Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προοδευτικό μέτωπο ανατροπής προτείνει η Λούκα Κατσέλη
  • [02] Αγριεύει ο καιρός
  • [03] Στους 8 οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου σε κατάμεστη παμπ στη Γλασκώβη
  • [04] Δεν κλείνει ο ΕΟΠΥΥ διαβεβαιώνει η διοίκηση του οργανισμού

  • [01] Προοδευτικό μέτωπο ανατροπής προτείνει η Λούκα Κατσέλη

    Για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου ανατροπής, το οποίο θα αναλάβει την αναγέννηση της χώρας, έκανε λόγο η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του κόμματος.

    Η κυρία Κατσέλη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι η ασκούμενη πολιτική αποδεικνύεται οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά ανάλγητη και εθνικά επικίνδυνη.

    Καταθέτοντας τη δική της πρόταση ανέφερε ότι η πορεία δεν είναι εύκολη και θα απαιτήσει πολλή δουλειά, ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές του χθες, αλλά θα είναι μια πορεία που θα κατοχυρώνει αντί να καταπατά βασικά κοινωνικά δικαιώματα, θα εξασφαλίζει ένα δίχτυ ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης και θα προασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.

    [02] Αγριεύει ο καιρός

    Έκτακτο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ισχυρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο Ιόνιο, ενώ αναμένονται χιόνια σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ. Για την Κυριακή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά - Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και τη Θεσσαλία - Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

    [03] Στους 8 οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου σε κατάμεστη παμπ στη Γλασκώβη

    Στους 8 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων από την συντριβή αστυνομικού ελικοπτέρου σε κατάμεστη παμπ της Γλασκώβης τα ξημερώματα του Σαββάτου, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σκωτίας Στίβεν Χάουζ. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τα τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, ενώ άλλοι 14 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χάουζ.

    Νωρίτερααξιωματούχος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέσηνα διευκρινίσει αν υπάρχουν ακόμη επιζώντες στο εσωτερικό της παμπ, σημειώνοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

    Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, δήλωσε ότι είναι μια «θλιβερή ημέρα για την Γλασκώβη και για την Σκωτία», σήμερα ημέρα εθνικής εορτής για τους Σκωτσέζους.

    Το ελικόπτερο, ένα Eurocopter EC135 Τ2, συνετρίβη στην οροφή της παμπ Clutha Vaults, στις 22:25 τοπική ώρα χθες (24:25 ώρα Ελλάδος σήμερα) την ώρα που περισσότεροι από 100 άνθρωποι παρακολουθούσαν μια συναυλία που είχε διοργανωθεί την παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα, προστάτη της Σκωτίας.

    [04] Δεν κλείνει ο ΕΟΠΥΥ διαβεβαιώνει η διοίκηση του οργανισμού

    Δεν κλείνει και δεν κινδυνεύει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ),υπογραμμίζει η Διοίκηση του Οργανισμού, με αφορμή φημολογίες, των τελευταίων ημερών περί λουκέτου.

    Ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού περίθαλψης της χώρας, με 10 εκ ασφαλισμένους, βρίσκεται, υπό πλήρη έλεγχο και οι πληρωμές, προς τους παρόχους γίνονται πλέον τακτικότερα, αναφέρει ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι γιατροί, τα φαρμακεία και οι εξετάσεις είναι διασφαλισμένες.

    «Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους με στόχο την αλύτερη εξυπηρέτηση τους. Τα σημερινά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με την βοήθεια και την υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκόμενων φορέων» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 November 2013 - 17:30:21 UTC