Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Μπέζας: Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει και όχι το υπουργείο Υγείας
  • [02] Γ. Ντόλιος: Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη αν γίνουν πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία
  • [03] «Μεταμορφωμένο» παραδίδεται την Κυριακή στους Θεσσαλονικείς, το παραλιακό μέτωπο της πόλης
  • [04] Περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ η ζημιά του ΙΚΑ από τις παράνομες συντάξεις χηρείας
  • [05] Προσέρχονται στην εργασία τους διοικητικοί του ΕΚΠΑ
  • [06] Έγκλημα με θύμα 43χρονη, το πρωί, στην Πάτρα
  • [07] Μια βραδιά που θα έχει λίγο απ' όλα, υπόσχεται η Μελίνα Τανάγρη στο κοινό της
  • [08] Οπορωφόρες λέξεις, μια λεξιλογική περιπέτεια πολλών αιώνων
  • [09] Δράσεις στην Αττική, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
  • [10] Σπανούλης: «Το βραβείο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα»

  • [01] Αντ. Μπέζας: Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει και όχι το υπουργείο Υγείας

    «Η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει και όχι το υπουργείο Υγείας» τονίζει ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την ανακοίνωση για λύση των συμβάσεων των γιατρών οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι γι' αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ.

    «Εμείς ως υπουργείο Υγείας δεν εκβιάζουμε, εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν και να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Δεν εκβιάζουμε εμείς, η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών προσπαθεί να εκβιάσει το υπουργείο Υγείας και κατ` επέκταση ολόκληρη την κοινωνία» σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας.

    [02] Γ. Ντόλιος: Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη αν γίνουν πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία

    Τον κίνδυνο να προκληθεί κοινωνική έκρηξη από την εφαρμογή του μέτρου των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, κρούει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Έβρο, όπου ζω. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Δεν διανοούμαι ότι μπορώ να ψηφίσω κάτι τέτοιο και να επιστρέψω στον Έβρο. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη, είναι άποψη της συντριπτικής πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, όπως καταλαβαίνω από τις συζητήσεις που έχουμε και δεν προτίθενται οι κοινοβουλευτικές ομάδες να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ το δήλωσε βάζοντας «κόκκινη γραμμή» στο θέμα αυτό και δια του προέδρου του, Ευ. Βενιζέλου αλλά και με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» σημειώνει ο κ. Ντόλιος.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει επίσης ότι έχει καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Παιδείας για το θέμα της κατάργησης ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στα επαγγελματικά λύκεια με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί τεράστιο κοινωνικό ζήτημα για χιλιάδες μαθητές. «Πρόκειται για τα παιδιά των ΕΠΑΛ που είχαν επιλέξει καταργηθέντες κλάδους στους οποίους διδάσκουν καταργηθείσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Αυτά τα παιδιά που πάνε στην τρίτη Λυκείου σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά Λύκεια της χώρας δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τα μαθήματα του καταργηθέντος κλάδου τους. Μιλάμε για χιλιάδες παιδιά, που δεν θα πάρουν πτυχίο, διακόπτονται οι σπουδές τους. Επίσης σε πάρα πολλά περιφερειακά επαγγελματικά Λύκεια της χώρας δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Αυτό σημαίνει ότι για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά τα Λύκεια έχει κλείσει η πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο» τονίζει ο κ. Ντόλιος. Προτείνει μάλιστα «άμεσα, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου να προσληφθούν κάποιοι ωρομίσθιοι έτσι ώστε και τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου να πάρουν το πτυχίο τους, αλλά και οι μαθητές που έχουν ανάγκη διδασκαλίας σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μπορέσουν να «χτυπήσουν την πόρτα» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    [03] «Μεταμορφωμένο» παραδίδεται την Κυριακή στους Θεσσαλονικείς, το παραλιακό μέτωπο της πόλης

    «Ποδαρικό» στα νέα πάρκα της παραλίας θα κάνει την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη με ξέφρενη μουσική, δημοτικούς, σύγχρονους αλλά και ινδικούς χορούς, τραγούδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα καλύψουν τις απαιτήσεις μικρών και μεγάλων, αθλητικές επιδείξεις, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμη δράσεις.

    Το παραλιακό μέτωπο της πόλης παραδίδεται «μεταμορφωμένο» και ενιαίο ξανά μετά από 2,5 χρόνια στους κατοίκους και τους επισκέπτες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να περπατήσουν ελεύθερα και να καλύψουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.

    [04] Περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ η ζημιά του ΙΚΑ από τις παράνομες συντάξεις χηρείας

    Ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ η ζημιά από την παράνομη χορήγηση συντάξεων χηρείας, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος, με αφορμή τις συλλήψεις τριών πολιτών οι οποίοι ελάμβαναν συντάξεις λόγω θανάτου ενώ είχαν τελέσει δεύτερο γάμο, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά 328.000 ευρώ, τονίζει ότι, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ διερευνούν ακόμη 11.255 περιπτώσεις συντάξεων αυτής της κατηγορίας, για τυχόν εύρεση και άλλων παράνομων χορηγήσεων.

    [05] Προσέρχονται στην εργασία τους διοικητικοί του ΕΚΠΑ

    Στα ύψη έχει εκτοξευθεί η ένταση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι φέρονται διχασμένοι ως προς το ζήτημα της συνεχιζόμενης εδώ και περίπου τρεις μήνες απεργίας τους, ενάντια στη διαθεσμότητα.

    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακάτο, σήμερα το πρωί προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. Το κλίμα έντασης αποτυπώνεται και από τη μαρτυρία υπαλλήλων που δεν απεργούν, ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

    [06] Έγκλημα με θύμα 43χρονη, το πρωί, στην Πάτρα

    Έγκλημα με θύμα 43χρονη έγινε σήμερα το πρωί στην περιοχή Μποζαΐτικα της Πάτρας, ενώ ο 33χρονος δράστης, λίγη ώρα μετά τον φόνο, παραδόθηκε στην Αστυνομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, ο όποιος είναι υπήκοος Αλβανίας, έπληξε με μαχαίρι τη 43χρονη μέσα στο σπίτι της.

    Έρευνες για τα αίτια του εγκλήματος διενεργεί η Ασφάλεια Πατρών.

    [07] Μια βραδιά που θα έχει λίγο απ' όλα, υπόσχεται η Μελίνα Τανάγρη στο κοινό της

    Έχοντας ως βάση το προσωπικό της ύφος και στιλ, η τραγουδοποιός Μελίνα Τανάγρη, υποδέχεται αύριο το βράδυ στον Ιανό, το κοινό, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από δικά της τραγούδια, αλλά και ξένα «δεμένα μεταξύ τους με κείμενα σαν σημειώσεις που τα συνδέουν ή τα ανατρέπουν», όπως αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η αισθαντική καλλιτέχνις, υπόσχεται μια βραδιά που θα έχει λίγο απ΄όλα? λόγια, κίνηση και ό, τι προκύψει ανάμεσα στα τραγούδια για να τα δέσει, να τα φωτίσει, να τα διασκεδάσει με μια διάθεση ελευθερίας και χαράς.

    [08] Οπορωφόρες λέξεις, μια λεξιλογική περιπέτεια πολλών αιώνων

    Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία και παρακολουθώντας αυτή την ιστορία μπορούμε σίγουρα να καταλάβουμε πολύ καλύτερα και τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ο Νίκος Σαραντάκος, που έχει στο ενεργητικό του μια σειρά από μελέτες για την ιστορία των λέξεων, καταπιάνεται στο καινούργιο του βιβλίο με τα ονόματα των οπωροφόρων και μας καλεί σ' ένα μακρύ ταξίδι, που ξεκινάει από την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα και φτάνει μέχρι τα νεώτερα χρόνια, σε μια περιπλάνηση η οποία παίρνει ως αφετηρία της τη λεκάνη της Μεσογείου για να καταλήξει στην Κίνα και την Ιαπωνία.

    Το βιβλίο του Σαραντάκου τιτλοφορείται «Οπωροφόρες λέξεις. Η χυμώδης ιστορία των καρπών και των ονομάτων τους» (εκδόσεις Κλειδάριθμος) και μιλάει για μυρωδιές, εικόνες και γεύσεις που επισκέπτονται τακτικά το τραπέζι μας.

    [09] Δράσεις στην Αττική, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

    Σειρά δράσεων διοργανώνονται στην Αττική, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

    Σήμερα,ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV του δήμου Αθηναίων, που φιλοξενείται στη στέγη «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά.

    Εκτός από τις δωρεάν εξετάσεις, το Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Τεχνοδρομώ» θα παρουσιάσει στον ίδιο χώρο θεατρικό δρώμενο με θέμα «Οι ομπρέλες» (1-2 μμ), υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Άννας Χατζηχρήστου. Το δρώμενο πλαισιώνει το μουσικό συγκρότημα «Urban Noise».

    Η Εβδομάδα Εξέτασης πραγματοποιείται και στον Πειραιά. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από την «Praksis», το «Ath Checkpoint» και το «Κέντρο Ζωής».

    Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS θα κορυφωθεί το Σάββατο και την Κυριακή με σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Θετικά στη Ζωή» από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και την «Praksis», στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι.

    [10] Σπανούλης: «Το βραβείο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα»

    Ανώτατη τιμή χαρακτήρισε ο Βασίλης Σπανούλης τη χθεσινήβράβευσή του με το πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο Αθλητισμού 2014 των ετήσιων Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca». Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη μετά τον αγώνα με τη Γαλατασαράι παρουσιάστηκε συγκινημένος από τα εγκωμιαστικά σχόλια των ανθρώπων του οργανισμού.

    «Ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα», είπε αρχικά ο Σπανούλης και συνέχισε: «Τα λόγια τους με συγκινούν και με κάνουν περήφανο για το χαρακτήρα και τις αρχές που μου έδωσε η οικογένειά μου. Με αυτές τις αρχές πορεύομαι και με αυτές έχω χτίσει την οικογένειά μου. Και με αυτές πορεύομαι και προσπαθώ να τις περάσω στο χώρο του μπάσκετ. Είναι ανώτατη τιμή για μένα. Το βραβείο αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες, που όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε, αλλά και την ομάδα μου, γιατί χωρίς τον Ολυμπιακό δεν θα είχα την απόδοση, αλλά και το ήθος που βελτιώνεται μέσα από την ομάδα. Αυτό το βραβείο θα το θυμάμαι πάντα και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα και τις προσπάθειές μου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 November 2013 - 11:30:22 UTC