Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφορολόγητο όριο και ελαφρύνσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ στον ενιαίο φόρο ακινήτων
  • [02] Μειωμένο εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής
  • [03] Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης Κ. Χατζηδάκη-τρόικας
  • [04] Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με τον Αλ. Ντάουνερ
  • [05] ΕΕ: Εισαγωγή γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού

  • [01] Αφορολόγητο όριο και ελαφρύνσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ στον ενιαίο φόρο ακινήτων

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν στον υπουργό Οικονομικών την πρότασή τους για την εφαρμογή, αντί του ενιαίου φόρου, ενός διευρυμένου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα προβλέπει ελαφρύνσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου δεν επήλθε συμφωνία με τον Γ. Στουρνάρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα θα τεθεί στο επίπεδο των αρχηγών των δύο κομμάτων.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

    [02] Μειωμένο εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής

    Μειωμένο εφάπαξ θα παίρνουν οι υπάλληλοι της Βουλής που θα συνταξιοδοτούνται μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014.

    Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου του ΤΑΥΒ (Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής) Αθανάσιου Θεοδωρόπουλου προς τους συναδέλφους του, αναφέρεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη αναλογιστική μελέτη και με τροποποίηση του σχετικού κανονισμού, για το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής από 1ης Ιανουαρίου 2014, θα ισχύσει μειωμένος συντελεστής αρωγής 1,8 από 2,5 που ισχύει σήμερα.

    Εκτιμάται ότι με τη γνωστοποίηση της σχετικής τροποποίησης, αρκετοί θα είναι οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, που θα σπεύσουν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά τους, προκειμένου να λάβουν το εφάπαξ τους πριν ισχύσει ο μειωμένος συντελεστής αρωγής.

    [03] Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης Κ. Χατζηδάκη-τρόικας

    H απελευθέρωση των πλειστηριασμών, η καλή λειτουργία του ανταγωνισμού, η διαμόρφωση των τιμών για βασικά αγαθά και η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης αποτελούν τη βάση της συζήτησης που θα έχει αύριο το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την τρόικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς θα υποστηρίξει την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για όσους αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι επανειλημμένως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης, ότι δεν θα αλλάξει ο «νόμος Κατσέλη» ούτε ο μεταγενέστερος «νόμος 4161» για τους ενήμερους δανειολήπτες μέσω των οποίων προστατεύονται οι δανειολήπτες που έχουν χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που δεν μπορούν και σε αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, και παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει το κράτος να παρέχει προστασία σε κακοπληρωτές που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν.

    Οπότε η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, όπως εκτιμά το υπουργείο, θα πρέπει να αφορά εκείνους που έχουν και δεν πληρώνουν.

    Στο μεταξύ, από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει λάβει η τρόικα και το σχέδιο του υπουργείου για τους δανειολήπτες, μέσω του οποίου επιδιώκεται να μην υπάρξει ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων. Πρόκειται για ένα κείμενο αρχών με το οποίο καθορίζονται δύο βασικοί όροι στην καταναλωτική πίστη, οι «αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης», αλλά και ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης». Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το πλέγμα αυτών των δράσεων, οι οποίες δεν θα είναι υποχρεωτικές για κανένα από τα μέρη (τράπεζες, δανειολήπτες), θα αποτελέσουν ένα εργαλείο διαπραγμάτευσης μεταξύ του δανειολήπτη και της τράπεζας για μια νέα συμφωνία αναχρηματοδότησης.

    Εκτός από τους πλειστηριασμούς και την καταναλωτική πίστη, οι επαγγελματικές μισθώσεις είναι ένα ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης. Σημειώνεται ότι έχει τεθεί υπόψη της τρόικας πρόταση η οποία προβλέπει τη διατήρηση του χρόνου μίσθωσης στις παλιές συμβάσεις έως τη λήξη τους και τριετή περίοδο συμβολαίων για τις νέες, με την τρόικα πάντως να επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση.

    [04] Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με τον Αλ. Ντάουνερ

    Πολύωρη συνάντηση είχε απόψε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, στον οποίο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συνομιλίες χάριν των συνομιλιών, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει κοινή δήλωση, που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού».

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε μιλώντας στον κ. Ντάουνερ σε όσα προβληματίζουν τον ίδιο και την πολιτική ηγεσία, όπως και την ελληνοκυπριακή κοινότητα, ως αποτέλεσμα όσων συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες.

    Παράλληλα -πρόσθεσε- ο πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις προσπάθειες για διαμόρφωση κοινής δήλωσης.

    [05] ΕΕ: Εισαγωγή γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην αγορά στην ΕΕ δύο μειγμάτων γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που προορίζονται για ζωικές τροφές, ελλείψει μιας συμφωνίας μεταξύ των κρατών μελών για την απαγόρευσή τους.

    Με την απόφαση αυτή επιτρέπεται η κυκλοφορία στην αγορά του SmartStax, ενός μείγματος γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού του ομίλου Monsanto, και του PowerCore Maze, ενός μείγματος πολλών γενετικά τροποποιημένων καλαμποκιών που παράγονται από τους ομίλους Monsanto και Dow.

    Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την πώληση γύρης για μέλι, στην οποία μπορεί να εμπεριέχονται ίχνη καλαμποκιού MON810, το οποίο είναι προϊόν του ομίλου Monsanto και είναι επίσης το μόνο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι η καλλιέργεια του οποίου επιτρέπεται στην ΕΕ.

    Με την απόφαση αυτή ανέρχονται σε 51 οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί των οποίων επιτρέπεται η εισαγωγή και η πώληση στην ΕΕ για την διατροφή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 November 2013 - 21:30:25 UTC