Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα
  • [02] Δ. Κούρκουλας: Επιτυχής θα είναι η ελληνική προεδρία
  • [03] Σε απολογία καλούνται τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα
  • [04] Αλ. Τσίπρας προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να λειτουργείτε ως κυβέρνηση
  • [05] Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Επανασχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών
  • [06] Κινητοποιήσεις διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα
  • [07] Στην Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
  • [08] Μειώθηκε τον Οκτώβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον ELA

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα

    Αρραγές μέτωπο θέλει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτό θα ζητήσει από τα μέλη της, στη συνεδρίαση που συγκάλεσε για την Τετάρτη στις δύο μετά το μεσημέρι, ύστερα από την παρότρυνση Τσίπρα στους βουλευτές να πάψουν να στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους βουλευτές του Κινήματος να καταδικάσουν παρόμοιες τακτικές και να τηρήσουν ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, με κορυφαίο τον προϋπολογισμό του 2014.

    [02] Δ. Κούρκουλας: Επιτυχής θα είναι η ελληνική προεδρία

    Επιτυχής, παρά την οικονομική κρίση, θα είναι η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, επισημαίνει ότι «θα είναι μια ευρωπαϊκή και όχι μια ελληνική προεδρία, σε στενή συνεργασία με όλους τους θεσμούς της ΕΕ» και διαβεβαιώνει για την πολιτική σταθερότητα στην χώρα.

    «Δεν θα κάνουμε κακή χρήση της Προεδρίας», δηλώνει ο κ. Κούρκουλας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ο χαμηλότερος που υπήρξε ποτέ. Είναι ενδεικτικό ότι όλες οι συναντήσεις και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και όχι πλέον σε νησιά ή άλλες τουριστικές περιοχές. «Θα κάνουμε οικονομία. Αυτό είναι ξεκάθαρο» δηλώνει ο κ. Κούρκουλας, διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι «η Ελλάδα πλησιάζει προς την έξοδο από την κρίση» και αναφέρει ότι από αυτή την κρίση θα προκύψει ένα success story, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

    [03] Σε απολογία καλούνται τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα

    Tρεις κλήσεις σε απολογία απέστειλαν οι Εφέτες Ανακρίτριες που χειρίζονται τη μεγάλη υπόθεση για παράνομη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, σε κατηγορούμενους που εμπλέκονται στη δικογραφία της επίθεσης κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

    Οι τρεις κατηγορούμενοι, που είχαν απολογηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.α στον ανακριτή Πειραιά, καλούνται τώρα από τις Εφέτες κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου να λογοδοτήσουν και για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν στοιχεία για τη δράση συγκεκριμένου βουλευτή του κόμματος ο οποίος φαίνεται να εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα ως πορτιέρης.

    [04] Αλ. Τσίπρας προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να λειτουργείτε ως κυβέρνηση

    Την προτροπή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «λειτουργούν ως κυβέρνηση», δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ότι είναι πιθανό οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

    Σε εκτενή αναφορά - ανάλυσή του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα και γενικότερα σε υποστηρικτές του Μνημονίου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιό σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό» και ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισής του το επόμενο διάστημα.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι ονομαστικές ψηφοφορίες, η διαδικασία και η ψήφιση του προϋπολογισμού, το θέμα των πλειστηριασμών και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι μεγάλοι σκόπελοι που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τους περάσει.

    [05] Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Επανασχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών

    Νέο σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, καθώς και άμεση δημοπράτηση νέων γραμμών του Μετρό, υποσχέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία ενέκρινε την τοποθέτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΣΑ.

    Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το νέο ΔΣ του Οργανισμού θα επεξεργαστεί έναν νέο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, «με βάση τις ανάγκες όπως προέκυψαν μετά την κρίση», καθώς σήμερα, όπως παραδέχθηκε, απλώς παρατηρείται αραίωση των δρομολογίων για λόγους οικονομικών περικοπών.

    «Χρειάζεται νέος σχεδιασμός, γιατί ο σημερινός είναι μιας άλλης εποχής, προ κρίσης. Είμαστε ακόμα ακριβοί, με χειρότερες υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    [06] Κινητοποιήσεις διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα

    Ενέκριναν τις αποφάσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους για δύο συνεχόμενες σαρανταοκτάωρες απεργίες από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Από το ΑΠΘ προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικοί υπάλληλοι.

    Αύριο, στις 9.30 το πρωί, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη συνεδρίαση της συγκλήτου.

    [07] Στην Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

    Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης των όπλων και πυρομαχικών, που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

    Υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό υλικό βρήκε ένας αλλοδαπός, το περασμένο Σάββατο, μέσα σε ένα πλαστικό βαρέλι, επιμελώς θαμμένο σε δασική έκταση και ειδοποίησε την Αστυνομία.

    Μέσα στο βαρέλι υπήρχαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, 10 χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

    Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα τέσσερα καλάσνικοφ, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

    Ωστόσο, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή ο τρόπος που φυλάσσονταν ο οπλισμός, δείχνει ότι τον διατηρούσαν κάποιοι που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα από τον χώρο του αντάρτικου πόλης.

    [08] Μειώθηκε τον Οκτώβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον ELA

    Στα 70,36 δισ. ευρώ υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών τον Οκτώβριο από τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA), από τα 72,78 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο.

    Η μείωση αυτή της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών αντανακλά κατά κύριο λόγο τη συνεχιζόμενη απομόχλευση των πιστωτικών ιδρυμάτων, με την περαιτέρω μείωση των χορηγήσεων.

    Αντιθέτως, στο μέτωπο των καταθέσεων δεν παρατηρείται επιστροφή των κεφαλαίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 November 2013 - 17:30:26 UTC