πλευρά, είναι αυξημένος κατά 28.311 άτομα ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία, ενώ μειωμένος κατά 13.044 άτομα από τον προηγούμενο μήνα είναι ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων.

    Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των εγγεγραμμένων ανέργων εμφανίζουν οι γυναίκες, οι ηλικίες από 30 έως 54 ετών, οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι Έλληνες υπήκοοι.

    Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Οκτώβριο 2013 ανήλθε σε 851.600 άτομα έναντι 853.896 τον Σεπτέμβριο και 777.768 τον Οκτώβριο του 2012. Από αυτά 410.855 (ποσοστό 48,25%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 440.745 (ποσοστό 51,75%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων το 40,62% ή 345.957 άτομα είναι άνδρες και το 59,38%) ή 505.643 άτομα είναι γυναίκες.

    [07] Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία τον Σεπτέμβριο

    Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς ανήλθε σε 27,4% (από 26% τον Σεπτέμβριο πέρυσι) και αυξήθηκε, έστω και οριακά, από το 27,3% τον Αύγουστο εφέτος. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτομα, ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο νέους ηλικίας 15- 24 ετών δεν έχουν εργασία.

    Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2012 (αύξηση 5,9%) και κατά 14.023 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 1%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτομα και μειώθηκε κατά 54.128 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2012 (μείωση 1,5%), ενώ αυξήθηκαν κατά 5.397 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2013 (αύξηση 0,1%).

    Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθε σε 3.327.859 άτομα και μειώθηκε κατά 25.175 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (μείωση 0,8%) και κατά 5.296 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2013 (μείωση 0,2%).

    [08] Ειδική εφαρμογή για τους κλειδάριθμους στο taxisnet

    Ειδική εφαρμογή «παλαιού χρήστη» του taxisnet ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην παραλαβή των κλειδάριθμων. Με την εισαγωγή του ΑΦΜ ο φορολογούμενος μπορεί να δει αν είναι παλαιός χρήστης και κατά συνέπεια χρειάζεται νέο κλειδάριθμο ή αν είναι κάτοχος νέων κωδικών οπότε δεν χρειάζεται να προμηθευτεί νέο.

    Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την προθεσμία κλειδάριθμου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

    [09] Στο 3% η υπέρβαση του στόχου των εισπράξεων στις ΔΟΥ τον Οκτώβριο

    Οι εισπρακτικές επιδόσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κινήθηκαν και κατά τον μήνα Οκτώβριο εντός των στόχων του προϋπολογισμού αναστρέφοντας πλήρως την τάση απόκλισης που είχε διαμορφωθεί κατά τους πρώτους μήνες του έτους, ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

    Κατά το υπουργείο, το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι αποτελεί αξιόπιστο εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων στα έσοδα με την ολοκλήρωση του 2013.

    Ειδικότερα, οι εισπράξεις φόρων στις ΔΟΥ κατέγραψαν υπέρβαση του στόχου κατά 3% το μήνα Οκτώβριο ενώ έχει επιτευχθεί, με οριακή απόκλιση και ο στόχος των εισπράξεων σε διάστημα δεκαμήνου. Το ίδιο ισχύει και για τις εισπράξεις ΦΠΑ καθώς καταγράφηκε σημαντική υπέρβαση σε ποσοστό 6,8% του στόχου για τον Οκτώβριο και 2,3% για το 10μηνο. Πέραν των ανωτέρω, παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους ΠΟΕ (παρελθόντων οικονομικών ετών). Συγκεκριμένα για τον μήνα Οκτώβριο 2013 έχουν εισπραχθεί από τους εν λόγω φόρους 223 εκατ. ευρώ έναντι 118 εκατ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.

    [10] Συμβιβασμός στο Ecofin για την τραπεζική ενοποίηση

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ανακοίνωσαν σήμερα τα ξημερώματα ότι διαμόρφωσαν τις γενικές γραμμές ενός συμβιβασμού για το επίμαχο νέο πλαίσιο εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών της ευρωζώνης, αλλά θα συναντηθούν και πάλι την επόμενη εβδομάδα για να καταλήξουν σε τελική συμφωνία. Το πολυδιαφημισμένο πλαίσιο αποσκοπεί στην προστασία των φορολογουμένων από την εισφορά τους σε διασώσεις τραπεζών. Θα αποτελέσει τον δεύτερο πυλώνα μίας τραπεζικής ένωσης που θα αποτρέπει κρίσεις, η οποία θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.

    Η ΕΕ βρίσκεται υπό πίεση να καταλήξει σε συμφωνία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το νέο πλαίσιο θα πάγωνε για το μεγαλύτερο διάστημα του 2014 λόγω των Ευρωεκλογών. Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει γίνει στη σύνοδο κορυφής που αρχίζει στις 19 Δεκεμβρίου.

    Ο συμβιβασμός προβλέπει ότι το νέο πλαίσιο θα καλύπτει άμεσα τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης μαζί με όλα τα διασυνοριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εάν μία μικρότερη τράπεζα έχει προβλήματα, τότε θα υπάγεται και αυτή στο ίδιο πλαίσιο. Ένα ενιαίο ταμείο εκκαθάρισης θα ιδρυθεί σταδιακά σε μία δεκαετία για να συγκεντρώνει κεφάλαια για την εκκαθάριση των τραπεζών, αλλά αρχικά αυτό θα έχει καθαρά τη μορφή ξεχωριστών εθνικών ταμείων», δήλωσαν υπουργοί.

    Ιδιαίτερα η Γερμανία ήταν καχύποπτη απέναντι στο ενδεχόμενο να χρειασθεί να πληρώσει για προβληματικές τράπεζες άλλων χωρών.

    Ο Επίτροπος της ΕΕ για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε ότι το διαμορφούμενο πλαίσιο - όπου στη λήψη αποφάσεων εμπλέκονται τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τα κράτη - μέλη - θα αποδειχθεί «ιδιαίτερα πολύπλοκο».

    [11] Το ραδιενεργό υλικό που είχε κλαπεί στο Μεξικό τοποθετήθηκε σε ασφαλές μέρος

    Η εθνική Επιτροπή Ασφαλείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό υλικό που εκλάπη την περασμένη εβδομάδα, ανακτήθηκε και τοποθετήθηκε σε ασφαλές μέρος. Το υλικό αυτό βρισκόταν πάνω σε ένα φορτηγό που μετέφερε χρησιμοποιημένο ιατρικό υλικό από το νοσοκομείο της Τιχουάνα (βορειοδυτικό Μεξικό) και το οποίο προοριζόταν για το κέντρο αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων του Μακίχκο, στην πολιτεία του Μεξικού.

    Το ραδιενεργό υλικό περιείχε 60 γραμμάρια κοβαλτίου 60 και οι εμπειρογνώμονες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ειδικό εξοπλισμό για να προστατευτούν από την ακτινοβολία. Τέσσερις ύποπτοι για την κλοπή του φορτηγού που μετέφερε το ραδιενεργό υλικό και ένας ακόμα, ο οποίος κατηγορείται ότι το αγόρασε, συνελήφθησαν από τις αρχές. 'Εξι άνδρες νοσηλεύθηκαν στην Πατσούκα, πρωτεύουσα της Πολιτείας Χιντάλγκο, με συμπτώματα όπως εμετοί, ναυτία και ζαλάδες. Ανάμεσά τους ένας 16χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [12] Δύο έργα του Ντάμιεν Χιρστ εκλάπησαν από πινακοθήκη του Λονδίνου

    Δύο έργα με την υπογραφή του βρετανού καλλιτέχνη Ντάμιεν Χιρστ και αξίας 33.000 στερλινών (περίπου 39.500 ευρώ) εκλάπησαν από πινακοθήκη του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Ο δράστης παραβίασε το απόγευμα της Δευτέρας τις μπροστινές θύρες της Εξιμπίσιονιστ Γκάλερι στο Νότινγκ Χιλ, πήρε τους πίνακες και διέφυγε με αυτοκίνητο, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν στις αρχές ενδεχόμενοι αυτόπτες μάρτυρες.

    Οι πίνακες εικονίζουν πολύχρωμες τελείες. Ο πρώτος φιλοτεχνήθηκε το 2005 και φέρει τον τίτλο Pyronin Y, ενώ ο δεύτερος αποκαλείται Oleoylsacosine και δημιουργήθηκε το 2008.

    [13] Αρχαιολογικός χώρος ο όρμος του Αγίου Παντελεήμονα Αστακού

    Κατά μία άποψη, ο γραφικός ορμίσκος του Αγίου Παντελεήμονα, στην Αιτωλοακαρνανία, αποτελούσε ασφαλές λιμάνι της αρχαίας πόλης του Αστακού. Κατά άλλους, η οχυρωμένη Ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, πολύ κοντά στον όρμο, σχετιζόταν με την αρχαία πόλη Μάραθο ή λειτουργούσε ως καταφύγιο για τις πειρατικές επιδρομές. Όποια και να ήταν η χρήση της θέσης στην αρχαιότητα, το σίγουρο είναι ότι τα μνημεία της περιοχής, αρχαία και νεότερα, βρίσκονται μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, αρκετά αλώβητο, παρά τη γειτνίασή του με το Πλατυγιάλι, που μετατράπηκε σε Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή.

    Ο όρμος του Αγίου Παντελεήμονα, ονομασία που απέκτησε από το ομώνυμο μεταβυζαντινό εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη, απασχόλησε χτες τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα οποία έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στην κήρυξη της περιοχής ως αρχαιολογικού χώρου.

    [14] Ανέβηκε στην 11η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

    Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Αντερλεχτ (3-1), για το Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε στην Ελλάδα κι άλλους βαθμούς και ανέβηκε στην 11η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης της UEFA, αφήνοντας πίσω της για πρώτη φορά φέτος την Τουρκία.

    Στόχος της Ελλάδας είναι να κατακτήσει τουλάχιστον την 12η θέση, για να μη χαθεί για τον πρωταθλητή η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ από τη σεζόν 2015/16.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 2013 - 11:30:29 UTC