Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Να μην αποδεχτεί η κυβέρνηση νέα μέτρα
  • [02] Με τη συμμετοχή Αντ. Σαμαρά, η διάσκεψη για την ανεργία των νέων
  • [03] Αυξήθηκαν οι διακοπές συνδέσεων ηλεκτροδότησης
  • [04] Σφαίρες για Καλάσνικοφ και για αντιαεροπορικά έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στο φορτηγό πλοίο Nour-M
  • [05] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα - Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους πλειστηριασμούς
  • [06] Αντιμέτωπος με μια θύελλα, ο Φρ. Ολάντ καλείται απ' όλες τις πλευρές να αντιδράσει
  • [07] Αποκαλύψεις για διασπάθιση χρημάτων στη Λαϊκή

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Να μην αποδεχτεί η κυβέρνηση νέα μέτρα

    Να μη δεχθεί «νέα μέτρα με το όποιο περιτύλιγμα των διαρθρωτικών αλλαγών», που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, καλεί την κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της.

    Η κυβέρνηση «στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οφείλει να διεκδικήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και την προτρέπει να ζητήσει αλλαγή των μέτρων που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα.

    [02] Με τη συμμετοχή Αντ. Σαμαρά, η διάσκεψη για την ανεργία των νέων

    Ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, η διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου περί τις 7, ώρα Ελλάδας.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο Παρίσι, συνοδεύεται από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα και συμμετείχε κατά τη διάρκεια του πρωϊνού στο πρώτο μέρος της διάσκεψης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

    Είκοσι τέσσερις ηγέτες, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, απάντησαν στην πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ και βρίσκονται σήμερα στο Παρίσι. Μεταξύ των απόντων είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

    [03] Αυξήθηκαν οι διακοπές συνδέσεων ηλεκτροδότησης

    Σημαντική αύξηση των διακοπών συνδέσεων ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά καταγράφεται την τελευταία διετία, λόγω της κρίσης, ενώ μόνο το 60% των πελατών που μένουν χωρίς ρεύμα επανασυνδέονται. Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται έξαρση των κρουσμάτων αυθαίρετων επανασυνδέσεων, οι οποίες εκτός από παράνομες είναι και επικίνδυνες.

    Σχετικά στοιχεία παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή του Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Γ. Κόλλιας, επισημαίνοντας ότι το πλήθος των αποκοπών φθάνουν τώρα στις 350.000 τον χρόνο, από περίπου 300.000 πριν από δύο χρόνια. Από αυτές το 60% (210.000) επανασυνδέονται ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις που έκλεισαν, εξοχικά αλλά και νοικοκυριά το ρεύμα δεν επανέρχεται. Εκτιμάται επίσης το 60% των διακοπών γίνονται σε σπίτια (πρώτη και δεύτερη κατοικία) και το 40% σε επιχειρήσεις.

    [04] Σφαίρες για Καλάσνικοφ και για αντιαεροπορικά έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στο φορτηγό πλοίο Nour-M

    Σφαίρες μικρού διαμετρήματος, 7,62 χιλιοστών, για Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά 12,7 χιλιοστών, έχουν εντοπισθεί στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου Nour-M με σημαία Σιέρα Λεόνε, που ακινητοποιήθηκε, την Παρασκευή, από το Λιμενικό, κοντά στα Ίμια, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο.

    Οι Αρχές εκτιμούν ότι στο αμπάρι του πλοίου πρέπει να βρίσκονται και όπλα και θα χρειαστεί γερανός προκειμένου τα εμπορευματοκιβώτια να μεταφερθούν στην προβλήτα για να ανοιχθούν.

    Σημειώνεται ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου, που οδηγήθηκε αρχικά στη Σύμη και στη συνέχεια στη Ρόδο, ανέφεραν ότι μέσα στα 56 από τα συνολικά 59 εμπορευματοκιβώτια, βρίσκονταν 20.000 Καλάσνικοφ και πυρομαχικά.

    [05] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα - Συγκρατημένη αισιοδοξία για τους πλειστηριασμούς

    Έως τις 10-15 Δεκεμβρίου εκτιμά η ελληνική πλευρά, ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το οποίο έχει ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος.

    Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, «υπάρχει μια κατ' αρχήν σύμπτωση απόψεων. Δεν υπήρξε ούτε κλίμα έντασης, αλλά ούτε και η αίσθηση ότι τελειώνουμε αύριο. Συζητήσαμε διάφορα μέτρα, που είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Θα συνεχιστεί η συζήτηση, σε τεχνικό επίπεδο, και την επόμενη εβδομάδα».

    Λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη συνάντηση με την τρόικα ήταν παρόντες, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.

    Σημειώνεται, ότι στις 5 το απόγευμα θα υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    [06] Αντιμέτωπος με μια θύελλα, ο Φρ. Ολάντ καλείται απ' όλες τις πλευρές να αντιδράσει

    Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποδοκιμάσθηκε με γιουχαΐσματα στις τελετές της 11ης Νοεμβρίου, βρίσκεται αντιμέτωπος στη Γαλλία με ολοένα και ζωηρότερη κοινωνική δυσφορία και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις, ενώ τα δύο τρίτα των Γάλλων, μεταξύ των οποίων προσωπικότητες της ίδιας της παράταξής του, τον καλούν να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

    Ενώ νέες διαδηλώσεις εκπαιδευτικών, βιοτεχνών και εμπόρων προαναγγέλλουν μια νέα εβδομάδα κοινωνικών κινητοποιήσεων ευαίσθητων για την κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει ήδη στη δυτική Γαλλία μια εξέγερση κατά των φόρων, η αντιπολίτευση και μέλη της πλειοψηφίας κρούουν σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ανασχηματισμός.

    [07] Αποκαλύψεις για διασπάθιση χρημάτων στη Λαϊκή

    Συγκλονιστικές αποκαλύψεις ακούστηκαν σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

    Η διαχειρίστρια της τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου, δήλωσε ότι η Λαϊκή ήταν ένας «μεγάλος κουμπαράς και ο καθένας έπαιρνε από μέσα ό,τι ήθελε για να υλοποιήσει τα όνειρά του». Το πρόβλημα, είπε, άρχισε με την ανάληψη της διαχείρισης από τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση απαρτιζόταν από άτομα χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις στον τραπεζικό τομέα, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται ανορθόδοξες πρακτικές. «Ουδείς προστάτευσε τους μετόχους της τράπεζας» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι δόθηκαν μπόνους ύψους 51,2 εκατ. σε στελέχη στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ με την ανάληψη της τράπεζας από τον Ανδρέα Βγενόπουλο δόθηκε δώρο 2.000 ευρώ σε όλο το προσωπικό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 November 2013 - 15:30:22 UTC