Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Στόχος οι μαζικές απολύσεις
  • [02] ΔΗΜΑΡ: Να μη δεχθεί η κυβέρνηση τις απαιτήσεις της τρόικας
  • [03] ΑΠ: Αναίρεση του βουλεύματος για την υπόθεση Βατοπεδίου
  • [04] Ελεύθεροι με όρους οι τρεις από τους έξι κατηγορουμένους στην υπόθεση του Οίκου του Ναύτου
  • [05] Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες Θ. Πελεγρίνη στη λειτουργία του ΕΚΠΑ
  • [06] Σ. Μπερλουσκόνι: Τα παιδιά μου νιώθουν σαν τους Εβραίους επί Χίτλερ

  • [01] ΚΚΕ: Στόχος οι μαζικές απολύσεις

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «τόσο το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, όπως διαδίδεται, όσο και εκείνο της τρόικας για κλείσιμό τους, συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων εργαζομένων και της συρρίκνωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας».

    Και αυτό «πάντα με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο της πολεμικής βιομηχανίας και τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» προσθέτει το ΚΚΕ.

    [02] ΔΗΜΑΡ: Να μη δεχθεί η κυβέρνηση τις απαιτήσεις της τρόικας

    Να μην αποδεχθεί τις απαιτήσεις της τρόικας για μεγαλύτερο δημοσιονομικό κενό, προτρέπει την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της.

    «Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει αποφασιστικά τηνεμμονή της τρόικας για αποδοχή από την ελληνική πλευρά ενός υψηλότατου δημοσιονομικού κενού» αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση ενδώσει στην απαίτηση των πιστωτών αυτό θα σημαίνει «και την συνακόλουθη εφαρμογή νέων μέτρων σε κρίσιμους τομείς, όπως το ασφαλιστικό και η φορολογία».

    [03] ΑΠ: Αναίρεση του βουλεύματος για την υπόθεση Βατοπεδίου

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε σήμερα αναίρεση κατά των παραπεμπτικών διατάξεων του υπ' αριθ. 2000/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που είχε παραπέμψει ομάδα κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μεταξύ των οποίων τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, καθώς επίσης και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Γνωμοδοτικών Επιτροπών.

    Οι απαλλακτικές διατάξεις παραμένουν ενώ στο κείμενο της έκθεσης αναιρέσεως προβάλλονται λόγοι που πλήττουν την αιτιολογία του βουλεύματος κυρίως ως προς τις πράξεις ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στους εκπροσώπους της Μονής, αλλά και ως προς τη βασιμότητα της κατηγορίας για τις άλλες αξιόποινες πράξεις.

    [04] Ελεύθεροι με όρους οι τρεις από τους έξι κατηγορουμένους στην υπόθεση του Οίκου του Ναύτου

    Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή που είναι αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς κρατικών υπαλλήλων, οι τρεις από τους έξι κατηγορουμένους για την επιχείρηση απάτης σε βάρος του Οίκου του Ναύτου.

    Ανάμεσα στους τρεις είναι και γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που φέρεται να έχει υπογράψει ύποπτο ένταλμα για πληρωμή χρημάτων του ταμείου. Στη συγκεκριμένη κατηγορουμένη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

    Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι είναι ο σύζυγος της εμφανιζόμενης ως βασικής κατηγορουμένης που υπηρετεί με απόσπαση από τον Οίκο του Ναύτου στο υπουργείο Παιδείας και ο σύντροφος της έτερης υπαλλήλου του ταμείου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

    [05] Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες Θ. Πελεγρίνη στη λειτουργία του ΕΚΠΑ

    Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσει ανακοίνωση του Συμβουλίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με την οποία στρέφεται κατά του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη, στον οποίο καταλογίζει ευθύνες για την κατάσταση του πανεπιστημίου, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω απεργίας του διοικητικών υπαλλήλων.

    Με εντολή της Εισαγγελίας, η ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ, που περιλαμβάνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», θα συσχετιστεί με την ήδη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο αν προκύπτει -εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του πανεπιστημίου- διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των υπευθύνων για τη λειτουργία του. Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει μετά από αναφορά στον Άρειο Πάγο του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου.

    Στην επίμαχη ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ τονίζει ότι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κινδυνεύει να βγει πολλαπλώς ζημιωμένο, καθώς κινδυνεύουν η ερευνητική και εκπαιδευτική λειτουργία του, το κύρος του διεθνώς, λόγω και αθέτησης συμβατικών υποχρεώσεων του, πληρωμών κλπ, αλλά και τα συμφέροντα των φοιτητών. Επιρρίπτει δε την ευθύνη για αυτή την κρίση στον πρύτανη, μεταξύ άλλων γιατί «δεν απαίτησε και δεν εξασφάλισε την παρουσία προσωπικού ασφαλείας εκ των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ιδρύματος, καίτοι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου», ότι «υποθάλπει καταχρηστικές συμπεριφορές» κ.ά.

    [06] Σ. Μπερλουσκόνι: Τα παιδιά μου νιώθουν σαν τους Εβραίους επί Χίτλερ

    Σε έναν μάλλον αναπάντεχο ιστορικό παραλληλισμό προχώρησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στον γνωστό δημοσιογράφο της RAI, Μπρούνο Βέσπα, για το νέο του βιβλίο που συνδέεται με την πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ιταλίας.

    «Τα παιδιά μου λένε ότι αισθάνονται όπως πρέπει να ένιωθαν οι εβραϊκές οικογένειες στη Γερμανία, επί των ημερών του καθεστώτος του Χίτλερ. Πέφτουν όλοι πάνω μας» επεσήμανε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς.

    «Είμαι 100% Ιταλός, δεν εξετάζω το ενδεχόμενο να πουλήσω τις επιχειρήσεις μου και να φύγω» πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

    «Πρόκειται όχι μόνο για έναν άτοπο παραλληλισμό, αλλά και για μια βαριά προσβολή της μνήμης όλων εκείνων οι οποίοι στο παρελθόν έχασαν κάθε δικαίωμα και στο τέλος της τραγικής εκείνης περιόδου την ίδια τους τη ζωή», δήλωσε πριν από λίγο ο Ρέντσο Γκατένια, πρόεδρος των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ιταλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 November 2013 - 17:30:24 UTC