Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην εκκίνηση 30.000 δρομείς για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών
  • [02] Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Μήτρογλου

  • [01] Στην εκκίνηση 30.000 δρομείς για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

    Η ώρα για την 31η στάση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών έφτασε. Το πρωί, οι δρόμοι της Αθήνας θα πλημμυρίσουν από περίπου 30.000 δρομείς, που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μια από τις διαδρομές του ΚΜΑ (Μαραθώνιος, 5χλμ., 10χλμ., δυναμικό βάδισμα, αγώνας για παιδιά), που διοργανώνει και εφέτος ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ, της περιφέρειας και των εμπλεκόμενων Δήμων. Η κλασική διαδρομή του μαραθωνίου είναι πρόκληση για 11.000 Ελληνες και ξένους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από δεκάδες χώρες του πλανήτη. Παράλληλα με τον διεθνή αγώνα θα γίνει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών -Γυναικών, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.

    Το σίγουρο είναι πως οι ελίτ δρομείς που ταξίδεψαν στην Αθήνα για τον πρωινό αγώνα, έχουν διάθεση να κυνηγήσουν όχι μόνο το ρεκόρ αγώνων, αλλά ένα σημαντικό ρεκόρ, αυτό της διαδρομής, που ανήκει στο Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Ο Ρέιμοντ Μπετ είναι μεν το γνώριμο πρόσωπο- άλλωστε είναι ο αθλητής που έχει κερδίσει δύο φορές στη διοργάνωση και κατέχει το ρεκόρ αγώνων με 2ωρ.11.35- αλλά δεν θα είναι μόνος του. Αντιθέτως, αν και έρχεται ξανά στον Κλασικό Μαραθώνιο με στόχο ένα ρεκόρ, θα πρέπει να ανησυχεί και για τους ισχυρούς αντιπάλους του.

    Στο δυνατό γκρουπ των Αφρικανών που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα είναι ο Πολ Κοσγκέι, γνώστης της διαδρομής αφού ήταν δεύτερος το 2012 και μάλιστα με το 2ωρ.12.20 που είχε σημειώσει είχε τερματίσει και εκείνος κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ αγώνα. Ο Μπέλορ Γιάτορ από την άλλη είναι ένας δρομέας που έχει τρέξει τρεις φορές κάτω από 2ωρ.10.00 και αυτό το στοιχείο τον κάνει ιδιαίτερα απειλητικό, ενώ έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές τον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ.

    Οι γυναίκες δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν, καθώς και σε αυτό τον αγώνα το επίπεδο είναι το υψηλότερο των τελευταίων χρόνων. Με την καλύτερη επίδοση θα σταθεί στην γραμμή της εκκίνησης η Νάνσι Τζόαν Ρότιτς, καθώς το ρεκόρ της είναι 2 ώρες 33.56 και το σημείωσε αυτή τη χρονιά. Από τις δρομείς που μπορούν να την κοντράρουν είναι η Μπαγιούς Αμπέμπε Σφέροου (Αιθιοπία) με φετινό 2 ώρες 36.16. Η Ευρώπη θα έχει τη δική της άξια εκπρόσωπο, την Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο, με ρεκόρ 2ώρες 31.28, η οποία μάλιστα ξέρει καλά τη διαδρομή, αφού ήταν δεύτερη πέρυσι και τρίτη το 2010.

    Ο Μιχάλης Παρμάκης είναι ο αθλητής που επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τόσο το 2012 όσο και το 2010. Ο αθλητής από την Κοζάνη έχει προετοιμαστεί κατάλληλα γι? αυτό τον αγώνα με στόχο να κάνει τρεις τις νίκες του. Παράλληλα θα προσπαθήσει να κυνηγήσει μια επίδοση που θα του εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Ερυρωπαικό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Με αξιώσεις θα πάρει μέρος στον αγώνα ο Χριστόφορος Μερούσης, δεύτερος στην περσινή διοργάνωση, αλλά και ο Κώστας Πούλιος με τον Γιώργο Καραβίδα. Από την γραμμή της εκκίνησης δεν θα μπορούσε να λείπει ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, νικητής της διοργάνωσης δύο φορές στο παρελθόν. Στις γυναίκες, η περσινή νικήτρια Μάγδα Γαζέα φαίνεται πως θα έχει τον πρώτο λόγο. Η αθλήτρια της ΑΓΕ Ζακύνθου θα αγωνιστεί για δέκατη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μετράει δύο νίκες, τρεις δεύτερες θέσεις και τέσσερις τρίτες. Στην ίδια διοργάνωση μεταξύ άλλων έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος η Ντενίζ Δημάκη, η Δήμητρα Ιορδανίδου και η Μάγδα Καρίμαλη.

    Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου:

    08.00 Αθήνα-Λεωφόρος Αμαλίας(Ύψος Αλέας Ζαππείου)

    Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων

    09.00 Μαραθώνας-Εγκατάσταση Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου

    Κλασικός Μαραθώνιος Δρόμος, Δυναμικό Βάδισμα

    09.05 Αθήνα-Λεωφόρος Αμαλίας(Ύψος Αλέας Ζαππείου).

    Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων

    09.15 Δήμοι Μαραθώνιας Διαδρομής

    Αγώνες Δρόμου Παιδιών των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής

    09.20 Αθήνα-Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας (Ύψος Βουλής)

    Αγώνας Δρόμου Special Olympics Hellas 1000μ

    10.45 Αθήνα-Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας (Ύψος Βουλής)

    Αγώνας Δρόμου παιδιών 1000μ.

    [02] Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Μήτρογλου

    Ο Κώστας Μήτρογλου αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Mirror. Το ρεπορτάζ θέλει τον Μπρένταν Ρότζερς να βρίσκεται σε αναζήτηση δύο μεταγραφικών στόχων για τον ερχόμενο Ιανουάριο με πρώτο και καλύτερο τον επιθετικό του Ολυμπιακού.

    «Ο Ρότζερς θέλει τον Έλληνα κεντρικό επιθετικό Κωνσταντίο Μήτρογλου, ο οποίος είναι διαθέσιμος με μόνο 6 εκατομμύρια λίρες παρά την εκπληκτική σεζόν που έχει ως τώρα με τον Ολυμπιακό», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ. Σημειώνεται δε ότι οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ έχουν σκοπό να διαθέσουν πολύ λιγότερα χρήματα για μεταγραφές σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο όταν δαπάνησαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση των Στάριτζ και Κουτίνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 November 2013 - 23:30:23 UTC