Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν αποκλείεται νέο τρομοκρατικό χτύπημα»
  • [02] Θ. Πελεγρίνης: Κοινή βούληση η λειτουργία του πανεπιστημίου
  • [03] Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο
  • [04] Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επιθέσεις
  • [05] Αμοιβαίες απελάσεις πρεσβευτών Τουρκίας και Αιγύπτου
  • [06] «Ο Μπερλουσκόνι το 2011 είχε κινήσει τη διαδικασία για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ»

  • [01] «Δεν αποκλείεται νέο τρομοκρατικό χτύπημα»

    Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας στη Real News. Σε ό,τι αφορά τον στόχο λέει ότι «θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε».

    Δηλώνει πως οι έρευνες για την «έκνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής» συνεχίζονται ενώ υπογραμμίζει για τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο πως «οι στυγεροί δολοφόνοι αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα είναι να επιτρέψουν στη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως θύμα και όχι ως θύτης».

    [02] Θ. Πελεγρίνης: Κοινή βούληση η λειτουργία του πανεπιστημίου

    «Το πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το μείζον ζήτημα είναι να λειτουργήσει. Περιμένω απάντηση στα ζητήματα που έθεσα» τόνισε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης μετά τη δεύτερη συνάντηση που είχε, το Σάββατο,με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

    Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μη διωχθούν πειθαρχικά οι 172 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφησαν. «Κανένας υπάλληλος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του» τόνισε χαρακτηριστικά.Υπογράμμισε τέλος ότι θα θέσει όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό στην κρίση των αρμόδιων οργάνων του πανεπιστημίου. «Βούληση δική μου όσο και του υπουργού είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο» κατέληξε.

    Νωρίτερα, ο κ.Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις εκ μέρους του πρύτανη.

    [03] Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο

    Η κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο τις τελευταίες ώρες και από αργά το μεσημέρι, σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές, ενώ η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, έχει ειδοποιήσει όλες της Περιφερειακές ενότητες και τους δήμους της Ηπείρου, για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    [04] Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επιθέσεις

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ -εκ των οποίων οι 10 σε διπλή επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά σε σιιτικό τέμενος στην Τουζ Χουρμάτου, στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές.

    Σε επεισόδια βίας μέσα στην εβδομάδα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα.

    [05] Αμοιβαίες απελάσεις πρεσβευτών Τουρκίας και Αιγύπτου

    "Ανεπιθύμητο πρόσωπο" κήρυξε τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Άγκυρα η Τουρκία απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη σημερινή απόφαση του Καϊρου να απελάσει τον πρεσβευτή της Τουρκίας και στις κατηγορίες της αιγυπτιακής πλευράς ότι η Άγκυρα υποστηρίζει οργανώσεις που στοχεύουν να υπονομεύσουν τη χώρα -μία σαφή αναφορά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα του ανατρεπέντος Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Η κυβέρνησή μου δεν πρόκειται να σεβαστεί "ποτέ" τους κυβερνώντες που τοποθέτησε ο αιγυπτιακός στρατός, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απέλαση του Τούρκου πρεσβευτή.

    [06] «Ο Μπερλουσκόνι το 2011 είχε κινήσει τη διαδικασία για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ»

    Το φθινόπωρο του 2011 ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα του από το ευρώ, δήλωσε ο Χανς Βέρνερ Σιν, πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, στο συνέδριο της εφημερίδας "Sueddeutsche Zeitung".

    Την είδηση μεταδίδουν με έμφαση τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας ότι, το φθινόπωρο του 2011, ακριβώς όταν τα ιταλικά επιτόκια δανεισμού της χώρας είχαν παρουσιάσει μεγάλη άνοδο, ο Μπερλουσκόνι είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και είχε αντικατασταθεί από τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 November 2013 - 19:30:24 UTC