Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση για τους ελέγχους "πόθεν έσχες" πολιτικών από το 1974 και μετά, αιτείται ο Στάθης Παναγούλης
  • [02] «Οι επτά Κυριακές είναι υπεραρκετές» εκτιμούν οι περισσότερες Περιφέρειες
  • [03] Η πλεοψηφία των Αμερικανών αντιτίθεται στις παρακολουθήσεις
  • [04] Ο Τζον Κένεντι και οι γυναίκες... η Τζάκι και μερικές άλλες
  • [05] Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να προκαλούν ρευματοειδή αρθρίτιδα
  • [06] Υπό δοκιμή νέο γενετικό τεστ για τον καρκίνο του προστάτη
  • [07] Διάρρηξη στα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά

  • [01] Ενημέρωση για τους ελέγχους "πόθεν έσχες" πολιτικών από το 1974 και μετά, αιτείται ο Στάθης Παναγούλης

    Να καταθέσει αναλυτικό κατάλογο των υπό έλεγχο προσώπων για τα οποία θα διενεργηθεί αναδρομικός έλεγχος των "πόθεν έσχες" από το 1974 έως και το 2012 ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

    Πρόκειται για τον έλεγχο όσων διατελέσαν ή διατελούν, από το 1974 και μετά, πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων και την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει τη σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγούλης ζητεί επίσης να ενημερωθεί ποια είναι τα μέλη της ειδικής επιτροπής, αν έχει προχωρήσει η σύνταξη του καταλόγου των υπό έλεγχο προσώπων, ποιο είναι το έργο που μέχρι τώρα έχει επιτελέσει και αν έχει ήδη προκύψει αδικαιολόγητος πλουτισμός για κάποια πρόσωπα.

    Καταληκτική προθεσμία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος έχει τεθεί η 30.6.2014.

    [02] «Οι επτά Κυριακές είναι υπεραρκετές» εκτιμούν οι περισσότερες Περιφέρειες

    Τα πρώτα δείγματα από την υιοθέτηση του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τον χρόνο - και μάλιστα από μεγάλες περιφέρειες της χώρας - δείχνουν ότι οι επτά Κυριακές που προβλέπονται από τη νομοθεσία είναι, κατά την άποψη των τοπικών παραγόντων, αρκετές.

    Τόσο στην Αθήνα, όσο και στον Πειραιά, οι αντιπεριφερειάρχες μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισαν σε πρώτη φάση να περιοριστούν στις επτά Κυριακές που ήδη προβλέπονται και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου, δυο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και την Κυριακή των Βαΐων.

    Την πλήρη αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες από επτά Κυριακές μέσα στον χρόνο, εξέφρασαν και η αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και οι εκπρόσωποι των φορέων κατά την τελευταία συνάντησή τους.

    Επίσης, καμία επιπλέον Κυριακή δεν θα είναι ανοικτά ούτε τα καταστήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

    Οι φορείς της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τρεις επιπλέον Κυριακές, πέραν των επτά.

    [03] Η πλεοψηφία των Αμερικανών αντιτίθεται στις παρακολουθήσεις

    Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ανεπίτρεπτες τις παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ των κινητών τηλεφώνων ηγετών από συμμαχικές χώρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pew Research Center που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα.

    Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που οι επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών συναντώνται με τους αμερικανούς ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον στον απόηχο του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% των Αμερικανών αντιτίθεται στις παρακολουθήσεις και το 36% τάσσεται υπέρ. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και άλλων επικεφαλής κρατών.

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.002 ενηλίκων και όπως προέκυψε το 22% των Αμερικανών παρακολούθησαν στενά το θέμα. Το περιθώριο σφάλματος είναι συν-πλην 3,7 ποσοστιαίες μονάδες.

    [04] Ο Τζον Κένεντι και οι γυναίκες... η Τζάκι και μερικές άλλες

    Υπήρξε η γοητευτική και υπέρκομψη Τζάκι, η μητέρα Ρόουζ, που τροφοδότησε τις προεδρικές του φιλοδοξίες, και έπειτα όλες οι άλλες: μία σταρ του σινεμά, μία νεαρή μαθητευόμενη και αναμφίβολα ορισμένες επαγγελματίες.

    Ο Τζον Φ. Κένεντι, που δολοφονήθηκε στο Ντάλας πριν από 50 χρόνια, είχε μία τουλάχιστον πολύπλοκη σχέση με τις γυναίκες, κάτι που ήταν ατού στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και μέσον για να κορέσει μία ασυγκράτητη λίμπιντο.

    «Εξαρτάται από τις γυναίκες», εξηγεί ο Λάρι Σάμπατο, συγγραφέας ενός νέου βιβλίου για την προεδρία Κένεντι ("The Kennedy Half-Century: The Presidency, Assassination and Lasting Legacy of John F. Kennedy).

    «Μπορούσε να είναι γοητευτικός και να επιδεικνύει σεβασμό προς τις γυναίκες που είχαν εξουσία, επιρροή», προσθέτει ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, «αλλά ο JFK είχε μία σχεδόν ανεξάντλητη σεξουαλική όρεξη και σήμερα θα λέγαμε ότι αντιμετώπιζε τις ωραίες γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα».

    Η ιστορία του Τζον Κένεντι είναι αναπόσπαστη από την ιστορία της Τζάκι, της νεαρής Ζακλίν Μπουβιέ, γόνου εύπορης οικογένειας, αιώνιου συμβόλου χάρης και κομψότητας.

    Η μαθητευόμενη 24χρονη δημοσιογράφος και ο 36χρονος γερουσιαστής παντρεύτηκαν το 1953.

    Η Τζάκι ενθάρρυνε τον συζυγό της να γράψει το βιβλίο «Το θάρρος στην πολιτική, μερικές μεγάλες προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας», που πήρε το βραβείο Πούλιτζερ, όσο βρισκόταν σε ανάρρωση από εγχείρηση στην πλάτη. Εκείνη επίσης έκανε εκστρατεία στο πλευρό του όταν ήταν αντιμέτωπος με τον Ρίτσαρντ Νίξον.

    Στον Λευκό Οίκο, η Τζάκι έγινε η προστάτις των τεχνών και του πολιτισμού. Ελαμψε σε δεξιώσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα τα δύο παιδιά του ζευγαριού.

    Τις ώρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του συζύγου της, επέμεινε να αρνείται να εγκαταλείψει το ματωμένο ροζ Σανέλ ταγέρ της. «Θέλω να βλέπουν όλοι τι έκαναν στον Τζακ».

    [05] Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να προκαλούν ρευματοειδή αρθρίτιδα

    Τα βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο έντερο, μας βοηθούν να απορροφούμε τις τροφές, όμως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, είναι πιθανό ότι είναι «ένοχα» για την πρόκληση αυτοάνοσων ασθενειών, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

    Κατά τα τελευταία χρόνια, ορισμένες μελέτες έχουν εμπλέξει τους μικροοργανισμούς του εντέρου σε διαταραχές όπως οι αλλεργίες και η παχυσαρκία και η νέα έρευνα έρχεται πιθανότατα να διευρύνει αυτή τη λίστα.

    Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, εδώ και χρόνια οι επιστήμονες υποπτεύονταν ότι τόσο στα ζώα, όσο και στους ανθρώπους, η ανάπτυξη αυτοάνοσων ασθενειών όπως η αρθρίτιδα οφείλεται και στα εντερικά μικρόβια, κάτι που τώρα φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τα νέα ευρήματα.

    Η ρευματοειδής αρθρίτιδα θεωρείται μυστηριώδης πάθηση, καθώς μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, προκαλώντας ακαμψία και πρήξιμο στις αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών. Μπορεί ακόμα να καταστρέψει μέρη των οστών και τον χόνδρο, καθώς επίσης να κάνει ζημιά σε όργανα όπως οι πνεύμονες και τα νεφρά.

    [06] Υπό δοκιμή νέο γενετικό τεστ για τον καρκίνο του προστάτη

    Υπό δοκιμή βρίσκεται ένα νέο γενετικό τεστ για τον καρκίνο του προστάτη, το οποίο μπορεί να προβλέψει ποιός όγκος είναι επιθετικός και χρειάζεται άμεση χειρουργική αφαίρεση και ποιός όχι. Το τεστ μπορεί μελλοντικά να απαλλάξει χιλιάδες άνδρες από περιττές επεμβάσεις, αφού ο όγκος τους δεν θα θεωρείται απαραίτητο να αφαιρεθεί, με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο για τη ζωή τους (ακράτεια ούρων, σεξουαλική δυσλειτουργία).

    Το τεστ αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Myriad Genetics και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών του, που έγιναν από βρετανούς και αμερικανούς ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Νταν Μπέρνι του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, ανακοινώθηκαν σε συνέδριο του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο της Βρετανίας στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με το BBC.

    Όπως δήλωσε ο Νταν Μπέρνι, «χρειαζόμαστε ένα καλύτερο τεστ από τα υπάρχοντα, επειδή κάνουμε περιττές θεραπείες σε πολλούς άνδρες. Οι περισσότεροι θα ζήσουν με τον καρκίνο του προστάτη μέχρι να πεθάνουν, αλλά δεν θα πεθάνουν από αυτόν. Πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα στις επιθετικές μορφές της ασθένειας και σε εκείνες που απλώς χρειάζονται παρακολούθηση».

    [07] Διάρρηξη στα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά

    Ληστρική επίθεση μετά τα μεσάνυχτα στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, από άγνωστους μέχρι στιγμής διαρρήκτες, οι οποίοι προσπάθησαν να ληστέψουν την Ένωση, και να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Συγκεκριμένα γύρω στις 03.35 σήμανε ο συναγερμός των γραφείων, κι αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από μέλη της διοίκησης, και την αστυνομία που ειδοποιήθηκε.

    Η αστυνομική δύναμη που κατέφθασε, διαπίστωσε ότι οι διαρρήκτες είχαν ανοίξει τρύπα στον τοίχο του λογιστηρίου διαμέτρου περίπου ενός μέτρου, κι από την οποία εισήλθαν οι διαρρήκτες, οι οποίοι στην συνέχεια έψαξαν για χρήματα στο λογιστήριο κι αφού αχρήστεψαν τα συστήματα συναγερμού προσπάθησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, προκαλώντας ωστόσο υλικές ζημιές.

    Η νέα ληστρική επίθεση που δέχονται τα γραφεία της Ε.Π.Σ.Πειραιά, ήταν προσχεδιασμένη αφού οι διαρρήκτες γνώριζαν ότι τις συγκεκριμένες ημέρες υπήρχαν χρήματα στην Ένωση, ενώ είχαν φροντίσει, να βγάλουν οφ, και τον φωτισμό του περιβάλλοντα χώρου, για να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι, και να δράσουν ανενόχλητοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 November 2013 - 9:30:22 UTC