Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Προσπάθεια για τη διάσωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ
  • [02] Ν. Δένδιας: Ευρωπαϊκή προσέγγιση στο μεταναστευτικό
  • [03] Έρευνες στα σπίτια βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [04] Αλ. Κούγιας: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η Β. Σταμάτη
  • [05] Εξετάζεται παράταση της απόσυρσης
  • [06] Στην ΤΕ.ΝΑ. το Ξενία Σκιάθου έναντι 2,628 εκατ. ευρώ
  • [07] Το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε ο Απόλλωνας

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Προσπάθεια για τη διάσωση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

    Διαβεβαιώσεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, αλλά και αιχμές για την οικονομική διαχείριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από προκατόχους του, περιέλαβε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2014, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    «Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε πάρει επάνω μας τη διάσωση - στο μέτρο του δυνατού - των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΕΛΒΟ. Θα εξαντλήσουμε για το σκοπό αυτό κάθε περιθώριο, καθ' όλο το διάστημα που θα ακολουθήσει, για την εξυγίανσή τους» ανέφερε ο υπουργός ΥΕΘΑ.

    Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε πως τα προβλήματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατάλληλες πολιτικές, ώστε να πάψει αυτή να είναι ζημιογόνος. Κάτι τέτοιο ωστόσο, απαιτεί «νέο προσανατολισμό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, άμεσο εκσυγχρονισμό και ολική αναδιάρθρωση».

    [02] Ν. Δένδιας: Ευρωπαϊκή προσέγγιση στο μεταναστευτικό

    Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στους τομείς της μετανάστευσης και ασύλου στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε, ότι η Ελληνική Προεδρία θα εστιάσει τις προσπάθειές της σε μια ευρωπαϊκή ολιστική προσέγγιση και διαχείριση της μεταναστευτικής πολιτικής με παράλληλες δράσεις για την άμβλυνση των συνεπειών της παράνομης μετανάστευσης, στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα των Κρατών Μελών της ΕΕ.

    [03] Έρευνες στα σπίτια βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκαν και εξετάζονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γεωργίου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

    Κατά την έρευνα δεν βρέθηκε κάτι ιδιαίτερα επιλήψιμο, ωστόσο, όλα τα κατασχεθέντα εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

    [04] Αλ. Κούγιας: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η Β. Σταμάτη

    Απόπειρα αυτοκτονίας, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών, έκανε η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια.

    "Η κ. Σταμάτη, μόλις της ανακοινώθηκε ότι μεταφέρεται από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις γυναικείες φυλακές Θηβών, εισρόφησε μεγάλο αριθμό υπνωτικών χαπιών και αμέσως μετά, με επιμέλεια του ιατρείου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού και από εκεί στο Θριάσειο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για νοσηλεία μετά την παροχή κατεπειγουσών ιατρικών υπηρεσιών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [05] Εξετάζεται παράταση της απόσυρσης

    «Εξετάζεται εκ νέου το θέμα της παράτασης του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων» απαντά εγγράφως ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μενέλαου Βλάχβεη για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει τη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης και για το 2014 (σ.σ. η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης έχει παραταθεί έως 31.12.2013).

    Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάζεται στη Βουλή την ίδια ώρα που δημοσιεύματα φέρουν το υπουργείο Οικονομικών αποφασισμένο να περιλάβει ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τη φορολογία στα ακίνητα με την οποία θα παρατείνονται τα κίνητρα απόσυρσης οχημάτων προκειμένου το μέτρο αυτό να υποστηρίξει την αγορά αυτοκινήτων που έχει πληγεί από την κρίση.

    [06] Στην ΤΕ.ΝΑ. το Ξενία Σκιάθου έναντι 2,628 εκατ. ευρώ

    Στην εταιρεία ΤΕ.ΝΑ (Τεχνική Ναθαηλίδη) περνά από το ΤΑΙΠΕΔ, προς αξιοποίηση, το Ξενία Σκιάθου, καθώς αυτή αναδείχθηκε πλειοδότρια του σχετικού διαγωνισμού. Η εταιρία παρουσίασε βελτιωμένη προσφορά, ύψους 2,628 εκατ. ευρώ, κατά 30% και αναδείχθηκε ομόφωνα πλειοδότρια από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

    [07] Το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε ο Απόλλωνας

    Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Απόλλωνας Σμύρνης μετά τη νίκη στη Ριζούπολη επί της Νίκης Βόλου με 3-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπλάζεκ στο 29ο λεπτό, η ομάδα του Βόλου ισοφάρισε με τον Σεϊμάν στο 37΄, για να ακολουθήσουν τα δύο γκολ του Μπάρκογλου (42΄, 65΄) με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, στις 16 Δεκεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 December 2013 - 19:30:26 UTC