Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σύνοδο ΕΕ - Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στον «Guardian»
  • [03] Τρία έτη με αναστολή στον πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή»
  • [04] Κεφαλαιακό κενό ύψους 280 δισεκ. ευρώ αναμένεται να αποκαλύψουν οι έλεγχοι της ΕΚΤ
  • [05] Περαιτέρω μείωση παρουσίασαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο
  • [06] Επέκταση του ευνοϊκού καθεστώτος τακτοποίησης οφειλών και στις οφειλές έως 10.000 ευρώ
  • [07] Οι προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο «μικροσκόπιο» Μπαρνιέ - Χατζηδάκη
  • [08] Μειώθηκε στο 2,71% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου
  • [09] Διαδηλωτές έκοψαν το ρεύμα στο αρχηγείο της αστυνομίας, στην Ταϊλάνδη
  • [10] Στέλλα Γκρέκα: «Δεν ήθελα να τραγουδάω εκεί που σπάνε πιάτα και πετάνε λουλούδια»
  • [11] Αυξάνονται οι επαφές ομόφυλων ανδρών χωρίς προφυλάξεις στις ΗΠΑ
  • [12] Η Ελβετία «απειλεί» την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

  • [01] Στη Σύνοδο ΕΕ - Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης ο Αντ. Σαμαράς

    Στο Βίλνιους της Λιθουανίας θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

    Η Σύνοδος ήταν προγραμματισμένη από καιρό, προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα δεδομένα, όμως, ανατράπηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας αναβάλλεται επ' αόριστον.

    Στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη ότι ο κ. Γιανούκοβιτς υπέκυψε στις πιέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν επιθυμεί τη σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία, στο περιθώριο της Συνόδου, να συναντηθεί με τους ηγέτες και τους αξιωματούχους της ΕΕ.

    [02] Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στον «Guardian»

    «Είναι χρέος μας να παλέψουμε ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση που έχουν δημιουργήσει σε όλη την Ευρώπη οι ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο για τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», το οποίο αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα left.gr.

    O Αλ. Τσίπρας κάνει αναφορά στη γιγάντωση της ανεργίας.

    Για αυτήν την «ανθρωπογενή φτώχεια» υπαίτιοι, όπως γράφει ο Αλ. Τσίπρας είναι «οι ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού. «Οι ευρωπαίοι ηγέτες που ισχυρίζονται ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι επιτυχία (success) είναι υποκριτές καθώς για εκατομμύρια ανθρώπους το ευρωπαϊκό όνειρο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ορίζει τις ευρωεκλογές του Μαΐου ως «μια ευκαιρία να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των λαών με στόχο τη συγκρότηση μιας νέας βάσης για την ουσιαστική δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

    [03] Τρία έτη με αναστολή στον πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή»

    Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, επέβαλε το Β΄Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

    Ο επιχειρηματίας, που απουσίαζε από το δικαστήριο, συνελήφθη τη Δευτέρα, αν και η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή χθες.

    Κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

    [04] Κεφαλαιακό κενό ύψους 280 δισεκ. ευρώ αναμένεται να αποκαλύψουν οι έλεγχοι της ΕΚΤ

    Οι πιέσεις που θα ασκηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να αποκαλύψουν ένα κεφαλαιακό κενό ύψους 280 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες θα κληθούν να το καλύψουν εντός του 2014, ανέφερε η εταιρεία λογιστικού ελέγχου PricewaterhouseCoopers (PwC) σε μια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με άλλα δύο ταραχώδη χρόνια», επισήμανε ο Μάιλς Κένεντι, στέλεχος της διεύθυνσης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της PwC.

    Τράπεζες όπως η Deutsche Bank και η Barclays ήδη έχουν εξασφαλίσει την αποθεματοποίηση επιπλέον κεφαλαίου ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά τα ευρήματα της PwC υπογραμμίζουν ότι η αγορά περιμένει ότι θα χρειαστούν περισσότερα.

    Η PwC ανέφερε ότι ορισμένες τράπεζες μπορεί να καλύψουν μέρος του κενού που θα προκύψει εφαρμόζοντας μέτρα «αυτοβοήθειας», όπως η πώληση πόρων, αλλά υπολόγισε πως το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού ποσού στην Ευρώπη θα καλυπτόταν με περίπου 180 δισεκ. ευρώ σε νέα κεφάλαια.

    [05] Περαιτέρω μείωση παρουσίασαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

    Περαιτέρω μείωση παρουσίασαν οι τραπεζικές καταθέσεις τον Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Οκτωβρίου μειώθηκαν στα 160,384 δισ. ευρώ, από 161,347 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    Παρά τη νέα μείωση, η συνολική εικόνα είναι σαφώς καλύτερη της αντίστοιχης περυσινής, όμως, γίνεται αντιληπτό ότι η ανοδική πορεία των καταθέσεων, που είχε καταγραφεί στις αρχές του καλοκαιριού, έχει ανακοπεί.

    [06] Επέκταση του ευνοϊκού καθεστώτος τακτοποίησης οφειλών και στις οφειλές έως 10.000 ευρώ

    Για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να επεκτείνει και σε οφειλές έως 10.000 ευρώ το ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων που ισχύει στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για οφειλές έως 5.000 ευρώ, ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Στην απόφαση οδηγείται το υπουργείο με δεδομένο το γεγονός ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων με οφειλές έως 10.000 ευρώ, μικρών κυρίως επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των επαγγελματιών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι δεν υπάρχει πρόνοια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους.

    Όπως είπε, εξετάζεται λύση που δεν θα δημιουργεί όμως αντικίνητρο για μη καταβολή εισφορών.

    [07] Οι προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο «μικροσκόπιο» Μπαρνιέ - Χατζηδάκη

    Οι προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας κατά το 1ο εξάμηνο του 2014, η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και η πολιτική για τις δημόσιες συμβάσεις, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης με τον επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ.

    Ειδικότερη αναφορά έγινε στο σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών που εφαρμόζεται, ήδη, στην Ενιαία Αρχή Προμηθειών και στο νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων έχει ήδη συμφωνηθεί επέκταση της συνεργασίας με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) σε θέματα τεχνογνωσίας.

    Στη συνέχεια,ο κοινοτικός επίτροπος συναντήθηκε καιμε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Αυτή την ώρα συναντάται με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.

    [08] Μειώθηκε στο 2,71% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου

    Διακόσια εκατομμύρια ευρώ μικρότερο από πέρυσι ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, λόγω της χαμηλότερης ύφεσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών το δεκάμηνο του 2013 καταγράφηκε έλλειμμα 444,7 εκατ. ευρώ ή 2,71% του ΑΕΠ, έναντι ελλείμματος 643,4 εκατ. ευρώ ή 3,6% του ΑΕΠ πέρυσι.

    Με την αποζημίωση των ταμείων προνοίας, που υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ, το εφετινό έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει στο 6,6% του ΑΕΠ και να είναι μεγαλύτερο από πέρυσι.

    [09] Διαδηλωτές έκοψαν το ρεύμα στο αρχηγείο της αστυνομίας, στην Ταϊλάνδη

    Διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη έκοψαν σήμερα το ηλεκτρικό ρεύμα στο αρχηγείο της αστυνομίας στο κέντρο της Μπανγκόκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ωστόσο, δε διακόπηκε η ηλεκτροδότηση του νοσοκομείου της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το αρχηγείο.

    Το σαμποτάζ αυτό σημειώνεται ενώ η πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε εκ νέου τους διαδηλωτές σε διαπραγματεύσεις σήμερα.

    [10] Στέλλα Γκρέκα: «Δεν ήθελα να τραγουδάω εκεί που σπάνε πιάτα και πετάνε λουλούδια»

    Το ΑΠΕ - ΜΠΕ συνάντησε τη μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστριαΣτέλλα Γκρέκα λίγες ημέρες πριν την συναυλία - αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή της στο θέατρο Badminton, στις 16 Δεκεμβρίου.

    Τα τραγούδια από το ρεπερτόριό της θα αποδώσει η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη και θα τραγουδήσουν οι: Καλλιόπη Βέττα, Μπάμπης Βελισσάριος, Ελένη Βουδουράκη, Άγγελος Παπαδημητρίου και η Στέλλα Γκρέκα. Συμμετέχουν χορευτές της ομάδας Pasion del Tango.

    [11] Αυξάνονται οι επαφές ομόφυλων ανδρών χωρίς προφυλάξεις στις ΗΠΑ

    Το ποσοστό των ανδρών που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες χωρίς να λαμβάνουν προφυλάξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 20% από το 2005 μέχρι το 2011, προκαλώντας νέες ανησυχίες για τη μετάδοση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (Center for Disease Prevention and Control) που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    [12] Η Ελβετία «απειλεί» την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

    Η ήττα του Ολυμπιακού στο Παρίσι από την Παρί Σεν Ζερμέν σε συνδυασμό με τη νίκη της Βασιλείας επί της Τσέλσι, μείωσε την απόσταση της Ελβετίας από την Ελλάδα στον πίνακα της ευρωπαϊκής κατάταξης της UEFA. Η Ελλάδα παρέμεινε στην 12η θέση, αλλά η Ελβετία μείωσε τη διαφορά.

    Στόχος της χώρας μας είναι να παραμείνει στη θέση αυτή για να μην χαθεί για τον πρωταθλητή η απευθείας πρόκριση στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ από τη σεζόν 2015/16. Οι πρώτες χώρες στην κατάταξη της UEFA και ο αριθμός των ομάδων με τις οποίες συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ως εξής:

    1. Ισπανία 89,570 (7/7)

    2. Αγγλία 80,177 (7/7)

    3. Γερμανία 75,641 (6/7)

    4. Ιταλία 60,772 (5/6)

    5. Πορτογαλία 56,966 (5/6)

    6. Γαλλία 53,666 (4/6)

    7. Ρωσία 43,832 (5/6)

    8. Ολλανδία 42,479 (4/6)

    9. Ουκρανία 38,799 (4/6)

    10. Βέλγιο 34,900 (4/5)

    11. Τουρκία 32,000 (2/5)

    12. Ελλάδα 31,200 (2/5)

    13. Ελβετία 31,025 (3/5)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 November 2013 - 11:30:25 UTC