Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Παλαιό Φάληρο
  • [02] Αποκλεισμένη η Νομική
  • [03] Στη Φλώρινα ο Ν. Δένδιας, για να παραστεί στην κηδεία του αστυνομικού
  • [04] Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Millennium Bank
  • [05] «Ρηχαίνει» η ύφεση
  • [06] Η Gazprom θα απαντήσει σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της
  • [07] Αμερικανικοί κολοσσοί της τεχνολογίας ζητούν μεταρρύθμιση της νομοθεσίας στο θέμα των παρακολουθήσεων
  • [08] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου στο Ιράκ
  • [09] Στο Πακιστάν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

  • [01] Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Παλαιό Φάληρο

    Καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:30 στο Παλαιό Φαληρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά απο την αστυνομία, μέχρι στιγμής, ομάδα ΔΙΑΣ της 'Αμεσης Δράσης, επιχείρησε να ελέγξει ΙΧ αυτοκίνητο, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου αντέδρασαν και επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε έπεσε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί από την αστυνομία, αν πυροβόλησαν οι δράστες ή οι αστυνομικοί. Αυτή την ώρα, πάντως, γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

    [02] Αποκλεισμένη η Νομική

    Αποκλεισμένη είναι Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, οι έχουν σχηματίσει αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου αποκλείοντας την πρόσβαση καθηγητών και φοιτητών σε αυτό.

    Την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

    Σε εξέλιξη είναι και η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το μέλλον της απεργίας τους υπό το φως της αναστολής των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η Ομοσπονδία του κλάδου.

    [03] Στη Φλώρινα ο Ν. Δένδιας, για να παραστεί στην κηδεία του αστυνομικού

    Στη Φλώρινα μεταβαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του 43χρονου αστυνομικού, που έπεσε νεκρός, κατά την ένοπλη συμπλοκή με δύο κακοποιούς, την Κυριακή τα ξημερώματα, στο Βροντερό Φλώρινας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός μετά την κηδεία θα πάει στο σημείο που έγινε το συμβάν, και θα επιθεωρήσει την περιοχή των Πρεσπών που φρουρείται από τις μονάδες συνοριακής φύλαξης, στις οποίες ανήκε ο άτυχος αστυνομικός.

    [04] Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Millennium Bank

    Ολοκληρώθηκε το έργο της ενοποίησης των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Millennium Bank, στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, σε χρονικό διάστημα 14 μηνών, έξι τράπεζες έγιναν μια, προς όφελος των 6,9 εκατομμυρίων πελατών της ενιαίας πλέον Τράπεζας Πειραιώς. Χρόνος που αποτελεί ρεκόρ στα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά, με βάση τις διεθνείς αναφορές.

    Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, όλοι οι πελάτες του πρώην δικτύου της Millennium και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται, από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 960 καταστημάτων, των 2.060 ΑΤΜs και των 400 μηχανημάτων Easypay.

    [05] «Ρηχαίνει» η ύφεση

    «Ρηχαίνει» η ύφεση στην ελληνική οικονομία, καθώς το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3% το γ΄ τρίμηνο φέτος και καθιστά εφικτό τον στόχο για πτώση κατά 4% στο σύνολο του έτους, όπως προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, τα οποία παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, μετά τη μείωση κατά 3% στο γ΄ τρίμηνο (έναντι πτώσης 6,7% το γ΄ τρίμηνο 2012), προκύπτει ύφεση της τάξης του 4,1% στο 9μηνο εφέτος (έναντι πτώσης του ΑΕΠ κατά 6,6% στο 9μηνο πέρυσι). Σε τρέχουσες τιμές, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 48,692 δισ. ευρώ και αυξήθηκε στο επίπεδο του α΄ τριμήνου 2011. Σημειώνεται ότι, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει οριακή αύξηση του ΑΕΠ, της τάξης του 0,6%, για το 2014.

    [06] Η Gazprom θα απαντήσει σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της

    Το ρωσικό μονοπώλιο εξαγωγής φυσικού αερίου Gazprom υποσχέθηκε να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα προτάσεις για να τερματισθεί μια έρευνα γύρω από τις επιχειρηματικές πρακτικές του που διαρκεί ήδη ένα χρόνο, και να αποφύγει ένα πιθανό πρόστιμο που θα μπορούσε να φθάσει ως και τα 14,3 δισεκ. δολάρια, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τον ανταγωνισμό.

    [07] Αμερικανικοί κολοσσοί της τεχνολογίας ζητούν μεταρρύθμιση της νομοθεσίας στο θέμα των παρακολουθήσεων

    Οκτώ αμερικανικοί κολοσσοί των νέων τεχνολογιών, μεταξύ τους οι Twitter, Facebook και Apple, δημοσιοποίησαν σήμερα ανοικτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την οποία ζητούν «μεταρρύθμιση των μεθόδων παρακολούθησης» των ΗΠΑ, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν.

    «Οι αποκαλύψεις που έγιναν το καλοκαίρι ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για μεταρρύθμιση στις μεθόδους παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμια κλίμακα», γράφουν οι Aol, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Yahoo! και Twitter.

    «Η ζυγαριά σε πολλές χώρες έγειρε υπερβολικά υπέρ του κράτους σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό απουδυναμώνει τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει», τονίζουν.

    [08] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου στο Ιράκ

    Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου στο βορειοανατολικό Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στην Μπουχρίζ, που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαγδάτης, κοντά σε καφετέρια σουνιτικής συνοικίας.

    [09] Στο Πακιστάν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

    Ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ έφθασε σήμερα στο Πακιστάν για συνομιλίες που έχουν στόχο να κατευνάσουν την ένταση που προκαλούν οι επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη χώρα αυτή και να εξετάσουν τον ρόλο του Ισλαμαμπάντ στο γειτονικό Αφγανιστάν. Το αεροσκάφος του Χέιγκελ έφθασε στο αεροδρόμιο του Ραβαλπίντι, στα προάστια του Ισλαμαμπάντ, προερχόμενο από το Αφγανιστάν όπου ο Aμερικανός υπουργός έμεινε δύο ημέρες.

    Είναι η πρώτη επίσκεψη τα τελευταία τέσσερα χρόνια Αμερικανού υπουργού Άμυνας στο Πακιστάν, χώρα επισήμως συμμαχική της Ουάσινγκτον, αλλά με την οποία οι Αμερικανοί διατηρούν συχνά τεταμένες σχέσεις. Το Ισλαμαμπάντ καταγγέλλει τις μονομερείς επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στο έδαφός του τονίζοντας ότι προκαλούν πολλές παράπλευρες απώλειες μεταξύ των αμάχων και παραβιάζουν την κυριαρχία του. Η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, προσάπτει στο Πακιστάν ότι δεν ενεργεί επαρκώς για να εξουδετερώσει τα ορμητήρια των αφγανών ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα στις βορειοδυτικές περιοχές του όπου ζουν οι φυλές, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 December 2013 - 11:30:24 UTC