Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για την ελληνική προεδρία
  • [02] Συνεδριάζουν οι διοικητικοί των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για τις κινητοποιήσεις τους
  • [03] Συνεχίζονται τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω ανέμων
  • [04] Πρόστιμα σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να επιβάλει η Κομισιόν
  • [05] Στο Πεκίνο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
  • [06] Το «Νιούζγουικ» θα κυκλοφορήσει και πάλι σε χαρτί στις αρχές του 2014
  • [07] Από αμμώδεις κατασκευές στην έρημο μέχρι πόλεις από βακτήρια στη Σελήνη
  • [08] «Έξυπνο» σουτιέν μετρά την ψυχική διάθεση και το στρες

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για την ελληνική προεδρία

    Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας θα παρουσιάσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο κολέγιο των Eπιτρόπων, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΕΕ. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι η ανάπτυξη, η συνοχή, η τραπεζική ενοποίηση και οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και κυρίως της παράνομης μετανάστευσης.

    Χθες βράδυ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που «ποντάρει στην αποτυχία της χώρας», υπογράμμισε πως τα χειρότερα πέρασαν και διεμήνυσε πως του χρόνου θα υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

    [02] Συνεδριάζουν οι διοικητικοί των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για τις κινητοποιήσεις τους

    Συνεδριάζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους .

    Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η χθεσινή πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση.

    [03] Συνεχίζονται τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω ανέμων

    Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα. Κλειστή εξακολουθεί να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

    [04] Πρόστιμα σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να επιβάλει η Κομισιόν

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέχει ρόλο ρυθμιστικού φορέα για θέματα ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται να επιβάλει σήμερα πρόστιμα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε έξι τράπεζες, περιλαμβανομένων της Citigroup, της Deutsche Bank και της Royal Bank of Scotland για την χειραγώγηση των επιτοκίων διατραπεζικών χορηγήσεων, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για το θέμα αυτό που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Ο επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή των προστίμων και να αποκαλύψει το ύψος τους καθώς και άλλες λεπτομέρειες αύριο στις 12:30 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με μια δεύτερη πηγή ενήμερη για τις προθέσεις της Κομισιόν.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Στο Πεκίνο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε σήμερα στο Πεκίνο, τον πιο ευαίσθητο σταθμό σε μια ασιατική περιοδεία η οποία έχει επιβαρυνθεί από την ένταση που έχει προκαλέσει η πρόσφατη εγκαθίδρυση μιας ζώνης εναερίου ελέγχου από την Κίνα. Αφού επέμεινε χθες, Τρίτη, στο Τόκιο στη σταθερότητα της αμερικανο-ιαπωνικής συμμαχίας, ο Aμερικανός αντιπρόεδρος γίνεται δεκτός στην κινεζική πρωτεύουσα σε μια ατμόσφαιρα σχετικής αποστασιοποίησης.

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον δήλωσε πως ο Μπάιντεν θα βάλει στο τραπέζι με τους Κινέζους συνομιλητές του το θέμα της ανησυχίας που προκαλείται από τη ζώνη αντιαεροπορικής άμυνας που η Κίνα εγκαθίδρυσε μονομερώς στις 23 Νοεμβριου.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Το «Νιούζγουικ» θα κυκλοφορήσει και πάλι σε χαρτί στις αρχές του 2014

    Το αμερικανικό περιοδικό «Νιούζγουικ» πρόκειται να κυκλοφορήσει και πάλι σε έντυπη μορφή στις αρχές του 2014, έπειτα από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο που είχε διακόψει την έντυπη έκδοσή του και εκδιδόταν αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα των «Νιού Γιόρκ Τάιμς».

    Ο διευθυντής του «Νιούζγουικ» Τζιμ Ιμπόκο δήλωσε πως το εβδομαδιαίο περιοδικό, το τελευταίο τυπωμένο τεύχος του οποίου είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2012, έχει στόχο να γίνει ένα περιοδικό για συνδρομητές, παρόμοιο με το «Ικόνομιστ» μάλλον, παρά με τον παραδοσιακό ανταγωνιστή του, το περιοδικό «Τάιμ». Στην ψηφιακή μορφή του, το περιοδικό πήρε το όνομα «Newsweek Global» και πωλήθηκε τον Αύγουστο στην εταιρεία IBT Media.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Από αμμώδεις κατασκευές στην έρημο μέχρι πόλεις από βακτήρια στη Σελήνη

    Ως παιδί, του άρεσε να φτιάχνει κάστρα στην άμμο. Ξεκινώντας την πορεία του ως αρχιτέκτονας, ο Μάγκνους Λάρσον διαπίστωσε ότι ακόμα και τα παιδικά παιχνίδια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Διερευνά την κατασκευή σπιτιών από άμμο στην έρημο, σχεδιάζει γειτονιές που θα κρέμονται στον αέρα και προτείνει την κατασκευή των πρώτων πόλεων στη Σελήνη από βακτήρια. Ο 37χρονος Σουηδός δεν έχει μόνο φαντασία, αλλά τεκμηριωμένες προτάσεις για μερικές από τις πιο τρελές ιδέες, στις οποίες επιστρατεύει ιδιαίτερα υλικά από τη φύση.

    Ο Μάγκνους Λάρσον ξεκίνησε να δουλεύει ως δημοσιογράφος και στη συνέχεια διαφημιστής, πριν αποφασίσει να κάνει στροφή στην καριέρα του και να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Στην Αρχιτεκτονική με τράβηξε το γεγονός ότι συνδυάζει τη δημιουργική έκφραση, που μπορείς να πάρεις από το γράψιμο -αν και η σιωπή των κτιρίων σου μιλάει περισσότερο από όσο οι λέξεις- με την προοπτική να προσθέσεις κάτι στην πόλη που να ωφελήσει τους ανθρώπους» εξηγεί σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [08] «Έξυπνο» σουτιέν μετρά την ψυχική διάθεση και το στρες

    Ερευνητές της Microsoft σχεδίασαν ένα «έξυπνο» σουτιέν που μπορεί να ανιχνεύσει το στρες της γυναίκας, η οποία το φοράει. Ο στηθόδεσμος περιέχει ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που καταγράφουν συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς και την ηλεκτρική δραστηριότητα του δέρματος, παρέχοντας έτσι βιολογικές ενδείξεις για την ψυχική διάθεση. Τα στοιχεία αυτά στέλνονται στο «έξυπνο» κινητό (smartphοne) της γυναίκας, με στόχο, μεταξύ άλλων, να την προειδοποιήσουν ότι λόγω του στρες μπορεί να ... το ρίξει στο φαγητό και να παχύνει.

    Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας, με επικεφαλής την 'Αστα Ροουζγουέι, σύμφωνα με το BBC, ενσωμάτωσαν στο σουτιέν ένα μικροσκοπικό ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα μετρητή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της επιδερμίδας, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 December 2013 - 7:30:26 UTC