Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Νέα ΜΕΡΑ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση
  • [02] Απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας την ερχόμενη Δευτέρα
  • [03] Συγκέντρωση της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
  • [04] Φορτηγό πλοίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα οπλισμού
  • [05] Στ. Καλαφάτης: Μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία
  • [06] "Σε καλό κλίμα" η συνάντηση του Γ. Προβόπουλου με την τρόικα
  • [07] ΗΠΑ: «Πρώιμες» οι ανησυχίες του Ισραήλ

  • [01] Η Νέα ΜΕΡΑ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση

    Η «Νέα ΜΕΡΑ» θα καταψηφίσει την κυβέρνηση και ζητά από όλους τους βουλευτές «και ιδιαίτερα από όσους απασχολούν την κοινή γνώμη με δηλώσεις διαφωνίας και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

    Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι δύο βουλευτές της Νέας ΜΕΡΑς κ.κ. Σταυρογιάννης και Κουράκος στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία της Κυριακής επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖA κατά της κυβέρνησης, αν και δεν συμφωνεί «με τους τακτικισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

    [02] Απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας την ερχόμενη Δευτέρα

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) συνήλθε σήμερα εκτάκτως μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η γραμματέας της 28ης Ανακρίτριας στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Δευτέρα, ως ένδειξη συμπαράστασης στη δικαστική υπάλληλο αλλά και σε όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους της χώρας, που με αντίξοες συνθήκες πασχίζουν για την απονομή της δικαιοσύνης.

    [03] Συγκέντρωση της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Παράλληλα, ισχυρές παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, ενώ η Λεωφόρος Μεσογείων παραμένει ανοικτή και στα δύο ρεύματα.

    Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν προγραμματίσει απεργιακό δελτίο στις 21.00.

    [04] Φορτηγό πλοίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα οπλισμού

    Μεγάλη ποσότητα οπλισμού, μετέφερε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο "nourm" με σημαία Σιέρα Λεόνε που εντοπίστηκε χθες βράδυ να κινείται πλησίον των Ιμίων και οδηγήθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία πλωτών του λιμενικού στη Σύμη.

    Το φορτηγό πλοίο, που όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του λιμενικού άρχισε να αλλάζει συνεχώς πορεία.

    Κάποια στιγμή το πλοίο ακινητοποιήθηκε και συνοδεία στελεχών του λιμενικού οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Εσκεντερούμ της Τουρκίας και φέρεται να μεταφέρει 20.000 όπλα ΑΚ 47.

    Επίσης έχουν εντοπισθεί κάποια εμπορευματοκιβώτια, που πιθανόν στο εσωτερικό τους να υπάρχει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

    [05] Στ. Καλαφάτης: Μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία

    «Ο Ιούλιος του 2011 είναι η οριστική "κόκκινη γραμμή" για την αυθαίρετη δόμηση. Η πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση. Με τις αεροφωτογραφίες, με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, με τις βεβαιώσεις των μηχανικών, με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, περνάμε σε μία νέα εποχή μηδενικής ανοχής στην αυθαιρεσία». Αυτό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του, με αφορμή τη συνέχιση σειράς ενημερωτικών δράσεων σε Αττική και Στερεά Ελλάδα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με τον νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

    «Με συστηματική προσπάθεια και ενημερωτικές δράσεις σε όλη τη χώρα, κάνουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι «ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών, να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος».

    [06] "Σε καλό κλίμα" η συνάντηση του Γ. Προβόπουλου με την τρόικα

    "Ψήφο εμπιστοσύνης" στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο (του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο) φέρεται να έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα.

    Η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον κεντρικό τραπεζίτη Γ. Προβόπουλο διεξήχθη, όπως αναφέρουν πηγές της ΤτΕ, σε καλό κλίμα. Η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο ΤΧΣ, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό το Ταμείο. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η ΤτΕ έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

    Για το ακανθώδες πρόβλημα των κόκκινων δανείων (υπερβαίνουν το 30% πλέον των χορηγήσεων), τα οποία προκαλούν πλέον ασφυκτικές πιέσεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε να συσταθούν ειδικές διευθύνσεις εντός των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες θα έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα.

    [07] ΗΠΑ: «Πρώιμες» οι ανησυχίες του Ισραήλ

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επικρίσεις που διατύπωσε το Ισραήλ σχετικά με μια ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι «πρόωρες».

    Προς το παρόν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στη Γενεύη μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δεν «υπάρχει συμφωνία», υπενθύμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

    «Κάθε κριτική για τη συμφωνία είναι πρόωρη», πρόσθεσε.

    Ο Έρνεστ είχε ερωτηθεί συγκεκριμένα για την προειδοποίηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά μιας συμφωνίας με το Ιράν και διαβεβαίωσε ότι «οι ΗΠΑ και το Ισραήλ συμφωνούν απόλυτα για την ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

    Ο Νετανιάχου είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ενώπιον του Κέρι ότι: «Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται να κάνει για να υπερασπίσει τον εαυτό του και να υπερασπίσει την ασφάλεια του λαού του».

    Μετά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό ο αμερικανός υπουργός μετέβη στη Γενεύη για να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από χθες Πέμπτη μεταξύ των έξι δυνάμεων και του Ιράν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 November 2013 - 19:30:25 UTC