Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται
  • [02] ΔΗΜΑΡ: Αποτροπιασμός για τη δολοφονία
  • [03] Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα
  • [04] Διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΕ - ΔΝΤ για την Ελλάδα
  • [05] Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες
  • [06] Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 86-90

  • [01] ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται

    «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και υπογραμμίζει:

    «Καταδικάζουμε τη βία απ? όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».

    [02] ΔΗΜΑΡ: Αποτροπιασμός για τη δολοφονία

    Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά η οποία καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

    [03] Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες σήμερα το απόγευμα , οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

    [04] Διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΕ - ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Δεν υπάρχει αλλαγή στην προγραμματισμένη επίσκεψη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα.

    Όπως είχε αναφέρει, κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, η αποστολή του Ταμείου επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα.

    Όπως είχε τονίσει ο κ. Μάρεϊ, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και τα θέματα του προϋπολογισμού για το 2014.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις και αν θα απαιτηθεί επιπρόσθετος χρόνος, είχε πει ότι «δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».

    Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δήλωσε ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

    Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται αναβολή της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας, από το υπουργείο Οικονομικών έγινε σαφές ότι «η άφιξη της τρόικας δεν αναβάλλεται και ότι το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη».

    Σύμφωνα, πάντως, με νεότερη δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αργά το βράδυ της Παρασκευής, από τις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες το απόγευμα της ίδιας ημέρας , οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

    Εκτιμάται πως στην παρούσα φάση υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ, μετά και τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα.

    [05] Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

    Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με ένα επιθετικό τουφέκι μέσα στον Τερματικό Σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου του Λος Άντζελες (LAX) σκοτώνοντας έναν πράκτορα της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (TSA) και τραυματίζοντας άλλα επτά άτομα, όπως ανακοίνωσαν απόψε οι τοπικές αρχές.

    Το επεισόδιο αυτό προκάλεσε σκηνές χάους και πανικού στο αεροδρόμιο. Ο τερματικός σταθμός εκκενώθηκε, διακόπηκαν οι απογειώσεις αεροσκαφών ενώ αποκλείστηκαν από την αστυνομία όλοι οι γύρω δρόμοι.

    "Ένα πρόσωπο ήρθε στον Τερματικό Σταθμό 3, έβγαλε ένα επιθετικό τουφέκι από την τσάντα του και άρχισε να πυροβολεί", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου, Πάτρικ Γκάνον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    [06] Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 86-90

    Με την υπογραφή του Νίκου Παππά (24π.) ο Παναθηναϊκός πέρασε στην παράταση (74-74κ.α.) από την κατάμεστη «Χάλα Πιονίρ» και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

    Οι «πράσινοι», που επέστρεψαν από το -15 (48-33 στο 20') επικράτησαν 90-86 του Ερυθρού Αστέρα, σε αγώνα για την 3η ημέρα της διοργάνωσης και υποχρέωσαν τους γηπεδούχους στην 3η ήττα τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2013 - 22:30:24 UTC