Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση επανασύνδεση ρεύματος και αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών
  • [02] Αθ. Τσαυτάρης: Ο πρωτογενής τομέας είναι το θεμέλιο για να πατήσει γερά ο τόπος
  • [03] Ν. Μηταράκης: Για την ανάπτυξη της οικονομίας προσπαθούμε επένδυση με επένδυση
  • [04] Z. M. Μπαρόζο: «Πραγματική ώθηση» για την οικονομία η συμφωνία των μελών του ΠΟΥ
  • [05] Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η πρόσβαση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση

  • [01] Άμεση επανασύνδεση ρεύματος και αναστολή διακοπών ηλεκτροδότησης για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών

    'Αμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γ. Σγουρού και Κ. Ασκούνη καθώς και του προέδρου της ΔΕΗ Α. Ζερβού.

    Πλέον των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.). Την Πέμπτη αναμένεται η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε σχετική πρόταση του ΥΠΕΚΑ που εχει ήδη αποσταλεί. Σε ό,τι αφορά τις επανασυνδέσεις, στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί.

    [02] Αθ. Τσαυτάρης: Ο πρωτογενής τομέας είναι το θεμέλιο για να πατήσει γερά ο τόπος

    Το πιο γερό θεμέλιο για να πατήσει ο τόπος μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, είναι ο πρωτογενής τομέας, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς, σε αυτή την προσπάθεια για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής και των προϊόντων της, «να είμαστε όλοι μαζί» και να «έχουμε ομόνοια».

    «Η χώρα μας είναι ευλογημένη» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι όταν σε αυτό συντρέχουν η κρατική και η κοινοτική βοήθεια, οι σωστές πολιτικές, το μεράκι και ο αγώνας, όπως και γίνεται, ο τόπος μπορεί να πατήσει γερά στον πρωτογενή τομέα και να σταθεί στα πόδια του. Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο κ. Τσαυτάρης επικαλέστηκε το παράδειγμα του τομέα της βαμβακολλιέργειας, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, για να στείλει το μήνυμα ότι οι προοπτικές διαγράφονται λαμπρές.

    [03] Ν. Μηταράκης: Για την ανάπτυξη της οικονομίας προσπαθούμε επένδυση με επένδυση

    Για το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στον τομέα των επενδύσεων, ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σημειώνοντας πάντως ότι τον καθοριστικό ρόλο θα παίξει η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, μείωση για την οποία έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και θα γίνει αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

    Όπως ειδικότερα τόνισε, στους 16 μήνες οι στρατηγικές επενδύσεις και τα έργα ΣΔΙΤ που εντάχθηκαν στην αδειοδοτική ή στη διαγωνιστική διαδικασία και θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, φθάνουν συνολικά τα 5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις που εισρέουν σταδιακά στη χώρα (σ.σ. πρόσφατα παρουσιάστηκαν 14 επενδύσεις συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ). Ο κ. Μηταράκης είπε ότι σημειώθηκε αύξηση 57% στις επενδύσεις που γίνονται μέσω του αναπτυξιακού νόμου στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του έτους που ήταν και αυτό αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2012, «επενδύσεις μικρομεσαίες, επενδύσεις ελληνικές».

    [04] Z. M. Μπαρόζο: «Πραγματική ώθηση» για την οικονομία η συμφωνία των μελών του ΠΟΥ

    Η συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θα βοηθήσει στην αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    «Η συμφωνία αυτή δίνει μια πραγματική ώθηση. Τα κέρδη για την παγκόσμια οικονομία μπορεί τα φθάσουν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η συμφωνία θα είναι μια πραγματική βοήθεια για τους φτωχότερους λαούς στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες» τόνισε ο Μπαρόζο. Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα διαθέσει 400 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να εφαρμόσουν τη συμφωνία.

    [05] Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η πρόσβαση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση

    Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η πρόσβαση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση εφόσον υιοθετηθούν οι προτάσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

    Ειδικότερα, πέρα από τους γεωγραφικούς περιορισμούς που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για την κατανομή των διαθέσιμων πόρων, η αναχρηματοδότηση των ήδη χορηγηθέντων δανειών προς τις ΜμΕ δεν θα είναι εφικτή ενώ πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα τίθενται εκτός των ευεργετικών διατάξεων για τις προβληματικές επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αυτός ο χαρακτηρισμός γίνεται πολύ πιο περιοριστικός. Πέραν αυτών, οι εκταμιεύσεις των πόρων θα γίνονται τμηματικά, τη στιγμή που η χρηματοδότηση του κεφαλάιου κίνησης - την επόμενη ποργραμματική περίοδο - δεν θα είναι τόσο ευέλικτη όσο σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 December 2013 - 15:30:23 UTC