Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Αδ. Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να υφίσταται
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα
  • [03] Νέο ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με την τρόικα
  • [04] Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στον λιμενοβραχίονα του λιμανού του Πειραιά
  • [05] Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική από την βροχόπτωση
  • [06] Στο υπουργείο Οικονομικών και πάλι οι επικεφαλής της τρόικας
  • [07] Δέκα στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Αίγυπτο
  • [08] Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες
  • [09] Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κάιρο

  • [01] 'Αδ. Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να υφίσταται

    Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να υφίσταται ωστόσο οι παροχές υγείας που τώρα διαθέτει θα μεταφερθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε.

    Σχετικά με το θέμα των διοικητικών υπάλλήλων του Οργανισμού και πόσοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ανέφερε πως όσοι δεν χρειάζονται στη νέα μορφή του ΕΟΠΥΥ θα μπουν σε κινητικότητα και θα απορροφηθούν, στο σύνολό τους, από το ΕΣΥ.

    «Ένα κομμάτι διοικητικών θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ γιατί χρειάζεται ο Οργανισμός διοικητικούς υπαλλήλους για να κάνει τη δουλειά του, θα κρατήσει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες. Θα βγουν σε διαθεσιμότητα ? κινητικότητα την πολύ σύντομη που κάνουμε εμείς για την υγεία, των 15 ημερών και θα μεταφερθούν άπαντες στη νέα δομή» σημείωσε ο υπουργός.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις των γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα κριθεί ποιες ειδικότητες είναι απαραίτητες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και πως για κάθε μια θέση γιατρού που δεν χρειάζεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα προκηρύσσεται μια θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα

    Αρραγές μέτωπο θέλει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτό θα ζητήσει από τα μέλη της, στη συνεδρίασησυγκαλεί σήμερα στις δύο μετά το μεσημέρι, ύστερα από την παρότρυνση του Αλ.Τσίπρα στους βουλευτές να πάψουν να στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους βουλευτές του Κινήματος να καταδικάσουν παρόμοιες τακτικές και να τηρήσουν ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, με κορυφαίο τον προϋπολογισμό του 2014.

    [03] Νέο ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με την τρόικα

    Το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, το αίτημα για μικρή παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα και οι απολύσεις στο Δημόσιο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών, σήμερα στις 9:30.

    Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε διεξαχθεί σε θετικό κλίμα, μετά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά ακυρώθηκε το επόμενο ραντεβού, ύστερα από αίτημα της τρόικας, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

    [04] Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στον λιμενοβραχίονα του λιμανού του Πειραιά

    Μόνο υλικές ζημιές και μικρό ρήγμα, υπέστη το κρουαζιερόπλοιο Magnifica με σημαία Παναμά που τις πρωϊνές ώρες σήμερα προσέκρουσε στον λιμενοβραχιόνα του λιμανιού στον Πειραιά.

    Στο πλοίο επιβαίνουν 2.469 επιβάτες και 976 άτομα πλήρωμα και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια του ατυχήματος καθώς τα ξένα κρουαζιερόπλοια για την προσέγγισή τους στο λιμάνι οδηγούνται απο πλοηγό της πλοηγικής υπηρεσίας.

    [05] Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική από την βροχόπτωση

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει η βροχή στην Αττική. Οπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας. Επίσης, κλειστό είναι το ρεύμα προς Αθήνα της Λεωφόρου Συγγρού, στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου.

    Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι και μετά. Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ σε σχεδόν όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο την Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φθάσουν μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

    Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σε όλη τη χώρα και για αύριο Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι νοτιάδες προβλέπεται να φτάσουν στα 7 μποφόρ στα πελάγη. Οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, όπου αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά.

    [06] Στο υπουργείο Οικονομικών και πάλι οι επικεφαλής της τρόικας

    Μια ακόμη προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τρόικας θα γίνει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο μεταβαίνουν στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των δανειστών. Τα αποτελέσματα των έως τώρα διαπραγματεύσεων είναι «ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω», καθώς, κατά την έκφραση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η «τρόικα βγάζει συνεχώς καινούργια φασούλια». Και «ώθησε» κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου να δηλώσει χθες ότι «είναι 50- 50 οι πιθανότητες να προλάβουμε να κλείσουμε έως τις 9 Δεκεμβρίου» και τη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία η χώρα πρέπει να επιδείξει αποτελέσματα τουλάχιστον ως προς τα τέσσερα προαπαιτούμενα μέτρα.

    Σημειολογικά, η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται μια ημέρα πριν από την κατάθεση στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού, στους κωδικούς τού οποίου πρέπει να «απεικονίζεται» ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για το 2014. Όμως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η κυβέρνηση θα καταθέσει έναν προϋπολογισμό χωρίς συμφωνία με την τρόικα και, επίσης, χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μόνο με διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

    Παράλληλα, αύριο θα αναχωρήσουν για την «εμβόλιμη» συνεδρίαση του Eurogroup (θα συζητηθούν οι προϋπολογισμοί των κρατών- μελών της ευρωζώνης), ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, αναφορά θα γίνει και στο «ελληνικό ζήτημα», έστω και στο περιθώριο της συνεδρίασης, ενώ ουδείς γνωρίζει ακόμη τον χρόνο επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, με ένα από τα «σενάρια» να κάνει λόγο για επάνοδο τον Δεκέμβριο και συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τον Ιανουάριο, με χρονικό ορίζοντα το Eurogroup του Φεβρουαρίου.

    Στο μεταξύ, σχεδόν όλα τα «μέτωπα» παραμένουν ανοικτά: Το δημοσιονομικό κενό για το 2014 (η τρόικα διαφωνεί τόσο με το προσδιοριζόμενο από την ελληνική πλευρά ύψος του 1,3 δισ. ευρώ, όσο και με το εάν καλύπτεται από τα μέτρα που θα ληφθούν- π.χ. παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας), ο νέος φόρος στα ακίνητα (η τρόικα αυξάνει την «τρύπα» από τις αλλαγές στο νομοσχέδιο σε 400 εκατ. ευρώ και διαφωνεί με την κάλυψή της μέσω νέας περικοπής του ΠΔΕ), οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, το πρώτο και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας και οι απολύσεις υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων (με έμφαση σε Υγεία και Παιδεία), οι περικοπές δαπανών στις ΔΕΚΟ, η χωρίς παρέκκλιση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (η τρόικα φέρεται να ζητεί την ένταξη σε αυτό και των αποστράτων, παρά την περί αντιθέτου επίσημη κυβερνητική δέσμευση), κ.ά.

    [07] Δέκα στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Αίγυπτο

    Δέκα Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και 35 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στην πόλη Ελ Αρίς στο Βόρειο Σινά, ανακοίνωσε αξιωματούχος ασφαλείας.

    Η επίθεση ήταν μία από τις πιο φονικές που σημειώνονται στη Χερσόνησο του Σινά από τότε που ένοπλοι, με πιθανές διασυνδέσεις με την Aλ Κάιντα, κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο. Οι στρατιώτες επέβαιναν σε αυτοκινητοπομπή.

    Επιμέλεια: Μ.Μιχαλοπούλου

    [08] Περισσότεροι από 4.000 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες

    Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

    Ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 4.011 νεκρούς με 1.602 ανθρώπους να εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με την υπηρεσία, περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [09] Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Κάιρο

    Οι αιγυπτιακές αρχές έριξαν την Τρίτη δακρυγόνα κατά διαδηλωτών προκειμένου να τους οδηγήσουν έξω από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κατέφθασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πλατεία προκειμένου να διαλύσουν τις μερικές δεκάδες διαδηλωτών, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, ωστόσο απομακρύνθηκαν από την πλατεία μόλις έφτασαν στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας.

    Νωρίτερα, θωρακισμένα οχήματα μπήκαν στην πλατεία προκειμένου να διαλύσουν τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών που τάσσονταν υπέρ και άλλες κατά του στρατού. Εξαιτίας των συγκρούσεων τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 November 2013 - 7:30:24 UTC