Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Επενδύστε στην Ελλάδα
  • [02] Στο κολέγιο των Eπιτρόπων την Τετάρτη ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Κ. Μητσοτάκης: Να δούμε την κρίση ως ευκαιρία
  • [04] Χ. Αθανασίου: «Ανάξια διάψευσης» τα δημοσιεύματα για εντολές της τρόικας προς δικαστικούς
  • [05] Μειώθηκαν τον Οκτώβριο τα χρέη του Δημοσίου στους ιδιώτες
  • [06] Ο Λ. Καρυτινός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον «Ριγολέττο»

  • [01] Κ. Παπούλιας: Επενδύστε στην Ελλάδα

    Στο ανώτατο διμερές επίπεδο, αυτό των Προέδρων των δύο χωρών, διατύπωσε ο Κάρολος Παπούλιας, προς την ομόλογό του της Κορέας, τη πρόσκληση να επενδύσουν Κορεάτες επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Στην αντιφώνησή του προς την κ. Παρκ Γκεούν Χιέ, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμή του απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σεούλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι στις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα ήταν πάντοτε αλληλέγγυα με την Κορέα και πρόσθεσε με έμφαση: «Λυπούμαι να το πω, η επενδυτική παρουσία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και οι εισαγωγές ελληνικών προϊόντων χαμηλές. Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική. Η γεωστρατηγική θέση της χώρας ενισχύεται από τα νέα ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα, έχουν αλλάξει σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον και έχουν αναδείξει ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες».

    [02] Στο κολέγιο των Eπιτρόπων την Τετάρτη ο Αντ. Σαμαράς

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Ακολούθως, και παρουσία του κ. Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το κολέγιο των επιτρόπων, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΕΕ.

    Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, που είναι η ανάπτυξη, η συνοχή, η τραπεζική ενοποίηση και οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και κυρίως της παράνομης μετανάστευσης.

    [03] Κ. Μητσοτάκης: Να δούμε την κρίση ως ευκαιρία

    Τη βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα κράτος που θα αποτελέσει εφαλτήριο προόδου για τις επιχειρήσεις, αλλά και αλληλεγγύης για τους πολίτες, εξέφρασε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής Οικονομίας».

    «Αρκεί να δούμε την κρίση ως ευκαιρία. Στη γενιά μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αλλαγές που πριν από λίγα χρόνια θα έμοιαζαν εξωπραγματικές. Στο χέρι μας είναι να την αρπάξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    [04] Χ. Αθανασίου: «Ανάξια διάψευσης» τα δημοσιεύματα για εντολές της τρόικας προς δικαστικούς

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα, σε συνάντηση κλιμακίου της με ειρηνοδίκες και με αντικείμενο τους πλειστηριασμούς και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έδωσε εντολή να βγάζουν αποφάσεις υπέρ των τραπεζών.

    Το θέμα έθιξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει διευκρινήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κάνοντας λόγο για μείζον ζήτημα που δημιουργείται από τη συνάντηση αυτή. Απαντώντας ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε ανάξια διάψευσης τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.

    [05] Μειώθηκαν τον Οκτώβριο τα χρέη του Δημοσίου στους ιδιώτες

    Τα 5,998 δισ. ευρώ έφτασαν τον Οκτώβριο οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι 6,123 δισ. τον Σεπτέμβριο και 8,247 δισ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

    Τον Οκτώβριο επίσης οι επιστροφές φόρων προς ιδιώτες που εκκρεμούσαν ανέρχονταν σε 572,1 εκατ. ευρώ έναντι 643,2 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο και 723,6 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012.

    [06] Ο Λ. Καρυτινός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον «Ριγολέττο»

    «Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο και γι' αυτό όταν μιλάμε για όπερα το μυαλό όλων πηγαίνει στον "Ριγολέττο", καθώς είναι μια παράσταση συνυφασμένη με την όπερα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιμουσικός της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λουκάς Καρυτινός, μιλώντας για την παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικήςκαι συμπλήρωσε: « (...) Η στροφή στα προβλήματα ενός ανθρώπου του περιθωρίου, είναι αυτό που μαγνήτισε τον κόσμο και έκανε το έργο να οδηγεί την λυρική τέχνη ανά τον κόσμο».

    Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βέρντι, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει για οκτώ μόνο παραστάσεις, από τις 6 έως τις 15 Δεκεμβρίου, τον θρυλικό «Ριγολέττο», σε σκηνοθεσία Νίκου Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 2013 - 17:30:24 UTC