Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για θέματα ενέργειας υπό τον πρωθυπουργό
  • [02] Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας
  • [03] Οικογένεια κινδύνευσε από πυρκαγιά σε μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Ο οίκος Moody's αναβαθμίζει σε «θετική» την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας
  • [05] Ισχυρή έκρηξη κοντά στο υπουργείο Άμυνας στην Υεμένη
  • [06] Σε χωράφι βρέθηκε το ραδιενεργό υλικό που είχε κλαπεί στο Μεξικό
  • [07] Τζόναθαν Κόου: Ο ψυχρός πόλεμος ήταν η ζωντανή διάψευση της πίστης στην υπερεθνική ενότητα

  • [01] Σύσκεψη για θέματα ενέργειας υπό τον πρωθυπουργό

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα ενέργειας θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Μανιάτη.

    [02] Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας

    Στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα η ΟΛΜΕ από 11:00 -14:00 και από 14:00-17:00, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας (στάση Ηλεκτρικού Νερατζιώτισσα) στις 12:00.

    ΤΣχολείων.ο ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές (ιδιαίτερα στα Μουσικά σχολεία, τα ΕΠΑΛ, τις ΕΠΑΣ και την Ειδική Αγωγή) να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΑΣΓΜΕ και την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικώ Σχολείων.

    [03] Οικογένεια κινδύνευσε από πυρκαγιά σε μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη

    Οικογένεια κινδύνευσε να καεί από φωτιά, που προκλήθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη- μέχρι στιγμής -αιτία, σε μονοκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στο σπίτι διέμεναν ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με τον γιο τους και το ανήλικο εγγονάκι τους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

    Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι είχαν βγει μόνοι τους από το σπίτι, όταν αντιλήφθηκαν τη φωτιά και δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό που ερευνάται είναι η φωτιά να προκλήθηκε από κεριά. Στο εσωτερικό του σπιτιού δεν βρέθηκε κάποιο θερμαντικό σώμα. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε ζημιές στη μονοκατοικία, ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [04] Ο οίκος Moody's αναβαθμίζει σε «θετική» την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service σημειώνοντας την εξισορρόπηση της ισπανικής οικονομίας αναβάθμισε από «αρνητική» σε "θετική" την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας.

    Η απόφαση αυτή υποδηλώνει ότι ο οίκος Moody's δεν εξετάζει πλέον να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας για το δημόσιο χρέος της, που σήμερα έχει διαβάθμιση «Baa3», δηλαδή το χαμηλότερο σημείο της επενδυτικής αξιολόγησης. «Η δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας δείχνει να βελτιώνεται με βραδύ ρυθμό» εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [05] Ισχυρή έκρηξη κοντά στο υπουργείο Άμυνας στην Υεμένη

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο υπουργείο Άμυνας στη Σαναά. Πυροβολισμοί ακούστηκαν και ασθενοφόρα σπεύδουν στο σημείο της έκρηξης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Σε χωράφι βρέθηκε το ραδιενεργό υλικό που είχε κλαπεί στο Μεξικό

    Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν ένα κλεμμένο φορτηγό το οποίο μετέφερε επικίνδυνο φορτίο με ραδιενεργά απόβλητα νοσοκομείου, δήλωσε την Τετάρτη στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή. Ο φυσικός Μαντόνιο Χιμένεζ της Εθνικής Επιτροπής για την Πυρηνική Ασφάλεια είπε ότι το δοχείο που περιείχε το ραδιενεργό υλικό βρέθηκε ανοιχτό, ωστόσο η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει μεγάλη έκταση γύρω από την περιοχή όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το φορτηγό, το οποίο είχε κλαπεί τη Δευτέρα από σταθμό καυσίμων λίγο έξω από την Πόλη του Μεξικού. Οι αρχές ανακάλυψαν το φορτηγό σε κοντινή απόσταση από όπου είχε κλαπεί. Είναι μια καρκινογόνος ουσία. Είναι επικίνδυνο όταν κάποιος ανοίξει το δοχείο χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις», δήλωσε αξιωματούχος. Ο Πέντρο Λουίς Νόμπλε, τοπικός υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης είπε ότι το υλικό είναι θανατηφόρο εάν κάποιος εκτεθεί σε αυτό για διάστημα 4 λεπτών.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Τζόναθαν Κόου: Ο ψυχρός πόλεμος ήταν η ζωντανή διάψευση της πίστης στην υπερεθνική ενότητα

    «Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 η ιδέα της συναδέλφωσης των εθνών, εκπεφρασμένη στην παράξενη κατασκευή του Atomium, που ανεγέρθηκε στις Βρυξέλλες το 1958, με αφορμή την πρώτη διεθνή έκθεση τεχνολογίας μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου, εξέφραζε μια ρομαντική, σχεδόν αφελή πίστη: τα παιχνίδια της κατασκοπείας και ο Ψυχρός Πόλεμος είχαν ήδη διεισδύσει στην έκθεση, δείχνοντας μιαν εντελώς διαφορετική πραγματικότητα». Έτσι περιέγραψε χθες το απόγευμα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Άγγλος μυθιστοριογράφος Τζόναθαν Κόου το περιβάλλον εντός του οποίου εξελίσσεται η δράση του βιβλίου του «Expo 58», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις σε μετάφραση Μαργαρίτας Ζαχαριάδου.

    Συνομιλώντας με τη Μαριλένα Αστραπέλλου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Λέξεις και σκέψεις», ο Κόου είπε πως το βιβλίο του είχε σχεδιαστεί αρχικά ως μέρος μιας σειράς μυθιστορημάτων τα οποία θα είχαν στο κέντρο τους μια πολυπρόσωπη οικογένεια. Το θέμα είναι σε ποιον τόπο θα στήνονταν τα σκηνικά της πλοκής: «Έψαχνα κάτι το οποίο θα με παρακινούσε να γράψω για το τέλος της δεκαετίας του 1950. Αυτό που δεν βρήκα στην Αγγλία, το βρήκα στο Βέλγιο και στη Διεθνή Έκθεση, όπου τοποθέτησα τους βρετανικούς μου χαρακτήρες. Η αντίθεση ανάμεσα στον ιδεαλισμό και τον ρεαλισμό αποτελεί τον πυρήνα του «Expo 58»: αυτό που συμβαίνει στην πράξη δεν ανταποκρίνεται ποτέ σε αυτό που νομίζουμε ότι πρόκειται να συμβεί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 December 2013 - 7:30:24 UTC