Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Προφυλακίστηκαν πατριός και μητέρα για σεξουαλική κακοποίηση 18χρονης, στη Ρόδο
  • [03] Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Υπό βροχή οι απεργιακές εκδηλώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα
  • [05] Πωλήθηκε η ιστορική έδρα της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» στο Μιλάνο

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.

    Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.

    Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία.

    [02] Προφυλακίστηκαν πατριός και μητέρα για σεξουαλική κακοποίηση 18χρονης, στη Ρόδο

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα ο πατριός και η μητέρα ενός 18χρονου κοριτσιού, στη Ρόδο, που κατηγορούνται ότι το κακοποιούσαν σεξουαλικά εδώ και τέσσερα χρόνια.

    Πριν από λίγες ημέρες η 18χρονη κατήγγειλε ότι ο πατριός της την κακοποιούσε σεξουαλικά με τη συναίνεση της μητέρας της και οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και ακολούθησε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τα κατά περίπτωση αδικήματα του «βιασμού», της «αποπλάνησης παιδιών» και της «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια».

    [03] Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη

    Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, με διαφορά λίγης ώρας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης οι τρεις πορείες εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας των συνδικάτων.

    Η συγκέντρωση των ΕΚΘ-ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά στο ΕΚΘ με τη συμμετοχή εργαζομένων από την ΕΛΒΟ, τα μέσα μεταφοράς, το χώρο της υγείας και επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και σε αυτή κατευθύνθηκαν και εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και φοιτητές που έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

    Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε μισή ώρα νωρίτερα και η πορεία του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, με ομιλητές εκπροσώπους εργαζομένων από διάφορους κλάδους. Πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ έκαναν και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, που συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

    [04] Υπό βροχή οι απεργιακές εκδηλώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα

    Με μικρή συμμετοχή, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα στην Αθήνα οι απεργιακές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιούν από τα μεσάνυχτα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

    Τα συνδικάτα δεν έδωσαν στοιχεία για τη συμμετοχή των κλάδων στην απεργία, ενώ η απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να μην πραγματοποιηθεί πορεία προκάλεσε την αντίδραση της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστικής παράταξης «Αυτόνομη Παρέμβαση».

    Για «θέατρο του παραλόγου» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος είπε ότι «κυβέρνηση και τρόικα μας μιλάνε για χρηματοδοτικά κενά και ελλείμματα, ενώ το μεγάλο κενό είναι στο κοινωνικό κράτος και στην κοινωνία». Υποστήριξε επίσης ότι «η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει κρίση κοινωνική και ανθρωπιστική».

    Παρά την αντίθετη απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη αριστερών οργανώσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων, που είχαν συγκεντρωθεί στο ύψος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων, πορεύθηκαν μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

    Όταν έφθασαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προκλήθηκε μικρο-ένταση, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ρίξει το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να κατευθυνθεί προς τον χώρο του Μνημείου. Οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από την Αστυνομία και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

    Στο απεργιακό ψήφισμα, τα συνδικάτα ζητούν μεταξύ άλλων «αλλαγή των πολιτικών της λιτότητας, κατάργηση των δεσμών των Μνημονίων και αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας».

    Ζητούν επίσης «να σταματήσουν οι απολύσεις και η ανασφάλιστη εργασία», καθώς και «να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο οι επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος».

    [05] Πωλήθηκε η ιστορική έδρα της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» στο Μιλάνο

    Με στόχο την μείωση των χρεών και την τήρηση των δεσμεύσεών της προς τις τράπεζες, το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα αποφάσισε την πώληση της ιστορικής έδρας της εφημερίδας, ενός κτιρίου το οποίο βρίσκεται στην οδό Σολφερίνο του Μιλάνου, έναντι τιμήματος ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, σε αμερικανική εταιρία.

    Το κτίριο οικοδομήθηκε πριν ένα αιώνα, θεωρείται από τα σημαντικά δείγματα του αρχιτεκτονικού ρυθμού Liberty και το επισκέπτονται, κάθε χρόνο, 20.000 μαθητές, φοιτητές και αναγνώστες γενικότερα. Στο ίδιο μέγαρο, στεγάζεται και η αθλητική εφημερίδα Γκαζέτα ντέλο Σπορτ, η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο Rcs.

    Το συμφωνητικό αυτό δίνει την δυνατότητα στον δημοσιογραφικό όμιλο να ενοικιάζει το οίκημα. Αυτό τουλάχιστο για το άμεσο μέλλον σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει νέα έδρα.

    Οι δημοσιογράφοι της πρώτης σε κυκλοφορίας ιταλικής εφημερίδας, όμως αντέδρασαν έντονα στην δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της Κοριέρε, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της την ανεξαρτησία. Εκπρόσωποί τους είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της απόφασης.

    Υπέρ της πώλησης τασσόταν επίμονα ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας του Μιλάνου, ο όμιλος Fiat.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 November 2013 - 13:30:22 UTC