Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα
  • [02] Απεργούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Στο ΣτΕ προσέφυγαν δημοτικοί αστυνομικοί για την κατάργηση των θέσεών τους
  • [04] Γιορτάστηκαν τα 71 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου
  • [05] Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • [06] "Διπλό» ο Αστέρας, νίκες για Ξάνθη και Καλλονή

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «είναι αποφασισμένη να δώσει τη χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, εκπληρώνοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων».

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, δεν συνιστούν κανενός είδους «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα, αλλά εκφράζουν μια ισοπεδωτική λογική που βάζει στο στόχαστρό της πρώτα τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία, τις δομές πρόνοιας.

    [02] Απεργούν από τη Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους. Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).

    [03] Στο ΣτΕ προσέφυγαν δημοτικοί αστυνομικοί για την κατάργηση των θέσεών τους

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εννέα πρώην υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 23.9.2013 απόφαση (διαπιστωτική πράξη) του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με την οποία καταργήθηκαν 897 οργανικές θέσεις στην Δημοτική Αστυνομία.

    Αναλυτικότερα, στην προσφυγή τους οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί αναφέρουν ότι η κατάργηση του συνόλου των οργανικών θέσεων των υπάλληλων της Δημοτικής Αστυνομίας είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (άρθρο 102 του Συντάγματος), στην αρχή της μονιμότητας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων (άρθρο 103 του Συντάγματος), στο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 του Συντάγματος), στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) και στο συνταγματικά προστατευμένο δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 Συντάγματος).

    [04] Γιορτάστηκαν τα 71 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

    Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες και τη συνεχή βροχόπτωση οι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από άλλα σημεία της χώρας έδωσαν και φέτος το παρών.

    Στο διαχρονικό μήνυμα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σαν αποτέλεσμα μιας ενωτικής προσπάθειας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «αυτές οι στιγμές κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές, μαζί με το μήνυμα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας», ενώ ο Νότης Μαριάς κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «εμπνεόμενοι από τα οράματα της ενωμένης εθνικής αντίστασης καλούμαστε να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες, να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα.

    [05] Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

    Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

    Ο Κ. Αρβανιτόπουλος ολοκληρώνει αύριο τον κύκλο των επαφών του με τους πρυτάνεις με τη συνάντηση που θα έχει στη μία το μεσημέρι με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο.

    [06] "Διπλό» ο Αστέρας, νίκες για Ξάνθη και Καλλονή

    Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Χάρη σε γκολ του Μπαράλες στο 58΄, οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, σε αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, και αναρριχήθηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

    Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-1

    Η Ξάνθη επικράτησε 3-1 εντός έδρας του Παναιτωλικού σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Σολτάνι (12΄), Μάνταλος (55΄) και Σολάρι (76΄) ενώ για την ομάδα του Αγρινίου, ισοφάρισε προσωρινά ο Θεοδωρίδης στο 14΄.

    Καλλονή-Πλατανιάς 1-0

    Η τυπικά γηπεδούχος Καλλονή επικράτησε στο ΟΑΚΑ 1-0 του Πλατανιά, σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Καζάκης στο 65΄ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς και έφερε τους νεοφώτιστους στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης), ενώ αντίθετα οι Χανιώτες παραμένουν λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 November 2013 - 17:30:22 UTC