Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη εκ των πραγμάτων
  • [02] Κλείνουν, αύριο και μεθαύριο, τα Τέμπη λόγω εργασιών
  • [03] Χαλάει από σήμερα ο καιρός
  • [04] Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου
  • [05] Αναβλήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα
  • [06] Σε συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη» κατέληξαν Ιράν και ΙΑΕΑ
  • [07] Μουσείο Κάλλας σχεδιάζεται στην οδό Μητροπόλεως
  • [08] Άρχισε στη Βαρσοβία η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

  • [01] Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη εκ των πραγμάτων

    Η κυβέρνηση πηγαίνει ισχυρότερη από ποτέ στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

    «Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη εκ των πραγμάτων, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας, αλλά πηγαίνει στη διαπραγμάτευση ισχυρότερη από ποτέ και από πλευράς επιτεύξεως των στόχων του προγράμματος» σημειώνει ο κ. Βορίδης.

    «Η κυβέρνηση μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκε κερδισμένη ακριβώς γιατί μετράει 153 ψήφους υπέρ της, έναντι όμως 120 και κάτι ψήφους εναντίον της, στην πραγματικότητα θεωρώ ότι βγαίνει ενισχυμένη από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Αντιθέτως η αντιπολίτευση βγαίνει αποδυναμωμένη, εκτός κι αν θεωρεί κάποιος ότι ενδυνάμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η υποστήριξή της από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Χρυσή Αυγή» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν να ικανοποιήσει με μια οξεία αντιπολιτευτική κίνηση το πιο σκληρό κομμάτι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον εσωκομματική ήταν η στόχευση και, όπως ευφυώς αναφέρθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, δεν ήταν μια πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση όσο μια ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

    [02] Κλείνουν, αύριο και μεθαύριο, τα Τέμπη λόγω εργασιών

    Κλείνουν αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο τα Τέμπη λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα θα ισχύει μόνο κατά τις ώρες 07:00 - 20:00, οπότε και απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τη χιλιομετρική θέση 365+477 (κόμβος Γυρτώνης) μέχρι τη χιλιομετρική θέση 390+700 της Π.Α.Θ.Ε. (διασταύρωση Στομίου).

    Διευκρινίζεται ότι, μετά τις 8 το βράδυ, το συγκεκριμένο κομμάτι θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.

    Για τις δυο αυτές μέρες, οι εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούνται είναι: για τα επιβατικά αυτοκίνητα ο ανατολικός άξονας μέσω των παραλίων της Λάρισας, για τα φορτηγά ο κεντρικός άξονας μέσω Ελασσόνας και ο δυτικός άξονας μέσω γέφυρας Μουργκάνη και Γρεβενών.

    Από την Αστυνομία και τους συναρμόδιους φορείς έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

    [03] Χαλάει από σήμερα ο καιρός

    Μεταβολή παρουσιάζει από σήμεραο καιρός στα βορειοδυτικά της χώρας. Συγκεκριμένα, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες με τη μορφή καταγίδας.

    Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ο καιρός χαλάει από το μεσημέρι με βροχές οι οποίες θα ενταθούν προς το απόγευμα με αποτέλεσμα την εκδήλωση καταιγίδων.

    Το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο ολόκληρη την εβδομάδα.

    Πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την Τετάρτη καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες.

    [04] Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

    Χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου αναφέρει ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διενήργησε έλεγχο επί συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών του αναφερόμενου Ιδρύματος, ο οποίος περαιώθηκε χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος».

    Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

    [05] Αναβλήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα

    Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο, για τις 5 το απόγευμα, ραντεβού με τους εκπροσώπους της τρόικας και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από δική τους πρωτοβουλία, έγινε γνωστό πριν λίγο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν δόθηκαν κάποιες άλλες εξηγήσεις, αλλά διευκρίνιζαν ότι η αναβολή δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις που αφορούν τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Επίσης, είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των δανειστών της χώρας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τουλάχιστον μέχρι να αναχωρήσουν οι επικεφαλείς της τρόικας από τη χώρα.

    [06] Σε συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη» κατέληξαν Ιράν και ΙΑΕΑ

    Το Ιράν και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) κατέληξαν σε συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη», ο οποίος προβλέπει επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του Αράκ, στις οποίες βρίσκεται μεταξύ άλλων ένας αντιδραστήρας βαρέος ύδατος, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού πυρηνικής ενεργείας, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

    Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη συνάντηση που είχε ο Σαλεχί στην Τεχεράνη με τον επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γιουκίγια Αμάνο.

    Σύμφωνα με τον Σαλεχί, στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται μια επίσκεψη, σύντομα, των επιθεωρητών της ΙΑΕΑ στη στρατιωτική βάση του Παρσίν κοντά στην Τεχεράνη.

    «Τα υπόλοιπα θέματα που δεν έχουν σχετίζονται άμεσα με το πυρηνικό πρόγραμμα θα συζητηθούν αργότερα» τόνισε ο Σαλεχί.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Μουσείο Κάλλας σχεδιάζεται στην οδό Μητροπόλεως

    Μπορεί το σπίτι της Μαρίας Κάλλας στην οδό Πατησίων να κρίνεται ασύμφορο για ανακαίνιση από το σημερινό ιδιοκτήτη του, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, αλλά και το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στη Βουλή, ωστόσο το ενδιαφέρον για αποκατάσταση της αίγλης που προσδίδει το όνομα «Μαρία Κάλλας», από δύο «μνηστήρες», τον δήμο Αθηναίων και το ζεύγος Βασίλη Βασιλικού και Βάσως Παπαντωνίου, δίνει ελπίδες για την αξιοποίηση της εγκαταλειμμένης εδώ και χρόνια οικίας.

    Ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΝΑΤ για την παραχώρηση του κτιρίου με μίσθωση ή χρησιδάνειο με την υποχρέωση από την πλευρά του δήμου να εκτελέσει τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, εργασίες που υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.Η δημοτική αρχή αναζητά από το ΕΣΠΑ τα κονδύλια για την πολυδάπανη αποκατάσταση του κτιρίου, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί και η χρήση που θα μπορούσε αυτό να στεγάσει. Το διατηρητέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, που είναι γνωστό και ως πολυκατοικία Παπαλεονάρδου, χτίστηκε το 1925, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Κώστα Κιτσίκη. Έπαθε σοβαρές ζημιές στο σεισμό του 1999, ενώ παρέμενε για χρόνια κλειστό και στη συνέχεια υπό κατάληψη, μέχρι πέρυσι οπότε εκκενώθηκε και σφραγίστηκε από την Αστυνομία.

    «Ας είναι ασύμφορη η επισκευή του. Το κτίριο πρέπει να επισκευαστεί και ο δήμος εξετάζει τις δυνατότητες ένταξής του στο ΕΣΠΑ. Η Πατησίων είναι ένας πολύπαθος δρόμος και πρέπει να κρατηθεί η κτιριακή ιστορία της περιοχής», υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά.

    Ωστόσο, η εύρεση οικονομικών πόρων φαίνεται ότι προβληματίζει τη δημοτική αρχή, που για τον λόγο αυτό αποφεύγει να εγκαταστήσει εκεί έναν πολυαναμενόμενο θεσμό, το μουσείο «Μαρία Κάλλας» και προτιμά να το μεταφέρει από την «Τεχνόπολις», όπου παραμένει σήμερα κλειστό, σε ιδιόκτητο οίκημα στην οδό Μητροπόλεως 44, το πρώην ξενοδοχείο «Royal».

    [08] Άρχισε στη Βαρσοβία η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

    Άρχισαν σήμερα στη Βαρσοβία οι εργασίες της 19ης διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα θέσει τις βάσεις για τη σύναψη το 2015 στο Παρίσι μιας διεθνούς συμφωνίας για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Η διάσκεψη αυτή που θα διαρκέσει ως τις 2 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από περισσότερες από 190 χώρες, έχει στόχο τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, η οποία μπορεί να φθάσει τους 5 βαθμούς.

    Η διεθνής κοινότητα έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στους +2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 November 2013 - 11:30:22 UTC