Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία»
  • [02] Ι. Στουρνάρας: To προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι ρεαλιστικό
  • [03] Νορβηγία: Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε λεωφορείο
  • [04] Άντεξε ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι

  • [01] «Δεν θα επιτρέψω η Δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία»

    «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega Chanell και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένας εμφύλιος. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή, λαϊκή απαίτηση. Όπως είναι και ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης να είμαστε ανελέητοι εναντίον των πρωταιτίων».

    Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει ψυχική οδύνη για κάθε θύματα και ιδιαίτερα γι? αυτά τα τρία τα νέα παλικάρια που πεθάνανε και νομίζω ότι το καλύτερο μνημόσυνο σε αυτά τα νέα τα παιδιά, θα ήταν ακριβώς αυτή η ενότητα του κόσμου γιατί αυτό είναι το οποίο αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε. Αυτό που απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα, που έχει το πρόβλημα της κρίσης και πρέπει να βγει από την κρίση γρήγορα, είναι να υπάρχει σταθερότητα και πάνω απ? όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στον τόπο μας, όσο και των ξένων στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο».

    Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η βία είναι μία και πρέπει να καταδικάζεται, τα κόμματα πρέπει να καταγγέλλουν τις πράξεις βίας αλλά και τις ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν στην βία. Δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση. Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνει και να καταγγέλλει κάθε ακραία συμπεριφορά. Το να ανέχεσαι ή να δικαιολογείς ακραίες συμπεριφορές οδηγεί στη βία. Δεν μπορείς να μην καταγγέλλεις πράξεις όπως στις Σκουριές ή στην Μαρφίν όπως δεν μπορεί να υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν σε δίκες που δεν θα έπρεπε». Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς ομάδας στο Μαξίμου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει την κριτική και υπάρχουν κάποια άτομα που ζουν σε μία παράνοια», ενώ κάλυψε πλήρως τον συνεργάτη του κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

    Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση του κράτους στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Υποστήριξε ότι είχε υπάρξει η προεργασία και για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα το κράτος κινήθηκε τόσο άμεσα και οργανωμένα. Για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είπε ότι αυτός ο κόσμος δεν έχει σχέση με τις ναζιστικές απόψεις, «δεν υπάρχουν ρίζες ναζί στην Ελλάδα, είναι μία αντίδραση στα δύσκολα που περνάει ο κόσμος. Με το που θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία και να επικρατεί ομαλότητα και σταθερότητα τέτοια φαινόμενα θα εξαφανιστούν». Εκτίμησε ότι μετά τις εξελίξεις η δύναμη της Χρυσής Αυγής θα μειωθεί.

    [02] Ι. Στουρνάρας: To προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι ρεαλιστικό

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε στο Μέγαρο Μαξιμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ.Στουρναράς εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου σε ερώτηση αν η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το κακό σενάριο για το δημοσιονομικό κενό είναι το πολύ 500 εκατομμύρια, απάντησε πως τώρα δεν είναι ώρα να μιλήσουμε.

    «Εμείς έχουμε καταθέσει έναν προϋπολογισμό, έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο. Έχουμε στείλει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το προσχέδιο είναι ρεαλιστικό και θα επιμείνουμε σε αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

    [03] Νορβηγία: Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε λεωφορείο

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να καταλάβει ένα λεωφορείο στη δυτική Νορβηγία, όπως έγινε γνωστό από νορβηγικά μέσα ενημέρωσης και την αστυνομία της χώρας.

    Η επίθεση, που οι αρχές χαρακτηρίζουν "απόπειρα πειρατείας" σημειώθηκε κοντά στο Αρντάλ. Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, πιθανότατα αλλοδαπός, συνελήφθη, δήλωσε ο Γερν Λάσε Φέρντε Ρέφσνες, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο τηλεοπτικό κανάλι TV2 Nyhetskanalen.

    [04] Άντεξε ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι

    Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός στο Περιστέρι, σε ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι που παραμένουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας προηγήθηκαν με τον Παπαδόπουλο στο 36΄. Μια θέση πιο κάτω, μαζί με άλλες πέντε ομάδες, βρίσκεται ο Παναιτωλικός που ισοφάρισε στο 41΄ με τον Καμαρά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 November 2013 - 21:30:20 UTC