Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Διάσπαση της ΔΗΜΑΡ; Θα αστειεύεστε, βέβαια» σημειώνει ο Σπ. Λυκούδης
  • [02] Νέα κοινοβουλευτική ομάδα απέκτησε η Βουλή
  • [03] ΚΚΕ: Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού κινήματος
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση
  • [05] «Η Ελλάδα τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό»
  • [06] Γ. Σταθάκης: Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο εν όψει των εξελίξεων
  • [07] Αισθητό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς
  • [08] «Δεν παραιτούμαι, γιατί κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Π. Τατσόπουλος
  • [09] Παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών στη Λάρισα
  • [10] Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας
  • [11] Ο. Ρεν: Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα
  • [12] Η Μέρκελ αποδέχεται τη θέσπιση ενός κατώτατου μισθού που ζητούν οι σοσιαλδημοκράτες
  • [13] Όταν ο δημόσιος φωτισμός στον αστικό χώρο ερεθίζει την αισθητική και προκαλεί την αίσθηση...

  • [01] «Διάσπαση της ΔΗΜΑΡ; Θα αστειεύεστε, βέβαια» σημειώνει ο Σπ. Λυκούδης

    Κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο γραμματέας και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκτιμά μάλιστα ότι «σε πολλά ζητήματα οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίες από πολιτική άποψη».

    «Το πιστεύω απολύτως» τονίζει ο κ. Λυκούδης και προσθέτει: «Έζησα την περίοδο της δικής μας κρίσης, όταν η ανανεωτική του πλευρά έφυγε από το συνέδριο του Συνασπισμού, έχω ζήσει τις πολιτικές απόψεις και τις πλατφόρμες μέσα στις οποίες εκινείτο τότε ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, οι απόψεις ήταν πολύ πιο μετρημένες από τις σημερινές... Θεωρώ ότι σε πολλά ζητήματα είναι ακραίες οι επιλογές, ακραίες από πολιτική άποψη φυσικά».

    Παρά τις διαφωνίες του με τις απόψεις της πλειοψηφίας στη ΔΗΜΑΡ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Λυκούδης τονίζει κατηγορηματικά: «Κανένα πρόβλημα διάσπασης και κανένα πρόβλημα διχασμού στη Δημοκρατική Αριστερά. Υπάρχει μια συζήτηση, όπως σε όλα τακόμματα της Αριστεράς, που γίνεται με έντονο τρόπο, είναι μια συζήτηση ζωντανή, υπάρχουν διαφωνίες, αμφισβητήσεις, αλλά είναι απολύτως βέβαιη, το επαναλαμβάνω απολύτως βέβαιη, η διατήρηση της ενότητας του κόμματός μας στο συνέδριο».

    Αναφερόμενος στις προτάσεις, που διατυπώνονται για την επάνοδο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Λυκούδηςεκφράζει την αντίθεσή του. «Δεν συμφωνώ. Εγώ, που ήμουν πολύ επιφυλακτικός έως αρνητικός στην έξοδό μας από την κυβέρνηση, δεν είμαι τώρα υπέρ της επανόδου στην κυβέρνηση» σημειώνει.

    [02] Νέα κοινοβουλευτική ομάδα απέκτησε η Βουλή

    Ανακοινώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, η συγκρότηση της όγδοης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές.

    Ονομάζεται «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και ιδρύεται στο πλαίσιο συνασπισμού κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» απαρτίζεται από τον Θεόδωρο Παραστατίδη (πρόεδρος) και τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη, Μίμη Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Ιωάννη Κουράκο, Μάρκο Μπόλαρη και Ν. Σταυρογιάννη.

    Ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε προσφάτως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

    [03] ΚΚΕ: Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού κινήματος

    Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, σημειώνει ότι αυτό βρίσκεται στην ίδια βασική γραμμή με τα προηγούμενα σχέδια νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης και ενσωματώνει την «Απόφαση-Πλαίσιο της ΕΕ, που, στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού- λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών ιδεών, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης».

    «Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα θέματα των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου, δεν μένουν μόνο στη σωστή καταδίκη των ναζιστικών θηριωδιών, αλλά επεκτείνονται και σε ό,τι θεωρεί «έγκλημα πολέμου» και «γενοκτονία» η κυρίαρχη άποψη των ιμπεριαλιστών, όπως αυτή εκφράζεται από διεθνή δικαστήρια που ελέγχονται από τους ίδιους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση

    Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα πανεπιστήμια, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση υπακούει πιστά στις εντολές της τρόικας, την ίδια στιγμή που εκβιάζει την πανεπιστημιακή κοινότητα με την επέμβαση των ΜΑΤ και των εισαγγελέων, δείχνοντας πού μπορεί να φτάσει για να υλοποιήσει τα αντικοινωνικά της σχέδια.

    [05] «Η Ελλάδα τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό»

    «Ποιος θα φανταζόταν ότι η Ελλάδα αυτήν τη χρονιά θα επιτύγχανε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να εισπράξει περισσότερα από όσα δαπάνησε, εάν αφαιρέσει κανείς τις καταβολές των τόκων», δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «πολλοί από την τρόικα δεν είχαν πιστέψει στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα παρόλα αυτά τα κατάφερε και για αυτό τρέφω μεγάλο σεβασμό».

    Μιλώντας σε Συνέδριο για το Γερμανικό Εμπόριο, στο Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης πολιτικής για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης και ανέφερε ενδεικτικά τα παραδείγματα της Ιρλανδία, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

    Ειδικά για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «έχει τα τελευταία χρόνια ολοκληρώσει σημαντικότατες αλλαγές» και συνέχισε: «Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά, ότι κάποια πράγματα δεν είναι ακόμη έτσι όπως τα φανταζόμαστε από την γερμανική σκοπιά, αλλά η αλλαγή είναι σοβαρότατη και είμαι ικανοποιημένη που η Ελλάδα είχε μια καλή τουριστική περίοδο και έτσι μπόρεσε να αντέξει οικονομικά προκειμένου να συνεχίσει προς τον δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης».

    Διαβάστε επίσης: «Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα, ενώ πριν λίγο καιρό δεν το περίμενε κανείς»

    [06] Γ. Σταθάκης: Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο εν όψει των εξελίξεων

    «Αυτός ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί τον Απρίλιο εν όψει των εξελίξεων των δημοσίων οικονομικών και της πορείας της πραγματικής οικονομίας. 'Αρα, μπορεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές, να εισαχθούν νέα μέτρα που δεν έχουν προβλεφθεί» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

    Ανέφερε ότι τέλη Απριλίου θα γίνει γνωστό από την ευρωπαϊκή σταστιστική υπηρεσία το ύψος του πλεονάσματος και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο προϋπολογισμός του 2013 θα είναι ισοσκελισμένος, με οριακό πλεόνασμα -και αν υπάρχει. Απλώς το πλεόνασμα αυτό θα έχει πολλά λογιστικά».

    [07] Αισθητό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς

    Για οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα που παράγει πλέον απτά αποτελέσματα μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένι Πρίτζκερ.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών και μηδενικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο.

    «Αυτά τα χειροπιαστά αποτελέσματα μαζί με την προσδοκία ότι η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης μετά από έξι οδυνηρα χρόνια ύφεσης, αναδεικνύουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει ήδη αισθητό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που αντανακλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα εκείνου που προλαβαίνει και τα αξιοποιεί πρώτος, κάτι που είναι σημαντικό όταν μια χώρα καταφέρνει να βελτιώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητά της όπως σήμερα -επισήμανε- η Ελλάδα.

    [08] «Δεν παραιτούμαι, γιατί κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Π. Τατσόπουλος

    «Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω ότι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο: πιστεύω ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ?Βήμα FM?, ο Πέτρος Τατσόπουλος.

    [09] Παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών στη Λάρισα

    Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποίησαν Θεσσαλοί αγρότες, όπου κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα.

    «Αιχμή του δόρατος του νέου κύκλου αγώνων» τους, όπως επεσήμαναν στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, είναι τα «κόκκινα δάνεια» της πρώην ΑΤΕ και ο φόρος στα αγροτεμάχια, καθώς, υπάρχει κίνδυνος, όπως υποστηρίζουν, να βγούνε σε πλειστηριασμό πολλά ακίνητα και χωράφια. Αναφερόμενοι σε διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον τους για τις περσινές κινητοποιήσεις, τονίζουν πως «δεν πρόκειται να τους πτοήσουν».

    Στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί, εξάλλου, πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 10 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, ενώ το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα λάβουν από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους.

    [10] Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας

    Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, με τη συνεδρίαση του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Κατά κύριο λόγο, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα επανατοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ πολλοί από αυτούς θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

    [11] Ο. Ρεν: Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα

    «Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η διαδικασία εξυγίανσης για την Ελλάδα και για κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθηκε με ευρωβουλευτές των επιτροπών Απασχόλησης και Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επί τη ευκαιρία της παρουσίασης της Ετήσιας Επισκόπησης για την Ανάπτυξη στην ΕΕ.

    Συμπλήρωσε δε, ότι λαμβάνονται υπόψη τόσο το πολιτικό όσο και το κοινωνικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ενόψει και της επικείμενης έκθεσης που πρόκειται να καταρτιστεί τον Δεκέμβριο.

    [12] Η Μέρκελ αποδέχεται τη θέσπιση ενός κατώτατου μισθού που ζητούν οι σοσιαλδημοκράτες

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα θεσπιστεί στη Γερμανία ένας γενικός κατώτατος μισθός, κάτι που αποτελεί μια παραχώρηση την οποία πρέπει να κάνει στους νέους κυβερνητικούς εταίρους της, τους Σοσιαλδημοκράτες.

    «Θα αποφασίσουμε πράγματα που, στο πρόγραμμά μου, δεν θεωρώ ορθά, μεταξύ των οποίων ένα γενικό κατώτατο μισθό», δήλωσε η καγκελάριος σε ομιλία της στο Βερολίνο. Όμως «μια ρεαλιστική εκτίμηση (της κατάστασης) δείχνει πως οι σοσιαλδημοκράτες δεν θα κλείσουν τις διαπραγματεύσεις (για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνασπισμού) χωρίς» αυτό τον κατώτατο μισθό, δήλωσε η Μέρκελ, χωρίς να δώσει καμιά λεπτομέρεια για το ύψος του μισθού αυτού ούτε για την ημερομηνία θέσπισής του.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [13] Όταν ο δημόσιος φωτισμός στον αστικό χώρο ερεθίζει την αισθητική και προκαλεί την αίσθηση...

    Χρωματισμένες με φωτιά, βλέπουν τις πόλεις πάνω στη νυχτερινή επιφάνεια του πλανήτη οι αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Πιο πλούσια έκανε την καθημερινή ζωή του ανθρώπου της πόλης ο ηλεκτρικός φωτισμός. Κι όμως. Την ίδια στιγμή, του στέρησε την εμπειρία του έναστρου ουρανού, τη νύχτα, αποστερώντας του την προοπτική στη θέαση του αχανούς διαστήματος και μαζί με αυτήν, την αίσθηση της ασημαντότητας, την ταπεινότητα. Οι εκκωφαντικά φωτισμένες πόλεις, το βράδυ, τείνουν να χάσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, να μοιάσουν η μία στην άλλη, σε αυτόν τον φρενήρη διαγωνισμό για το ποια θα ντυθεί τις περισσότερες φωταψίες.

    Νέους δρόμους για τον δημόσιο φωτισμό στον ελληνικό αστικό χώρο αναζητά η ομάδα BEFORELIGHT. Πειραματιζόμενη συνεχώς. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργή συμμετοχή πολιτών ανά την Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 November 2013 - 13:30:25 UTC