Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ν. Μιχαλολιάκος
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Πολλές φορές, η λειτουργία της τρόικας δεν εντάσσεται μέσα στη θεσμική λογική της ΕΕ»
  • [03] ΑΣΕΠ: Τελικός πίνακας διαθεσιμότητας για την ΥΠΑ
  • [04] Προφυλακιστέος, ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά
  • [05] Β. Σόιμπλε: Στηρίζουμε την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνονται οι δεσμεύσεις
  • [06] Έρευνα για τις ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων
  • [07] «Νοκ άουτ» για 2-3 εβδομάδες ο Τοροσίδης

  • [01] Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ν. Μιχαλολιάκος

    Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, στις ανακρίτριες της υπόθεσης, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν σε βάρος του στοιχεία.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος ζητά να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση, επισημαίνοντας στην προσφυγή του ότι στο πρόσωπό του δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για περιπτώσεις προφυλάκισης. Παραθέτει επίσης, στην αίτησή του, δεδομένα που αποδεικνύουν, όπως θεωρεί, ότι δεν υπάρχουν σε βάρος του στοιχεία ή ενδείξεις ενοχής.

    Ανάλογο αίτημα για αποφυλάκισή της υπέβαλε και η κατηγορούμενη στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανθυπαστυνόμος, που υπηρετούσε στον Πειραιά, Β. Πόπορη, ενώ εκκρεμεί η απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης που έχει ήδη υποβάλει ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Πολλές φορές, η λειτουργία της τρόικας δεν εντάσσεται μέσα στη θεσμική λογική της ΕΕ»

    Για την εφαρμογή του Ελληνικού Προγράμματος ενημέρωσε -μεταξύ άλλων- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, Καρλ Χάινς Λάμπερτζ κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί, όπως σημείωσε «πολλές φορές, η λειτουργία της τρόικας δεν εντάσσεται μέσα στη λογική, τη θεσμική λογική της ΕΕ, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας».

    [03] ΑΣΕΠ: Τελικός πίνακας διαθεσιμότητας για την ΥΠΑ

    Τον τελικό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων, προς διαθεσιμότητα, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Ο τελικός πίνακας κατάταξης αναρτάται στην ιστοσελίδα της Αρχής, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του φορέα.

    [04] Προφυλακιστέος, ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

    Τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού πήρε, μετά την απολογία του, στις εφέτες - ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής», ο φερόμενος ως πυρηνάρχης στην Τοπική Οργάνωση του Πειραιά, που κατηγορείται, εκτός από ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση.

    Πρόκειται για τον Νίκο Αποστόλου, το όνομα του οποίου προέκυψε μετά την επεξεργασία στοιχείων από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σε συνδυασμό με άλλες μαρτυρικές καταθέσεις. Ο Αποστόλου εμπλέκεται σε υποθέσεις προστασίας σε νυχτερινά κέντρα.

    Στοιχεία για τον κατηγορούμενο έχει δώσει στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γ», ο οποίος υποστήριξε ότι ο Νίκος Αποστόλου είναι ο «πυρηνάρχης του Πειραιά».

    Διαβάστε επίσης:

    Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ν. Μιχαλολιάκος

    [05] Β. Σόιμπλε: Στηρίζουμε την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνονται οι δεσμεύσεις

    «Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας.

    Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν η αναμενόμενη ανάπτυξη συνεπάγεται παύση της πολιτικής λιτότητας, ο κ. Σόιμπλε απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι «αντιθέτως, συνηγορεί περί του αντιθέτου, ότι δηλαδή οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση».

    [06] Έρευνα για τις ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά επίσημη διαδικασία έρευνας για ναυτιλιακές εταιρείες εξειδικευμένες στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, προκειμένου να εξακριβώσει αν συμμετέχουν σε πρακτικές που παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες.

    Η Επιτροπή θα διερευνήσει κατά πόσο οι ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν υιοθετήσει πρακτικές εναρμόνισης που οδηγούν σε αύξηση των τιμών στην αγορά των ναυτιλιακών υπηρεσιών, στα δρομολόγια από και προς την Ευρώπη.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, σε αυτό το στάδιο δεν δημοσιοποιούνται τα ονόματα των εταιρειών για τις οποίες θα διεξαχθεί έρευνα. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου, Αντουάν Κολομπανί, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μικρό αριθμό εταιρειών. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι "η έναρξη διαδικασίας διερεύνησης δεν προδικάζει το αποτέλεσμα" και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα διερευνηθούν πρακτικές των ναυτιλιακών εταιρειών από το 2009.

    [07] «Νοκ άουτ» για 2-3 εβδομάδες ο Τοροσίδης

    Ο Βασίλης Τοροσίδης θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρόμα για περίπου τρεις εβδομάδες, λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς. Ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διεθνής άσος υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού. Η πρόγνωση για τον «Τόρο» κάνει λόγο για διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους για 15-20 ημέρες, ενώ ο παίκτης έχει ήδη αρχίσει πρόγραμμα αποκατάστασης.

    Ο Ελληνας διεθνής τραυματίστηκε στον δεύτερο αγώνα μπαράζ της εθνικής με τη Ρουμανία για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 November 2013 - 15:30:22 UTC