Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την τιμολόγηση των φαρμάκων
  • [02] Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [03] ΚΚΕ: Σε νέα αντιλαϊκά μέτρα θα καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας
  • [04] Και μέσω ΕΛΤΑ η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας
  • [05] Εισαγγελέας ΑΠ σε Θ. Πελεγρίνη: Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια
  • [06] Βερολίνο: «Φως στην άκρη του τούνελ» για την ελληνική οικονομία
  • [07] «Η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, θα είμαστε και εμείς φερέγγυοι»
  • [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας
  • [09] Σε 111,7 εκ. ευρώ τα κέρδη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο εννεάμηνο

  • [01] Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την τιμολόγηση των φαρμάκων

    Με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψηφίζει μια τροπολογία που επιφέρει μεγάλη μείωση των τιμών των φαρμάκων και που αντιμάχονται όλες οι φαρμακοβιομηχανίες, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να επιστρέφει τα πυρά ότι η ρύθμιση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και το ΠΑΣΟΚ να ζητεί ονομαστική ψηφοφορία ώστε να καταδειχθεί ποιοι λένε «όχι» στις μειώσεις των φαρμάκων (δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ), κορυφώθηκε η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

    Η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το «όχι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων, εκτυλίχθηκε κατά τη συζήτηση ψήφισης του νομοσχεδίου - που προσαρμόζει την εθνική νομοθεσία σε κοινοτική οδηγία για τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη -, στο οποίο και περιέχεται η ρύθμιση. Το νομοσχέδιο και οι λοιπές τροπολογίες ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ η ψήφιση της «επίμαχης» τροπολογίας αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μέσω του ποινικού δικαίου.

    Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής από πέντε έως είκοσι χιλιάδες ευρώ και φυλάκιση τριών μηνών σε όποιον προκαλεί, διεγείρει ή εκτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς, με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή απειλείται η ζωή, η ελευθερία ή η σωματική ακεραιότητα τους.

    [03] ΚΚΕ: Σε νέα αντιλαϊκά μέτρα θα καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας

    «Από τη στιγμή που κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν στο βασικό στόχο, που είναι να πληρώσει ο λαός τα χρέη και την έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, οι όποιες διαπραγματεύσεις θα καταλήγουν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, είτε με τη σημερινή είτε με όποια άλλη κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος» αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, προσθέτοντας ότι «έξοδος από την κρίση προς όφελος και του λαού και του κεφαλαίου δεν υπάρχει, όπως υπόσχεται και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

    «Ο λαός πρέπει να χαράξει το δικό του δρόμο για να βάλει εμπόδια στις απολύσεις και το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών, τα μόνιμα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς, και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [04] Και μέσω ΕΛΤΑ η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

    Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ΙΧ και ΔΧ, θα γίνει και φέτος και μέσω των ΕΛΤΑ, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2014 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

    [05] Εισαγγελέας ΑΠ σε Θ. Πελεγρίνη: Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κάλεσε στο γραφείο της τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη για το θέμα της μη λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

    Κατά τη συνάντηση έγινε εποικοδομητική συζήτηση και η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να πιέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία τους και να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του ΑΠΘ

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την απεργία στα ΑΕΙ

    Παράνομη κρίθηκε και η νέα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ

    [06] Βερολίνο: «Φως στην άκρη του τούνελ» για την ελληνική οικονομία

    «Απολύτως δεδομένη» χαρακτήρισε τη βούληση της αλληλεγγύης των εταίρων της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχάους και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ».

    Εξέφρασε δε τον σεβασμό και την αναγνώριση του Βερολίνου για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, ενώ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα λάθη στο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι, πού, πώς οδήγησε σε ποια αποτελέσματα», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποτίμηση του έργου της τρόικας είναι θετική.

    [07] «Η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, θα είμαστε και εμείς φερέγγυοι»

    Στην αξιοπιστία της Ελλάδας οι εταίροι θα απαντήσουν και αυτοί με αξιοπιστία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την καγκελάριο Α. Μέρκελ, την Παρασκευή, θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

    «Θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω, σε περίπτωση που υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες, ότι η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση για διαπραγματεύσεις. Η τρόικα είναι αυτή η οποία κάθε φορά ελέγχει πώς προχωρά η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι διμερές θέμα κάποιων εθνικών κυβερνήσεων« δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

    Εξάλλου, «απολύτως δεδομένη» χαρακτήρισε τη βούληση της αλληλεγγύης των εταίρων της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχάους και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ». Εξέφρασε δε τον σεβασμό και την αναγνώριση του Βερολίνου για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, ενώ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα λάθη στο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι, πού, πώς οδήγησε σε ποια αποτελέσματα», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποτίμηση του έργου της τρόικας είναι θετική.

    [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και, σύμφωνα, με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του έτους.

    [09] Σε 111,7 εκ. ευρώ τα κέρδη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο εννεάμηνο

    Σε 111,7 εκ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο εννεάμηνο του έτους, έναντι 371,7 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 70%. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,6 δισ. ευρώ έναντι 2,9 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 10,3%). Οι πωλήσεις του γ' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 897,6 εκ. ευρώ, καταγράφοντας μια διαδοχική βελτίωση σε τριμηνιαία βάση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 November 2013 - 19:30:25 UTC