Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Οι κυβερνητικές προτάσεις για τον φόρο ακινήτων προκαλούν τεράστια σύγχυση στην κοινωνία
  • [02] Μ. Σφακιανάκης: Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο
  • [03] Έρευνα στα Ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ
  • [04] Νέοι προσωρινοί πίνακες για διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ
  • [05] «Το Βερολίνο είναι έτοιμο να "ακούσει" τον Σνόουντεν»
  • [06] Πορτογαλία: Ψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014
  • [07] Πρόθυμος να βοηθήσει τη Γερμανία για τις υποκλοπές ο Σνόουντεν
  • [08] Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Φώσκολου

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Οι κυβερνητικές προτάσεις για τον φόρο ακινήτων προκαλούν τεράστια σύγχυση στην κοινωνία

    Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εναλλακτικό σχέδιο και πολύ περισσότερο σοβαρή φορολογική μεταρρύθμιση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και προθέτει ότι «αντιθέτως προκαλούν τεράστια σύγχυση στην κοινωνία, εντείνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και τις αδικίες».

    Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι κατ' επανάληψη έχει μιλήσει για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με βασική αρχή τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας και υπογραμμίζει ότι ένας τέτοιος φόρος θα λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες της κοινωνίας και τις δυνατότητες των πολιτών, για αυτό και θα έχει ως βασικό στοιχείο αυτό της προοδευτικότητας σε συνδυασμό με απαλλαγές για τα φτωχά στρώματα και τους ανέργους.

    [02] Μ. Σφακιανάκης: Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο

    Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες ενέργειες, απηύθυνε σήμερα, από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Δεν υπάρχει ανωνυμία», στο διαδίκτυο, «το πάρτι τελείωσε», διαμήνυσε ο κ. Σφακιανάκης, προσθέτοντας με έμφαση: «τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος».

    Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο της υπηρεσίας, σημειώνοντας πως σε οκτώ λεπτά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να εντοπίσει τον χρήστη του διαδικτύου που θέλει να αυτοκτονήσει. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τον οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από το FBI.

    [03] Έρευνα στα Ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ

    Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων τίθενται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις ανάλογες με αυτήν, που αφορά τον «Οίκο του Ναύτου».

    Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης, αποφάσισαν να ερευνήσουν όλο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ατέλειες ή δυσλειτουργίες που επιτρέπουν την εκδήλωση φαινομένων απάτης ανάλογων με την υπόθεση του ταμείου των ναυτικών μέσω πλαστών παραστατικών η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής.

    Για τον λόγο αυτόν και οι δύο εισαγγελείς κινητοποιήθηκαν αμέσως όταν ενημερώθηκαν για την υπόθεση των τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου του Ναύτου, οι οποίοι επιχείρησαν, μέσω ιδιοκτήτη κλινικής που προσέγγισαν, να καρπωθούν πληρωμές ύψους ενός εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Ταμείου.

    [04] Νέοι προσωρινοί πίνακες για διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ

    Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

    Όπως επισημαίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Σημειώνεται δε ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

    Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.

    [05] «Το Βερολίνο είναι έτοιμο να "ακούσει" τον Σνόουντεν»

    Οι γερμανικές αρχές είναι προετοιμασμένες να στείλουν εκπροσώπους τους να συναντηθούν με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ σήμερα.

    «Εάν το μήνυμα είναι ότι ο Σνόουντεν έχει πράγματα να μας πει και προτίθεται να μιλήσει στις γερμανικές αρχές, τότε θα βρούμε τρόπους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τον ακούσουμε» είπε ο Φρίντριχ, αναφερόμενος σε όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση που είχε στην Μόσχα ο βουλευτής των Πρασίνων Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

    Εξάλλου η επιτροπή Πληροφοριών του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τόμας Όπερμαν.

    Σύμφωνα με τον Όπερμαν, η επιτροπή πρόκειται να καλέσει τον Στρέμπελε για να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Σνόουντεν χθες στην Μόσχα.

    [06] Πορτογαλία: Ψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014

    Οι Πορτογάλοι βουλευτές ψήφισαν σήμερα σε πρώτη ανάγνωση το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος προβλέπει έναν νέο γύρο λιτότητας με περικοπές δαπανών που φτάνουν τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Τα δύο κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που διαθέτουν 132 έδρες σε σύνολο 230, ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού. Τα υπόλοιπα κόμματα τον καταψήφισαν, περιλαμβανομένου του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, των Σοσιαλιστών.

    Πολλές χιλιάδες Πορτογάλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2014.

    Μια δεύτερη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στην πορτογαλική βουλή στις 26 Νοεμβρίου.

    [07] Πρόθυμος να βοηθήσει τη Γερμανία για τις υποκλοπές ο Σνόουντεν

    Την προθυμία του να μεταβεί στη Γερμανία και να βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, εφόσον λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά του, εκφράζει ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, στην επιστολή προς τις γερμανικές αρχές, την οποία παρέδωσε στον βουλευτή των Γερμανών Πρασίνων Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε, ο οποίος τον επισκέφθηκε χθες στη Μόσχα.

    «Θα μπορούσε (ο Σνόουντεν) να έλθει στη Γερμανία, εάν είναι εξασφαλισμένο ότι θα μπορούσε να μείνει εδώ ή σε μια συγκρίσιμη χώρα» δήλωσε ο κ. Στρέμπελε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο.

    Διαβάστε επίσης:

    «Το Βερολίνο είναι έτοιμο να "ακούσει" τον Σνόουντεν»

    [08] Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Φώσκολου

    Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, οικογένεια, τα αγαπημένα του παιδιά Ντέλα και Σπύρος, τα εγγόνια του, φίλοι, συγγενείς και πολλοί συνεργάτες αποχαιρέτησαν στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης το σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργό Νίκο Φώσκολο, ο οποίος έφυγε, την Τετάρτη, από τη ζωή, σε ηλικία 87 χρόνων.

    Ο Νίκος Φώσκολος αγαπήθηκε πολύ από τον απλό κόσμο, μέσα από τις ταινίες του και τις καθημερινές τηλεοπτικές του σειρές, που καθήλωναν επί χρόνια χιλιάδες θεατές. Γι αυτό και το κοιμητήριο της Ηλιούπολης πλημμύρισε το μεσημέρι από ανθρώπους, που έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον άνθρωπο, που σημάδεψε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας.

    Παρόντες ήταν αρκετοί καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του.Στον επικήδειο, που εκφώνησε ο καλός του φίλος, Γιάννης Βογιατζής, αναφέρθηκε στο ήθος του δημιουργού, την «λύσσα του», όπως χαρακτηριστικά είπε, για δουλειά και κυρίως τη μεγάλη αγάπη και αφοσίωση, που του έδειχναν οι συνεργάτες του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2013 - 16:30:25 UTC