Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανδ. Μακρυπίδης: Το ΠΑΣΟΚ ζητάει παράταση στο χρόνο κίνησης της διαδικασίας των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία
  • [02] «Η ΕΕ αποτελεί μια λυκοσυμμαχία που θα συνεχίσει να υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα» επαναλαμβάνει το ΚΚΕ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η Μεσόγειος πρέπει να πάψει να είναι θάλασσα θανάτου
  • [04] Συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά στις 22 Νοεμβρίου
  • [05] Ρ. Δούρου: Κακοπαιγμένη φάρσα ο νέος φόρος στα ακίνητα
  • [06] Σχέδιο αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των ΚΕΠ
  • [07] Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου
  • [08] «Δεν θα χαθεί το εξάμηνο» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας
  • [09] Διευρύνθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση
  • [10] Το ένα τρίτο της αξίας τους έχουν χάσει τα ακίνητα την τελευταία τριετία
  • [11] Toν χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα τον Οκτώβριο

  • [01] Ανδ. Μακρυπίδης: Το ΠΑΣΟΚ ζητάει παράταση στο χρόνο κίνησης της διαδικασίας των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία

    «Παράταση στο χρόνο κίνησης της διαδικασίας των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία» αξιώνει το ΠΑΣΟΚ, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κινήματος, Ανδρέας Μακρυπίδης.

    «Δεν θα πρέπει να υπάρξει διαδικασία πλειστηριασμών, όχι γιατί θα έχουν μεγάλες απώλειες οι τράπεζες, αλλά γιατί δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που έχουν οδηγηθεί σε άσχημη κατάσταση λόγω της κρίσης, θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς σπίτι. Άρα το πρώτο μας μέλημα είναι αυτοί» τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει παράταση σε ότι αφορά τη διαδικασία των πλειστηριασμών ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε τα σπίτια που έχουν αγοράσει οι πολίτες μετά από χρόνια ιδρώτα και με δάνεια που μέχρι πρότινος μπορούσαν να εξυπηρετήσουν, αλλά σήμερα αδυνατούν».

    [02] «Η ΕΕ αποτελεί μια λυκοσυμμαχία που θα συνεχίσει να υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα» επαναλαμβάνει το ΚΚΕ

    «Οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ επιβεβαίωσαν αυτό που μόνο το ΚΚΕ επανειλημμένα τονίζει. Ότι η ΕΕ αποτελεί μια λυκοσυμμαχία που θα συνεχίσει να υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα, είτε με είτε χωρίς μνημόνια, γιατί αυτό υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τις αποφάσεις του Eurogroup.

    «Οι διαπραγματεύσεις και οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης για τη διαχείριση της κρίσης και του χρέους, για την τραπεζική ένωση κ.α. αφορούν τα επιμέρους συμφέροντα των μονοπωλίων κάθε χώρας και όχι των λαών».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Η Μεσόγειος πρέπει να πάψει να είναι θάλασσα θανάτου

    «Μετά τη Λαμπεντούζα, η Λευκάδα. Τα συνεχή ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες συνιστούν ντροπή για την Ευρώπη συνολικά, και κάθε μία χώρα ξεχωριστά - της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης» αναφέρεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Τα ναυάγια δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά ατυχήματα, από τη στιγμή που επαναλαμβάνονται συνεχώς. Αποτελούν τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που δεν σταματάει να δημιουργεί ανθρώπινο πόνο.

    [04] Συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά στις 22 Νοεμβρίου

    Με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί την Παρασκευή (22/11) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Βερολίνο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία, ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την καγκελάριο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα.

    Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι αφορμή της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο αποτελεί η συμμετοχή και ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

    [05] Ρ. Δούρου: Κακοπαιγμένη φάρσα ο νέος φόρος στα ακίνητα

    «Κακοπαιγμένη φάρσα «χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις αλλαγές που δέχτηκε το υπουργείο Οικονομικών στον φόρο για τα ακίνητα μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    «Είτε το πετρέλαιο θέρμανσης, είτε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, είτε οι φόροι στα ακίνητα, παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο τους τελευταίους τρεις μήνες: Με μια κακοπαιγμένη φάρσα ή πρόζα. Παρουσιάζονται κάποια μέτρα, αντισυνταγματικά και άδικα, γίνεται μετά μια φασαρία από μία ομάδα κυβερνητικών βουλευτών και στη συνέχεια εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς ως αυτός που συμπονά περισσότερο τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και το «παίρνει πάνω του», υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση της Ευρωομάδας, του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, για τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων, ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ, η κ. Δούρου τονίζει: «Για να χρησιμοποιήσω έναν ποδοσφαιρικό όρο, θα έλεγα: Γιούρογκρουπ-Ελλάδα: Στάνταρ Ένα. Για όποιον είχε ψευδαισθήσεις, χθες το Eurogroup επέμεινε σε μέτρα ύφεσης και ο κ. Στουρνάρας, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής διάθεσης προτείνει στην τρόικα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 0,7% του ΑΕΠ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014. Όταν μας έλεγαν λοιπόν οι κυβερνητικοί ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, αυτά είναι απτή πραγματικότητα από χθες».

    [06] Σχέδιο αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των ΚΕΠ

    Σχέδιο αναδιοργάνωσης και σημαντικής ενίσχυσης των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών εκπονεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να περιοριστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επαφές του πολίτη με το κράτος.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ότι «στο υπουργείο έχει δρομολογηθεί ένας ουσιαστικός σχεδιασμός αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των ΚΕΠ, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν πραγματικά και ουσιαστικά τον ρόλο για τον οποίο σχεδιάστηκαν. Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνδυασμό με τη διαδικασία απλοποίησης διαδικασιών που μέχρι σήμερα είχε εφεύρει το γραφειοκρατικό κράτος ταλαιπωρώντας τους πολίτες». Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι συμμετοχή στη λύση του προβλήματος θα έχει η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών μέσα από την πύλη του Ερμή και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ, ώστε οι διοικητικές πράξεις να διεξάγονται μέσα από αυτά.

    [07] Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος τίθενται σε ισχύ, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, οπότε και θα διεξαχθεί η καθιερωμένη πορεία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους οδούς αυτών.

    Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ.

    [08] «Δεν θα χαθεί το εξάμηνο» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας

    Τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν και ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

    «Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «θα σωθεί το εξάμηνο, γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 - 15 Οκτωβρίου».

    [09] Διευρύνθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση

    Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 3,4 δισ. ευρώ εμφανίζουν τα ταμειακά στοιχεία του Προϋπολογισμού στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό μετατρέπεται σε πλεόνασμα 3,365 δισ. ευρώ εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 5,287 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπενθυμίζεται, ότι η μεθοδολογία αυτή εφαρμόζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Τα ταμειακά στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013, που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν ότι το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 9,079 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6,775 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

    [10] Το ένα τρίτο της αξίας τους έχουν χάσει τα ακίνητα την τελευταία τριετία

    Νέα «βουτιά» πραγματοποίησαν οι τιμές των ακινήτων στο τρίτο τρίμηνο του 2013.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων την περίοδο αυτήν υποχώρησαν κατά 11,6%, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς στο 10,9%.

    Η εξέλιξη αυτή, στην οποία αν συνυπολογιστεί η μεγάλη διόρθωση των τιμών των ακινήτων που ξεκίνησε την τελευταία τριετία, αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων, δανειολήπτες αλλά και τράπεζες, καθώς στο διάστημα αυτό τα ακίνητα έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, το 2012 οι τιμές υποχώρησαν κατά 11,7% και το 2011 κατά 5,5%.

    Συνεπώς η μείωση της αξίας σωρευτικά μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 (5,5 + 11,7% + 10,9 = 28,1%).

    [11] Toν χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα τον Οκτώβριο

    To χαμηλότερο πληθωρισμό (-1,9%) στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Τον Οκτώβριο, το μέσο ποσοστό πληθωρισμού στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 0,7% έναντι 1,1% που ήταν τον Σεπτέμβριο και στην ΕΕ στο 0,9% από 1,3% αντιστοίχως.

    Σε ετήσια βάση (Οκτώβριος 2012-Οκτώβριος 2013), η Ελλάδα κατέγραψε τον χαμηλότερο δείκτη πληθωρισμού στην ΕΕ (-1,9%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (-1,1%) και η Κύπρος (0,5%).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 November 2013 - 13:30:23 UTC