Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Α. Μέρκελ
  • [02] Για «μνημόνια» και «τρόικες» διαρκείας, κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας
  • [03] Εντός του 2014 η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας
  • [04] Διαδοχικές συναντήσεις Κ. Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις
  • [05] Ο Ιω. Στουρνάρας μετέχει στο έκτακτο Eurogroup
  • [06] Νέος ηγέτης του ισραηλινού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ο Ισαάκ Χέρτσογκ
  • [07] Κρ. Ρονάλντο: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ...»
  • [08] Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για Μήτρογλου και Μανωλά

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Α. Μέρκελ

    Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της κ. Μέρκελ, με αφορμή την παρουσία τού πρωθυπουργού στην εκδήλωση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung όπου θα μιλήσει αύριο. Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

    Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των θετικών δηλώσεων της κ. Μέρκελ στην ίδια εκδήλωση, με τις οποίες εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας και τόνισε ότι πολλοί στην τρόικα δεν εμπιστεύθηκαν την Αθήνα, ωστόσο τα κατάφερε και γι αυτό αξίζει τον σεβασμό μας. Ο εκπρόσωπός της πάντως κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η σημερινή «δεν θα είναι συνάντηση διαπραγμάτευσης».

    Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει την καγκελάριο για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την πρόοδο του οικονομικού προγράμματος και των διαρθρωτικών αλλαγών και θα υπογραμμίσει τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος. Θα ενημερώσει επίσης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ θα επισημάνει ότι για τη διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας μόνο διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.

    [02] Για «μνημόνια» και «τρόικες» διαρκείας, κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

    «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014, όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση, με αυτόματη ενεργοποίηση μέτρων, δηλαδή «μνημόνια» και «τρόικες» διαρκείας.

    Ας μην κοροϊδεύουν, λοιπόν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, τον ελληνικό λαό. Οι όποιες διαπραγματεύσεις εντός των τειχών δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλήξουν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε στον Περισσό, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

    [03] Εντός του 2014 η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας

    Σε μια περιοχή, όπου δεσπόζουν περισσότερα από 30 κηρυγμένα από το υπουργείο Πολιτισμού νεώτερα μνημεία, η μελέτη ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας με επίκεντρο την οδό Πανεπιστημίου συζητήθηκε διεξοδικά χτες από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

    Εθνική Βιβλιοθήκη, Ακαδημία, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο, Αρσάκειο, Εμπειρίκιο Ίδρυμα, κινηματοθέατρο «Ρεξ» και άλλα νεώτερα μνημεία του ιστορικού κέντρου θα αποτελέσουν, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Re-think Athens/ Ξανασκέψου την Αθήνα» που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση, τμήμα ενός μεγάλου περιπάτου, που θα συνδέει τις πλατείες και τις γειτονιές του κέντρου με τον περίπατο των αρχαιολογικών χώρων, τα ιστορικά κτίρια και τα μεγάλα μουσεία.

    Σύμφωνα με την προκριθείσα αρχιτεκτονική μελέτη του ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου Okra, θα δίνεται έμφαση στην ανάδειξη των πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της Πανεπιστημίου, ανάμεσα σε αυτά και των χαρακτηρισμένων από το υπουργείο Πολιτισμού ή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μνημείων.

    Στην ενιαία αυτή πορεία θα συνδέονται το Μουσείο της Ακρόπολης και ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο, το Σύνταγμα με την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την Πατησίων, το Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Συγχρόνως η μελέτη στρέφεται στην περιοχή από την Ομόνοια στο Μοναστηράκι, το Θησείο και την Ακρόπολη.

    Την ερχόμενη Τρίτη η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου θα εξεταστεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Την ίδια ημέρα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα εξεταστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενώ στη συνέχεια η ΜΠΕ θα συζητηθεί και στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγκρίσεων, θα γίνει η παραλαβή των μελετών από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής, ενώ εντός του 2014 υπολογίζεται η έναρξη των εργασιών, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί ως το 2016.

    [04] Διαδοχικές συναντήσεις Κ. Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις

    Συναντήσεις με πρυτάνεις έχει σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έπειτα από την πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε χθες προς τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμει στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης, που πρέπει να ακολουθήσουν».

    Ειδικότερα, σήμερα από τη μία μετά το μεσημέρι, ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο και του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη.

    [05] Ο Ιω. Στουρνάρας μετέχει στο έκτακτο Eurogroup

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετέχει στο έκτακτο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τα προσχέδια για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης.

    Τον κ.Στουρνάρα θα συνοδεύει και η τρόικα, η οποία θα ενημερώσει το Eurogroup για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ελλάδας.

    [06] Νέος ηγέτης του ισραηλινού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ο Ισαάκ Χέρτσογκ

    Το ισραηλινό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα εξέλεξε έναν νέο ηγέτη ο οποίος θεωρείται εν δυνάμει μετριοπαθής σύμμαχος της δεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδειξαν σήμερα τα αποτελέσματα εσωκομματικών εκλογών.

    Ο Ισαάκ Χέρτσογκ, πρώην υπουργός, νίκησε την απερχόμενη αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Σέλι Γιασίμοβιτς σε μια πανεθνική ψηφοφορία των μελών του κόμματος που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη. Η Γιασίμοβιτς παραδέχθηκε σήμερα την ήττα της. Η Γιασίμοβιτς, πρώην δημοσιογράφος, ήταν ιδιαίτερα συγκρουσιακή με τον Νετανιάχου και η απροσδόκητη νίκη του Χέρτσογκ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη συνεργασία με την κυβέρνηση, κυρίως στο θέμα των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Κρ. Ρονάλντο: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ...»

    Ξεκάθαρος αναφορικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον, εμφανίσθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cope».

    Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, «έκοψε την φόρα» σε κάθε επίδοξο «αγοραστή», τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι υπέροχα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Λατρεύω να παίζω στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Αγαπώ τους Μαδριλένους και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι καλύτερο. Ζω ένα όνειρο κάθε φορά που μπαίνω στο "Μπερναμπέου". Θέλω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια και δεν σκέπτομαι πολύ για το μέλλον. Οταν το παρόν είναι καλό, δεν σε απασχολεί το μέλλον. Σκέφτομαι ότι θα τελειώσω την καριέρα μου εδώ».

    [08] Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για Μήτρογλου και Μανωλά

    Οι Κώστας Μήτρογλου και Κώστας Μανωλάς αποτελούν μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror». Το σχετικό ρεπορτάζ θέλει τον προπονητή της διάσημης αγγλικής ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς, να βρίσκεται σε αναζήτηση παικτών για την ενίσχυση των «κόκκικων», ενόψει της μεταγραφικής περιόδου τον Ιανουάριο, και οι δύο Ελληνες διεθνείς άσοι του Ολυμπιακού είναι στη λίστα του.

    Σύμφωνα με τη «Mirror» ο αρχισκάουτερ της Λίβερπουλ, Μπάρι Χάντερ, παρακολούθησε τους δύο παίκτες σε έξι ματς του Ολυμπιακού και της εθνικής, ενώ παράλληλα μίλησε για τους δύο παίκτες με τον Ρόι Κάρολ, με τον οποίο ήταν στο παρελθόν συμπαίκτης στην εθνική της Βόρειας Ιρλανδίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Λίβερπουλ θα κάνει προσπάθεια να τους αποκτήσει τον Ιανουάριο, καταθέτοντας 8,5 εκ. ευρώ για τον Μήτρογλου, ενώ άγνωστο παραμένει το ποσό, που προτίθεται να δαπανήσει για τον Μανωλά, καθώς δεν είναι γνωστή η ρήτρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 November 2013 - 11:30:23 UTC