Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε η σημερινή προγραμματισμένη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων του Α. Τσίπρα και της Α. Παπαρήγα
  • [02] Από σήμερα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  • [03] Συνελήφθη 63χρονος στον Ωρωπό, που λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας για δέκα χρόνια
  • [04] Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα
  • [05] Φθηνότερες πιστώσεις για να τονωθεί η ρωσική οικονομία θέλει ο Μεντβέντεφ
  • [06] Bloomberg: Πιθανή εξαγορά της Vodafone από την AT&T
  • [07] Ρωσία και Κίνα διαφωνούν ενώ το μέλλον της Ανταρκτικής είναι επίφοβο
  • [08] Ιδιοκτήτες σκύλων: Προσοχή στην κατεύθυνση που στρίβει η ουρά!
  • [09] Ο Μάνταλος «σφυρίζει» στο ντέρμπι

  • [01] Αναβλήθηκε η σημερινή προγραμματισμένη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων του Α. Τσίπρα και της Α. Παπαρήγα

    Λόγω κωλύματος υπουργού δεν θα συζητηθούν στη Βουλή οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις για τον φόρο ακινήτων που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την περασμένη Τρίτη.

    Οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά είχε ανακοινωθεί ότι θα τις απαντούσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο πρωθυπουργός απαντά σε ερωτήσεις που του απευθύνονται εκτός και αν το αντικείμενο είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας υπουργού, οπότε τότε απαντά ο υπουργός.

    [02] Από σήμερα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

    Από σήμερα 1η Νοεμβρίου και έως τις 10 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση ενδιαφέροντος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015.

    Για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015 το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει 6 Προπτυχιακά (4.890 θέσεις) και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (5.110 θέσεις).

    Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.eap.gr/eisagogi_2014_2015/instructions.htm

    Σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν των αριθμό των θέσεων, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση στις 16 Δεκεμβρίου στην έδρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

    [03] Συνελήφθη 63χρονος στον Ωρωπό, που λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας για δέκα χρόνια

    Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 63χρονος στον Ωρωπό, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια λάμβανε παράνομα από το ΙΚΑ, σύνταξη χηρείας.

    Επτά μήνες μετά τον θάνατό της συζύγου το 2004, σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει τη σύνταξη χηρείας.

    Υπολογίζεται ότι το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται στις 83.000 ευρώ.

    Παράλληλα, στον λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη, βρέθηκε το ποσό των 32.249 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.

    Ο 63χρονος κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    [04] Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα

    Αυξημένα κατά 47%, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών, που καταγράφηκαν φέτος, στην Ελλάδα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Αυτό ανάφερε η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

    Η κ. Κόλλια σημείωσεότι τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι. «Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε.

    [05] Φθηνότερες πιστώσεις για να τονωθεί η ρωσική οικονομία θέλει ο Μεντβέντεφ

    Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη ροή των πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις για να προωθήσει μια ανάκαμψη βασισμένη στις επενδύσεις, όμως θα επιμείνει στη δημοσιονομική σύνεση για να ξεπεράσει την αρνητική επίδραση που έχει στην οικονομία η εξασθένηση των εξαγωγών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    Σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε πως δεν βλέπει να υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στη δημοσιονομική σταθεροποίηση και την οικονομική ανάπτυξη και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα επιμείνει στις ιδιωτικοποιήσεις στη σωστή τιμή.

    Η προτεραιότητα, τόνισε, είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη, για την οποία είπε πως είναι υπερβολικά χαμηλή. Το επίπεδό της αναμένεται φέτος κάτω από 2%, αφού ήταν κατά μέσο όρο γύρω στο 7% στο μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας πριν από την παγκόσμια κρίση του 2008-2009.

    Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει εγκρίνει μέτρα για να βελτιωθεί η πρόσβαση στις πιστώσεις, διευκολύνοντας τα δάνεια προς τις μικρές επιχειρήσεις και βελτιώνοντας τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας VEB. Ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης πως η Ρωσία σημειώνει πρόοδο στη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για τις επιχειρήσεις.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Bloomberg: Πιθανή εξαγορά της Vodafone από την AT&T

    Η διοίκηση της μεγαλύτερης αμερικανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας AT&T προετοιμάζει το έδαφος για μία πιθανή εξαγορά του ομίλου της Vodafone το επόμενο έτος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

    Αν και οι δύο εταιρείας δεν έχουν εμπλακεί σε επίσημες διαπραγματεύσεις, η AT&T εντείνει την έρευνά της σχετικά με το ποιά στοιχεία του ενεργητικού της Vodafone θα αποκτούσε η ίδια μετά από μία συμφωνία και ποιά στοιχεία θα μπορούσαν να αγορασθούν από άλλη (ή άλλες εταιρείες), δήλωσαν οι πηγές.

    Η AT&T - η οποία εξακολουθεί να έχει τη βρετανική εταιρεία ΕΕ ως εναλλακτικό στόχο - καταρτίζει επίσης στρατηγική για τις δραστηριότητες της Vodafone στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ όσον αφορά την υιοθέτηση της ευρυζωνικότητας στην κινητή τηλεφωνία, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Πριν από την όποια συμφωνία, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του μεριδίου μετοχών που κατέχει η Vodafone στην αμερικανική εταιρεία Verizon Wireless, κάτι που οι εταιρείες αναμένουν να γίνει στις αρχές του 2014. Οι πηγές δήλωσαν ότι η AT&T μπορεί τελικά να αποφασίσει να μην προχωρήσει στην υποβολή προσφοράς (για την εξαγορά της Vodafone).

    Ενδεχόμενη συγχώνευση της AT&T με τη Vodafone θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον κόσμο και δεν θα ήταν η πρώτη προσπάθεια της AT&T να συνδέσει τις δύο εταιρείες.

    [07] Ρωσία και Κίνα διαφωνούν ενώ το μέλλον της Ανταρκτικής είναι επίφοβο

    Οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο διεθνούς συνόδου κορυφής για τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων στην Ανταρκτική απέτυχαν, εξαιτίας της εναντίωσης της Ρωσίας και της Κίνας, ανακοίνωσαν σήμερα μη κυβερνητικές οργανώσεις και διπλωματικές πηγές στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας.

    Τα μέλη της Σύμβασης για τη διατήρηση της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας της Ανταρκτικής ( 24 χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση) συνήλθαν αυτήν την εβδομάδα στο Χόμπαρτ, νησί της Τασμανίας, σε μία τρίτη προσπάθεια από το 2012, που στέφθηκε και αυτή από αποτυχία.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νέα Ζηλανδία πρότειναν την προστασία μίας τεράστιας θαλάσσιας ζώνης έκτασης 1,25 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Θάλασσα Ρος.

    Η Γαλλία, η Αυστραλία και η Γερμανία πρότειναν από την πλευρά τους τη δημιουργία επτά προστατευμένων ζωνών στην ανατολική πλευρά της Ανταρκτικής, προς την πλευρά του Ινδικού Ωκεανού, σε έκταση 1,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα σχέδια απορρίφθηκαν από τη Ρωσία και την Κίνα. Οποιαδήποτε απόφαση έπρεπε να εγκριθεί ομοφώνως.

    Άλλος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Κίνα δεν ήταν αντίθετη με την αμερικανική πρόταση, αλλά εναντιώθηκε στο αυστραλο-ευρωπαϊκό σχέδιο.

    Τα νερά του Ωκεανού της Αυστραλίας, που περιβάλλουν την Ανταρκτική, φιλοξενούν εξαιρετικής σημασίας οικοσυστήματα, μεγάλο μέρος των οποίων προστατεύεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, αλλά που πλέον απειλούνται από τις αλιευτικές δραστηριότητες.

    [08] Ιδιοκτήτες σκύλων: Προσοχή στην κατεύθυνση που στρίβει η ουρά!

    Όταν ο σκύλος κουνάει την ουρά του αριστερά ή δεξιά, κάτι θέλει να πει, πρωτίστως στους άλλους σκύλους - και ίσως στους ανθρώπους. Μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα επιβεβαίωσε ότι το κούνημα της ουράς προς τα δεξιά (από την άποψη του ίδιου του σκύλου) μεταδίδει ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό μήνυμα, ενώ αντίθετα το κούνημα προς τα αριστερά αποτελεί σημάδι εκνευρισμού και επιθετικότητας.

    Πιο απλά, από την αντίστροφη οπτική γωνία του παρατηρητή, όταν κανείς βλέπει ένα σκύλο να έχει στραμμένη την ουρά του προς τα αριστερά, αυτό είναι καλό σημάδι (θετικά συναισθήματα του σκύλου), ενώ αν η ουρά «δείχνει» προς τα δεξιά, αυτό είναι μάλλον κακό σημάδι (αρνητικά - εχθρικά συναισθήματα του σκύλου).

    [09] Ο Μάνταλος «σφυρίζει» στο ντέρμπι

    Ο Σταύρος Μάνταλος από τον Σύνδεσμο Καβάλας, ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, να διευθύνει το αυριανό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί (19:30) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, της Σούπερ Λίγκας.

    Αναλυτικά οι διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής, είναι οι εξής:

    ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς : Γιάχος (Αιτ/νιας)

    ΠΑΟΚ-Εργοτέλης : Κάκος (Κέρκυρας)

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός : Μάνταλος (Καβάλας)

    Καλλονή-Πανιώνιος : Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

    Απόλλων-Βέροια : Καμπαξης (Εύβοιας)

    Λεβαδειακός-Ξάνθη : Αρετόπουλος (Τρικάλων)

    Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης: Θάνος (Γρεβενών)

    ΟΦΗ-Αρης : Σπάθας (Πειραιά)

    Ατρόμητος-Παναιτωλικός : Μήτσιος (Ηπείρου)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2013 - 10:30:26 UTC