Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν την κρυφή τους ατζέντα
  • [02] Στο «μικροσκόπιο» των ανακριτριών το υλικό για τη Χρυσή Αυγή
  • [03] Χιονιάς προ των πυλών
  • [04] Στα 400 εκατ. η καλύτερη προσφορά για τον "Αστέρα"
  • [05] Στην Αθήνα η τρόικα την Τρίτη
  • [06] Μεταβίβαση του 27% των μετοχών της Forthnet στη Wind
  • [07] Σε ύψος-ρεκόρ οι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο
  • [08] Μίτσελ: «Υποχρεωμένοι για τη νίκη»

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν την κρυφή τους ατζέντα

    Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη περί εξόδου από το ευρώ, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    «Μετά τον κ. Λαφαζάνη, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο κρούσμα τον κ. Μιχελογιαννάκη, αποκαλύπτουν την κρυφή τους ατζέντα: να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ. Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα τους το επιτρέψει ποτέ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Στο «μικροσκόπιο» των ανακριτριών το υλικό για τη Χρυσή Αυγή

    «Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο, να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες, αλλά να τους τελειώσουμε, μια για πάντα».

    Αυτό ανέφερε σε ομιλία του απευθυνόμενος σε μέλη της Χρυσής Αυγής, πριν τις εκλογές του 2012 , ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος σύμφωνα με υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου. Στην επίμαχη ομιλία , σε ταβέρνα, ο προσωρινά κρατούμενος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναφέρει μάλιστα με ειρωνική διάθεση: «Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο».

    Τα στοιχεία που απέστειλε στην Ανάκριση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από το υλικό που συνέλλεξε από τις κατασχέσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμα και όπως λέγεται στο Εφετείο είναι πλήρως αξιοποιήσιμα για την πορεία της έρευνας.

    Το ηλεκτρονικής μορφής υλικό είναι ογκώδες, σύμφωνα με πληροφορίες είναι 1 tera και περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία που θα αξιολογηθούν λεπτομερώς από τις δύο δικαστικές λειτουργούς καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην ποινική εμπλοκή νέων προσώπων.

    [03] Χιονιάς προ των πυλών

    Επιδεινώνεται από αύριο, Τρίτη, η καιρός στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα στην ανατολική και βόρεια χώρα αναμένονται και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

    Ειδικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ χιόνι θα πέσει τη νύχτα στα ορεινά. Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και από το απόγευμα ο υδράργυρος θα πέσει περαιτέρω.

    [04] Στα 400 εκατ. η καλύτερη προσφορά για τον "Αστέρα"

    Η «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP» υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

    Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

    H «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP» υπέβαλε προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Τα ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

    [05] Στην Αθήνα η τρόικα την Τρίτη

    Εκπρόσωποι της διεθνούς τρόικας των πιστωτών της Ελλάδας (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θα επιστρέψουν αύριο Τρίτη στην Αθήνα για να αξιολογήσουν την πρόοδο της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης απόψε.

    «Θα πάνε στην Αθήνα αύριο για να συνεχίσουν να εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να επιλύσουν όσα θέματα είναι δυνατόν το αργότερο ως τα τέλη της χρονιάς», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προεδρεύει του συμβουλίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

    [06] Μεταβίβαση του 27% των μετοχών της Forthnet στη Wind

    Με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία Forthnet επιβεβαιώνει ότι η WIND απέκτησε μετοχές και δικαιώματα ψήφου στη Forthnet που ανήκουν στην κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Zesmero Limited και αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

    Μετά τη συναλλαγή, το ποσοστό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που η LARGO LIMITED ήδη κατέχει μέσω της θυγατρικής της WIND στη Forthnet ανέρχεται σε 32,26%.

    [07] Σε ύψος-ρεκόρ οι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο

    Τον μεγαλύτερο όγκο εξαγωγών που έχει καταγράφει ποτέ σε διάστημα ενός μήνα πέτυχε η Γερμανία τον Οκτώβριο, με την αξία των προϊόντων, τα οποία εξήχθησαν να ανέρχεται στα 99,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

    "Ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 98,7 δισ. ευρώ από τον Μάρτιο του 2012" επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Αρχής, ενώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6%.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση των εξαγωγών αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη. Αντιθέτως, οι εξαγωγές προς χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκαν, ενώ οριακά μειώθηκαν και οι εξαγωγές προς χώρες εκτός ΕΕ.

    [08] Μίτσελ: «Υποχρεωμένοι για τη νίκη»

    Το σύνθημα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό κρίσιμο αγώνα με την Αντερλεχτ στο «Γ.Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του θεσμού.

    Ο Μίτσελ δήλωσε πως οι παίκτες του έχουν καταλάβει τη σημασία του αυριανού αγώνα και πως είναι σίγουρος πως θα τα δώσουν όλα για την νίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 December 2013 - 19:30:23 UTC