Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Επιτακτικά αναγκαία η καταπολέμηση της διαφθοράς
  • [02] Η υποψηφιότητα Αλ. Τσίπρα για την Κομισιόν, αύριο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Περιμένω καθηγητές και φοιτητές στα μαθήματά τους από Δευτέρα
  • [04] Ένας 83χρονος έχασε τη ζωή του, από πυρκαγιά που ξέσπασε από ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα
  • [05] Ποσότητα οπλισμού στο λιμάνι της Κυνουρίας, εντόπισε το Λιμενικό
  • [06] Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα
  • [07] Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της ΝΔ στα Ιωάννινα
  • [08] Ομάδες δράσης για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
  • [09] Προσαγωγές στο Αγρίνιο
  • [10] Αναβάθμιση ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Moody's
  • [11] Σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας
  • [12] Μια χριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία στη ΔΕΘ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Επιτακτικά αναγκαία η καταπολέμηση της διαφθοράς

    Για το «μεγάλο κόστος» που έχει η διαφθορά για την οικονομία, το βάθος της διάβρωσης που προκαλεί στο κράτος δικαίου, αλλά και την επιτακτική ανάγκη της καταπολέμησής της, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς (9/12).

    «Ξέρουμε ότι η διαφθορά, παγκοσμίως, ανθεί όπου υπάρχει δημοκρατικό έλλειμα και θεσμικές δυσλειτουργίες, σε κοινωνίες που δοκιμάζονται από μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και αβεβαιότητας» τονίζει ο κ. Παπούλιας, επισημαίνει ότι «στη χώρα μας το φαινόμενο αυτό είναι υπαρκτό διαχρονικά, ανεξάρτητα από τη δημοσιονομική κατάσταση, και έχει βαθιές ρίζες που φτάνουν μέχρι τα θεμέλια του ελληνικού κράτους» και υπογραμμίζει: «από τη διαπλοκή των ελίτ μέχρι το φακελάκι στο γιατρό, από το πολιτικό μαύρο χρήμα μέχρι το γρηγορόσημο, από την ανοχή στη φοροδιαφυγή μέχρι τους πελατειακούς διορισμούς, τα πολλά και διαφορετικά επίπεδα εκδήλωσης του φαινομένου δείχνουν ότι πρόκειται για συστημική διαφθορά και αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επιτακτικά αναγκαία την καταπολέμησή της. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα για να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας και ελέγχου, επειδή η διαφθορά αποτελεί, εκτός από ηθικό μειονέκτημα, τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου».

    [02] Η υποψηφιότητα Αλ. Τσίπρα για την Κομισιόν, αύριο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προεργασία του σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, η οποία θα επικυρωθεί και τυπικά στο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη, το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου.

    Μεγάλο μέρος της συνεδρίασης θα αφιερωθεί και στις πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στη χώρα, καθώς η Κεντρική Επιτροπή θα συνέλθει λίγες μόνο ώρες μετά την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Περιμένω καθηγητές και φοιτητές στα μαθήματά τους από Δευτέρα

    Δριμεία επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεφύλασσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2014, υποστηρίζοντας πως "η αναστάτωση στην Παιδεία, έχει όνομα και διεύθυνση - ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου". Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος, επικαλούμενος απόφαση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ανέφερε πως περιμένει από τη Δευτέρα να προσέλθουν κανονικά οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές στις παραδόσεις τους.

    Σε κάθε πάντως, περίπτωση, για το πανεπιστημιακό εξάμηνο "η Πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση, ούτε μία ώρα λιγότερο απ' τις 13 εκπαιδευτικές εβδομάδες που ορίζει ο νόμος", και η επιταγή αυτή θα εκπληρωθεί, "ακόμα και με μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι".

    [04] Ένας 83χρονος έχασε τη ζωή του, από πυρκαγιά που ξέσπασε από ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα

    Ένας 83χρονος έχασε την ζωή του, από εισπνοή καπνών, όταν προκλήθηκε φωτιά στο σπίτι του από ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που το χρησιμοποιύσε για να ζεσταθεί.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, χθες το βράδυ, στο σπίτι ζευγαριού ηλικιωμένων, επί της οδού 9ης Μεραρχίας 3 στη Σπάρτη όταν πήρε φωτιά το θερμαντικό σώμα, η οποία μέσα σε δευτερόλεπτα εξαπλώθηκε στη μοκέτα και πυκνοί καπνοί γέμισαν το σπίτι. Οι περίοικοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, προσπάθησαν να βοηθήσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι και κάλεσαν σε βοήθεια.

    [05] Ποσότητα οπλισμού στο λιμάνι της Κυνουρίας, εντόπισε το Λιμενικό

    Ποσότητα οπλισμού, στην οποία υπήρχε και ένα πυροβόλο όπλο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Κυνουρίας. Αρχικά για το θέμα είχε ενημερωθεί η αστυνομία από κάτοικο της περιοχής, που ειδοποίησε το λιμενικό.

    'Αμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής και με τη βοήθεια ιδιώτη δύτη ανέλκυσαναπό το βυθό ένα πυροβόλο όπλο LANCHESTER MK1, ένα περίστροφο S&W 357 MAGNUM, εκατόν πενήντα πέντε σφαίρες 357 MAGNUM, τριακόσιες σφαίρες 9MM LUGER, εννιακόσιες ογδόντα επτά σφαίρες 22LR και εκατόν μία σφαίρες 9Χ18 MAKAROV. Ο οπλισμός και τα πυρμαχικά μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου και από εκεί σε ειδική υπηρεσία του λιμενικού για εξέταση.

    [06] Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα

    Τσουχτερό κρύο με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Συνθήκες παγετού επικρατούσαν το πρωί στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε κάτω από το μηδέν.

    Σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, αλλά και του παγετού που ακολούθησε εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την Άρνισσα, τόσο προς το χιονοδρομικό κέντρο «Καϊμακτσαλάν» του όρους Βόρας, όσο και προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου, στην Πέλλα. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

    [07] Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της ΝΔ στα Ιωάννινα

    Βόμβα μολότοφ και μπογιές στους τοίχους πέταξαν άγνωστοι, στις 5 τα ξημερώματα, στο μπαλκόνι των γραφείων της ΝΔ στα Ιωάννινα. Τα γραφεία του Κόμματος, δεν υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές καθώς η μολότοφ εξερράγη στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να μαυρίσει μόνο ο εξωτερικός τείχος.

    Τα γραφεία της Ν.Δ, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Καλούδη και Χατζηπελερέν, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει μέτρα για την περιφρούρηση τους. Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

    [08] Ομάδες δράσης για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

    Η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζει και θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, πρόκειται να αποφασιστεί σε σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, με συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.

    [09] Προσαγωγές στο Αγρίνιο

    Περισσότερες από 30 προσαγωγές έχουν κάνει οι αστυνομικές δυνάμεις στο Αγρίνιο, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 150 άτομα που είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Δημάδη, κάποια στιγμή άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και κομμάτια από μάρμαρο, στην διμοιρία των ΜΑΤ που τους ακολουθούσε. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και προσπάθησαν να απομακρύνουν του νεαρούς από το κέντρο της πόλης.

    [10] Αναβάθμιση ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Moody's

    Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων και των προοπτικών (outlook) δύο ακόμη, προχώρησε ο οίκος Moody's. Συγκεκριμένα, σε Caa1 από Caa2 αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank , σε συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες, σε Caa3 ενώ αναβάθμισε τις προοπτικές για τις τρεις τράπεζες σε σταθερό από αρνητικό.

    Ακόμη, ο οίκος άλλαξε το outlook της αξιολόγησης Caa2 της Eurobank σε θετικό από αρνητικό (προαναγγέλλοντας επικείμενη αναβάθμιση) ενώ άλλαξε και το outlook για την αξιολόγηση της Τράπεζας Αττικής σε σταθερό από αρνητικό.

    [11] Σχέδιο ανάσχεσης της ανεργίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας

    Έμφαση στην υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου ανάσχεσης της ανεργίας που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι μέσα στο 2014 ξεκινάει το σχέδιο που αφορά την απασχόληση για 15.000 νέους, όσο και στη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Κοινωνικών Κρίσεων μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 197.

    Ακόμη, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει αυξημένα κονδύλια για την πρόνοια. Με τους επιπλέον πόρους από το νέο ΕΣΠΑ που θα διεκδικήσουμε ελπίζουμε σε σημαντική ενίσχυση του προγράμματος ώστε να δώσουμε λύσεις και να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συμβάλουν με το δικό τους τρόπο όλοι», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.

    [12] Μια χριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία στη ΔΕΘ

    Ο «Αστερόκοσμος», η χριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες του και από το πρωί, μέσα σ' ένα γιορτινό και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο κλίμα, υποδέχεται, παρέα με ξωτικά, μάγους, νεράιδες και τον αγαπημένο όλων Αϊ Βασίλη, τους πρώτους επισκέπτες.Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή.

    Στον «Αστερόκοσμο», για συνολικά 31 ημέρες, οι επισκέπτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μπορούν να χαρούν παραστάσεις και αναπαραστάσεις, μηχανοκίνητα παιχνίδια, λούνα-παρκ, χριστουγεννιάτικες γεύσεις και μπαζάρ, ροφήματα και γκλύβαϊν, μπάντες και χορωδιακά ακούσματα, αλλά και μίνι συναυλίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 December 2013 - 11:30:30 UTC