Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσίαση του λογοτύπου της Ελληνικής Προεδρίας
  • [02] Sueddeutsche Zeitung: «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς»
  • [03] Νέα σεισμική δόνηση στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας
  • [04] Δεν συναντώνται με τον υπουργό οι γιατροί. Κλιμάκωση απεργιών
  • [05] Μηλιά Μετσόβου, εκεί που η ανεργία είναι στο 0%
  • [06] «Μιλήστε» προτρέπουν οι κοινωνικές οργανώσεις τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση
  • [07] Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου
  • [08] Θετικότερη του αναμενομένου η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου
  • [09] Μείωση κατά 13,6% σημείωσε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013
  • [10] Ολοκληρώθηκε η αποστολή της πρώτης παρτίδας εκκαθαριστικών φόρου πολυτελούς διαβίωσης
  • [11] Κλιμακώνονται οι προσπάθειες ανατροπής της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης
  • [12] Ο Γκουαρντιόλα έξαλλος με τον «ρουφιάνο» της Μπάγερν
  • [13] Ενδιαφέρον και της Ντόρτμουντ για τον Μήτρογλου

  • [01] Παρουσίαση του λογοτύπου της Ελληνικής Προεδρίας

    Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ κατά το Α΄ εξάμηνο του 2014 θα παρουσιάσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών.

    [02] Sueddeutsche Zeitung: «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς»

    «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς» γράφει, σύμφωνα με αναφορά της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, στη συνάντησή του με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και στη συμμετοχή του στο οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε η ίδια εφημερίδα.

    «Ο Έλληνας πρωθυπουργός γοητεύει κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο και μιλάει για "θεαματικό comeback" της χώρας του. Σημαντικές ωστόσο μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται ή να υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς» επισημαίνει η εφημερίδα, η οποία αναφέρεται τόσο στην ομιλία του κ. Σαμαρά όσο και στις διαμαρτυρίες αντιπολιτευόμενων Ελλήνων έξω από τον χώρο του συνεδρίου.

    «Το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ότι "η Ελλάδα ζει", ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να ξανακούσει για "Grexit", αλλά προτιμά να μιλά για ανάκαμψη» τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει ότι «καθώς αυτή η επιστροφή δεν είναι αισθητή στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ο κ. Σαμαράς αξιοποιεί το συνέδριο για μια επίθεση γοητείας».

    [03] Νέα σεισμική δόνηση στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας

    Μία ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στις 11:37 στον υποθαλάσσιο χώρο 150 χιλιόμετρα νοτίως της Ιεράπετρας.

    Η δόνηση, συμφώνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    [04] Δεν συναντώνται με τον υπουργό οι γιατροί. Κλιμάκωση απεργιών

    Για αδιαλλαξία κατηγορούν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και αρνούνται να προσέλθουν στο προγραμματισμένο ραντεβού που είχε καθορισθεί για σήμερα με τον υπουργό.

    Κλιμακώνουν δε τις κινητοποιήσεις τους, (είχαν προαναγγείλει έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου), με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έως και 3 Δεκεμβρίου, και τα πολυιατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    [05] Μηλιά Μετσόβου, εκεί που η ανεργία είναι στο 0%

    Η ανεργία είναι στο 0%. Κάθε οικογένεια έχει και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου. Δύο δασικοί συνεταιρισμοί εκμεταλλεύονται 36.000 στρέμματα δάσους. Αυτή, είναι η ταυτότητα του ορεινού χωριού Μηλιά, σε υψόμετρο 1180 μ. στην Πίνδο, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο και βρίσκεται μία ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα όρια των Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.

    « Η επεξεργασία του ξύλου και η λαϊκή τέχνη, αποτελεί παράδοση στον τόπο μας. Αυτή η παράδοση μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο» εξηγεί ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Μηλιάς Μετσόβου, Αναστάσιος Κουτελίδας.

    Η οικονομία του χωριού στηρίζεται στο ξύλο. Οι 100 οικογένειες απασχολούνται αποκλειστικά στα 40 εργαστήρια ξυλογλυπτικής και επεξεργασίας του ξύλου, ενώ οι δύο δασικοί συνεταιρισμοί έχουν 60 μέλη.

    [06] «Μιλήστε» προτρέπουν οι κοινωνικές οργανώσεις τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση

    «Σπάστε τη σιωπή» προτρέπουν τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης φορείς που δραστηριοποιούνται σε τομείς υποστήριξης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

    «Μπορεί να αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών που δεν φοβούνται να καταγγείλουν κακοποίηση, ωστόσο η ελληνική κοινωνία παραμένει "κλειστή" και εξακολουθεί να έχει νέους που υιοθετούν "ανατολίτικες' συμπεριφορές" αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Μαργαρίτα Κελεσή, διδάκτωρ ψυχολογίας, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παράρτημα Θεσσαλονίκης.

    [07] Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου

    Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα, πέφτουν από χθες στις ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, καθώς χιονίζει στο Ζαγόρι, στις περιοχές του Βραδέτου, της Λάιστας, του Βρυσοχωρίου και στην Κόνιτσα στα χωριά Φούρκα και Αετομηλίτσα. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται από χθες και στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου.

    Η κακοκαιρία πλήτει την Ήπειρο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τις πρωτοφανείς ποσότητες νερού από τις βροχοπτώσεις. Στο οδικό δίκτυο σημειώνονται πτώσεις λίθων και απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς.

    [08] Θετικότερη του αναμενομένου η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου

    Θετικότερη του αναμενομένου υπήρξε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το δεκάμηνο Ιανουαρίου? Οκτωβρίου 2013, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,958 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12,258 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,726 δισ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,590 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,139 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,036 δισ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 42,95 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,310 δισ. ευρώ ή 5,7% έναντι του στόχου του δεκαμήνου 2013 (40,640 δισ. ευρώ).

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 38,937 δισ. ευρώ, 1,847 δισ. ευρώ ή 5,0%, υψηλότερα έναντι του στόχου του δεκαμήνου (37,090 δισ. ευρώ).

    [09] Μείωση κατά 13,6% σημείωσε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013

    Αναστράφηκε τον Σεπτέμβριο εφέτος η πτωτική πορεία στο εμπορικό έλλειμμα της χώρας, καθώς καταγράφηκε αύξηση 27,4%. Στο 9μηνο, πάντως, συνεχίζεται η μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου (πτώση κατά 13,6%), ενώ παραμένει καθοριστικός ο ρόλος των πετρελαιοειδών, τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων.

    Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτουν τα εξής:

    Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, ανήλθε στο ποσό των 4.025,0 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο εφέτος, έναντι 3.729,0 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 7,9% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε μείωση κατά 120,4 εκατ. ευρώ, ή 4,7%).

    [10] Ολοκληρώθηκε η αποστολή της πρώτης παρτίδας εκκαθαριστικών φόρου πολυτελούς διαβίωσης

    Την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής εκκαθάρισης του «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)», που προβλέπεται από το άρθρο 44 του Ν.4111/2013, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

    Όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε Φ.Π.Δ. μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».

    Επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.

    [11] Κλιμακώνονται οι προσπάθειες ανατροπής της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης

    Περίπου 1.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης και ο επικεφαλής της διαμαρτυρίας ζήτησε την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων, καθώς κλιμακώνονται οι προσπάθειες ανατροπής της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορία της χώρας Γινγκλούκ Σιναουάτρα. Σχεδόν 400 άλλοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων, η οποία είναι παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου και υπεύθυνη για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Εκεί στεγάζεται το Ράδιο Ταϊλάνδη, ο σταθμός ο οποίος μεταδίδει ειδήσεις στα αγγλικά και στην ταϊλανδική γλώσσα.

    Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, πυροδοτήθηκαν από ένα νομοσχέδιο περί αμνηστίας, το οποίο υποστήριξε η κυβέρνηση και το οποίο θα άνοιγε τον δρόμο για την επιστροφή στη χώρα του αδελφού της Γινγκλούκ, του ανατραπέντος πρώην πρωθυπουργού Θαξίν Σιναουάτρα, χωρίς να εκτίσει την διετή ποινή φυλάκισης για διαφθορά στην οποία καταδικάστηκε το 2008.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [12] Ο Γκουαρντιόλα έξαλλος με τον «ρουφιάνο» της Μπάγερν

    Εξαλλος είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη διοίκηση ή τους οπαδούς της διάσημης γερμανικής ομάδας. Είναι έξω φρενών με τον παίκτη, που μιλάει στις εφημερίδες και δίνει πληροφορίες για τις συζητήσεις στα αποδυτήρια. Είναι έξαλλος με τον «ρουφιάνο» και είναι αποφασισμένος να τον εντοπίσει και να τον πετάξει εκτός ομάδας:

    «Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι. Θα τον βρω και θα τον πετάξω από την ομάδα. Οσο είμαι προοπονητής της Μπάγερν δεν θα παίξει ξανά ποτέ» δήλωσε οργισμένος στην «Bild» ο Γκουαρντιόλα. Και ο πρόεδρος του συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, παρενέβη στο θέμα και έστειλε μήνυμα στο «βαθύ λαρύγγι» των αποδυτηρίων: «Προφανώς δεν θα φέρουμε ντετέκτιβ για να τον βρούμε, αλλά τον συμβουλεύω να σταματήσει να μιλάει στα ΜΜΕ. Πρέπει να καταλάβει ότι δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομάδα».

    [13] Ενδιαφέρον και της Ντόρτμουντ για τον Μήτρογλου

    Μετά τη Λίβερπουλ ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί μεταγραφικό στόχο και της Ντόρτμουντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

    Το σημερινό ρεπορτάζ θέλει τον προπονητή της Μπορούσια, Γιούργκεν Κλοπ, να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός επιθετικού, για τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που θα φύγει με μεταγραφή. «Ο Κλοπ τσεκάρει τον Έλληνα κεντρικό επιθετικό του Ολυμπιακού και μάλιστα τον παρακολούθησε στο ματς της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ρουμανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 November 2013 - 11:30:27 UTC