Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το θέμα Τατσόπουλου "έχει κλείσει" για τον ΣΥΡΙΖΑ»
  • [02] Και στα σούπερ μάρκετ τα «συμπληρώματα διατροφής»
  • [03] Διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη για τα επεισόδια στη Χαλκιδική
  • [04] ΤΑΙΠΕΔ: Αποδεκτή η βελτιωμένη προσφορά για το ακίνητο στη Σιθωνία
  • [05] ΔΝΤ: Παραγωγικές οι συνομιλίες κυβέρνησης-τρόικας
  • [06] Κωμωδία, συναίσθημα, μουσική και... αρχαίο σεξ υπόσχονται οι Μόντι Πάιθον
  • [07] Ε. Λέτα: Έως και 12 δισ. «θα εξοικονομηθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις»

  • [01] «Το θέμα Τατσόπουλου "έχει κλείσει" για τον ΣΥΡΙΖΑ»

    Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του κατέληξε στη θέση ότι «το θέμα Τατσόπουλου έχει κλείσει» και υπό το πρίσμα αυτό, δεν θα δώσει συνέχεια.

    Στο μεταξύ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σειρά στελεχών, έχουν ολοκληρώσει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την προεργασία του απαιτείται για τη σύνταξη του φακέλου σχετικά με την κατάθεση της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

    [02] Και στα σούπερ μάρκετ τα «συμπληρώματα διατροφής»

    Απελευθερώνεται η διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία εκτός από τα φαρμακεία, θα πωλούνται πλέον και στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση «η πώληση των συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται να γίνεται από τα φαρμακεία, καθώς και τα καταστήματα τα οποία, κατά την κείμενη νομοθεσία, επιτρέπεται να πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα. Η πώληση εξ αποστάσεως συμπληρωμάτων διατροφής επιτρέπεται μόνο από τις παραπάνω πηγές και εφόσον πληρούνται οι ειδικοί όροι της νομοθεσίας για πωλήσεις εξ αποστάσεως».

    Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών. Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επισημαίνει ότι «δεν έχουν προσδιοριστεί από το υπουργείο Υγείας δεσμευτικές δικλίδες ασφαλείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» και εκφράζει φόβους ότι «θα επιδιωχθεί η διακίνηση προϊόντων με σύνθεση που θα έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στην υγεία των πολιτών».

    [03] Διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

    Διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου των 14 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν τον περυσινό Οκτώβρη στο δάσος του Κακάβου στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

    Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την εξέταση των πρώτων αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας. Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε λόγω απουσίας τριών εκ των μαρτύρων αστυνομικών, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν μετά την επανέναρξη της διαδικασίας.

    [04] ΤΑΙΠΕΔ: Αποδεκτή η βελτιωμένη προσφορά για το ακίνητο στη Σιθωνία

    Ομόφωνα αποδεκτή, μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, έγινε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), η βελτιωμένη προσφορά των Ιωάννη και Γεώργιου Μεντεκίδη για την αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας περίπου 253 στρ. του ακινήτου στον 'Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας της Χαλκιδικής. Η βελτιωμένη προσφορά είναι ύψους 9,61 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε έτσι η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

    Όπως, επίσης, έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, η κατασκευαστική εταιρεία των Ιωάννη και Γεώργιου Μεντεκίδη δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων της Βόρειας Ελλάδας και στο ακίνητο αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

    [05] ΔΝΤ: Παραγωγικές οι συνομιλίες κυβέρνησης-τρόικας

    Οι συνομιλίες των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τις ελληνικές αρχές, σημείωσαν «σημαντική πρόοδο», ήταν «παραγωγικές και εποικοδομητικές», και θα συνεχιστούν από τις έδρες τους για τα «εκκρεμούντα θέματα» και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στα πλαίσια της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, στις αρχές Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, χωρίς να απαντήσει συγκεκριμένα σε ερώτηση γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    «Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κρατά τόσο πολύ. Πρέπει να αντιμετωπισθούν μια σειρά από ζητήματα» υποστήριξε.

    Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις έκανε λόγο για «μακρά διαπραγμάτευση» της τρόικας με τις ελληνικές αρχές.

    Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να χρηματοδοτηθεί τους επομένους μήνες από τις υπάρχουσες πηγές ρευστότητας».

    [06] Κωμωδία, συναίσθημα, μουσική και... αρχαίο σεξ υπόσχονται οι Μόντι Πάιθον

    Για μία και μοναδική παράσταση, που θα ανέβει την 1η Ιουλίου 2014 στην Ο2 Arena του Λονδίνου, θα επανενωθούν οι θρυλικοί Monty Python, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

    Στο σόου που ετοιμάζει η ομάδα θα περιληφθούν ορισμένα από τα διασημότερα σκετς της αλλά και νέο υλικό που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά στη σκηνή.

    «Απλώς σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να προσπαθήσουμε να δούμε εάν είμαστε ακόμη αστείοι και αυτός είναι ο στόχος μας μέχρι τώρα, απλώς να κάνουμε μια παράσταση για την Ο2 και να δούμε αν μπορούμε να την γεμίσουμε» είπε ο Έρικ Άιντλ, ο ένας από τους πέντε εναπομείναντες Μόντι Πάιθον, που όλοι τους πλέον είναι άνω των 70 ετών. Η O2 Arena έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών.

    Όταν ρωτήθηκε τι θα προσφέρει το σόου αυτό ο Άιντλ απάντησε: «Πιστεύω ότι θα έχει λίγη κωμωδία, συναίσθημα, μουσική και λιγάκι αρχαίο σεξ».

    [07] Ε. Λέτα: Έως και 12 δισ. «θα εξοικονομηθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις»

    Ιδιωτικοποιήσεις συνολικής αξίας έως και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.

    Στις κύριες ιδιωτικοποιήσεις ο Ιταλός πρωθυπουργός συμπεριέλαβε το βασικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας των «Μεγάλων Σιδηροδρομικών Σταθμών» της χώρας, της δημόσιας επιχείρησης ασφαλίσεων Sace, όπως και μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni, των ναυπηγείων Fincantieri και της εταιρίας Enav, που παρέχει υπηρεσίες και υποδομές για τις αεροπορικές συνδέσεις της χώρας.

    Παράλληλα, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός παρείχε τη διαβεβαίωση ότι οι Ιταλοί δεν πρόκειται να καταβάλουν ούτε την δεύτερη προβλεπόμενη δόση του φόρου πρώτης κατοικίας, που τυπικά έληγε τον επόμενο μήνα. Δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί λεπτομερώς η κάλυψη του κενού εσόδων που αναμένεται να προκύψει, αλλά ο Λέτα υπογράμμισε ότι το πρόβλημα πρόκειται να διευθετηθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 November 2013 - 17:30:24 UTC