Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης της Αριστεράς
  • [02] Κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου ενόψει τρόικας
  • [03] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
  • [04] Κλειστοί σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Τουλάχιστον τριάντα τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στο Βιετνάμ
  • [06] Προεδρικές και βουλευτικές κάλπες στη Χιλή
  • [07] «Ο Κληρίδης ήταν αδιάφθορος» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Β. Λυσσαρίδης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης της Αριστεράς

    Ο φόβος της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων πριν από τον Μάιο, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο πρώτο μέρος συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αυγή» υπό τον τίτλο «Το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς» και ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με όσους βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα.

    Στη συνέντευξη, το δεύτερο μέρος της οποίας θα δημοσιευτεί την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς, τα οποία θα αφορούν την αντικατάσταση του μνημονίου, που θα ακυρώσει ο λαός, από Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας που θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα, τον έλεγχο των απολύσεων, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου, καθώς και δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος.

    Προτεραιότητα θα είναι ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ.

    [02] Κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

    Πραγματοποιείται στις12 το μεσημέρισυνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο, στη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα εκρίθη σκόπιμη, καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Χθεςβράδυ ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έγινε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση και η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντια μέτρα.

    [03] Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

    Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία σήμερα στις 15:00 κορυφώνεται ο εορτασμός για το Πολυτεχνείο. Αργά χθεςβράδυ έκλεισαν οι πύλες του ιδρύματος και ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων. Τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της πόλης παραμένουν αυστηρά, ενώ σταδιακά πρόκειται να τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

    Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο οδικό δίκτυο, γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Σήμερα θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

    Διαβάστε επίσης:

    Κλειστοί σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας

    [04] Κλειστοί σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας

    Κλειστοί θα είναι από το μεσημέρι αρκετοί σταθμοί του μετρό λόγω της καθιερωμένης πορείας από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

    Ειδικότερα, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας και μέχρι νεωτέρας εντολής, θα κλείσουν από τις 13:00 οι σταθμοί σε «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ενώ από τις 14:30 θα κλείσουν και οι σταθμοί σε «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» και «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ».

    Επίσης, με απόφαση του ΟΑΣΑ έχουν ήδη υπάρξει την Παρασκευή, στις 6 το πρωί και θα ισχύσουν έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

    Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο επιβατικό κοινό από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, τηλ. 11185.

    [05] Τουλάχιστον τριάντα τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στο Βιετνάμ

    Τριάντα τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 11 αγνοούνται στο κεντρικό Βιετνάμ, από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και μια δεκαπενταετία, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές. «Περισσότερα από 100.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές» δήλωσε ο Νγκουγιέν Κουάνγκ Τρουνγκ, υπεύθυνος της Τοπικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην πόλη Ντανάνγκ.

    Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε σήμερα φωτογραφίες από σπίτια και πλημμυρισμένους δρόμους στο τουριστικό θέρετρο Χόι Αν και την παλιά αυτοκρατορική πόλη Χουέ που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από τις περιοχές αυτές, μετά την εκκένωσή τους από τις αρχές.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [06] Προεδρικές και βουλευτικές κάλπες στη Χιλή

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι στη Χιλή για τις προεδρικές εκλογές, μεγάλο φαβορί των οποίων θεωρείται η κεντροαριστερή πρώην πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ, που χαίρει πολύ υψηλής δημοτικότητας στη χώρα της και ενδέχεται να εκλεγεί ακόμη και από τον πρώτο γύρο.

    Η Μπατσελέτ, 62 ετών είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος λατινοαμερικάνικης χώρας, το 2006.

    Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξάγονται σήμερα για την ανανέωση του συνόλου των εδρών του κοινοβουλίου (120 έδρες) και των 20 από τις 38 έδρες της γερουσίας.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [07] «Ο Κληρίδης ήταν αδιάφθορος» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Β. Λυσσαρίδης

    Ο ιστορικός ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βάσος Λυσσαρίδης, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας , Γλαύκο Κληρίδη, ότι «το σημαντικότερο είναι ότι ήταν αδιάφθορος». Πρέπει να τα λέμε αυτά, σημειώνει ο Β. Λυσσαρίδης, γιατί, τονίζει, «σήμερα είναι σπάνιο φαινόμενο να είναι κάποιος αδιάφθορος».

    Στην μακρά πολιτική τους διαδρομή ο Βάσος Λυσσαρίδης και ο Γλαύκος Κληρίδης είχαν σφοδρές αντιπαραθέσεις για το Κυπριακό. Μάλιστα, ο Β. Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ κατηγορούσαν για χρόνια τον Κληρίδη ως ηγέτη του «μεταπραξικοπήματος», γιατί ως προεδρεύων της Δημοκρατίας είχε δηλώσει, στις 24 Ιουλίου 1974, ότι το θέμα της επιστροφής του Μακαρίου θα ήταν κάτι που θα αποφάσιζε ο λαός σε εκλογές, στις οποίες θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα και ο Μακάριος. Επίσης, έντονη ήταν η πολεμική Λυσσαρίδη κατά του εκλιπόντος προέδρου σε διάφορες φάσεις του κυπριακού προβλήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 November 2013 - 9:30:24 UTC