Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια στην Αλβανία
  • [02] "Θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις" στο φόρο ακινήτων
  • [03] Κανονικά η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα
  • [04] Αήττητος ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα
  • [05] Συμπληρώθηκε το παζλ των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια στην Αλβανία

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

    Ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί την Δευτέρα με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας ενώ την Τρίτη θα μεταβεί με ελικόπτερο από τα Τίρανα στο Αργυρόκαστρο όπου θα περιοδεύσει σε περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

    [02] "Θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις" στο φόρο ακινήτων

    Τα θέματα του νέου φόρου ακινήτων και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Για το φόρο ακινήτων και αγροτεμαχίων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κ.Ο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν».

    Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και ελπίζει η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    ΥΠΟΙΚ: «Όχι» στην παράταση του ειδικού τέλους ακινήτων

    «Σημαντική αναμόρφωση» του φόρου ακινήτων θα ζητήσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

    [03] Κανονικά η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα

    Ψευδές και ανακριβές χαρακτήρισε τοτηλεγράφημα του Reuters που έκανε λόγο ότι η τρόικαδεν θα ερχόταν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Για το ίδιο θέμα, μετά από σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη.

    Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του.

    [04] Αήττητος ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα

    Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε με οδυνηρή ήττα, αλλά τελικά έκοψε πρώτος το... νήμα του τερματισμού και παρέμεινε αήττητος και μόνος πρώτος στην κορυφή του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκας.

    Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 88-83 της Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, σε αγώνα για την 3η ημέρα της διοργάνωσης, και υποχρέωσαν τους μαχητικότατους Γερμανούς στην πρώτη τους ήττα

    [05] Συμπληρώθηκε το παζλ των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας

    «Καρδιοχτύπησε» στο β` ημίχρονο, ωστόσο η Καλλονή επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στη γ` φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, μετά το 2-1 του α` αγώνα, αναδείχθηκε σήμερα ισόπαλη 2-2 με τον Πιερικό και εξασφάλισε την παρουσία της στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Τα τέρματα της Καλλονής, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς, στο Στάδιο «Κ. Κεντέρης», σημείωσαν οι Μανούσος (18` με πέναλτι) και Καζάκης (42`). Τα τέρματα των φιλοξενουμένων σημείωσε ο Μπρίτο (47`, 67`). Το πέναλτι στο πρώτο τέρμα του νησιωτικού συγκροτήματος, κέρδισε ο Σιλιγαρδάκης σε ανατροπή από τον Νικολίτση.

    Ο Ηρακλής Ψαχνών έγινε η τέταρτη ομάδα Β΄ εθνικής που παίρνει το εισιτήριο για τους «16». Η ομάδα της Εύβοιας ηττήθηκε σήμερα 2-1 από τη Βέροια, στον αγώνα ρεβάνς της β΄ φάσης, αλλά πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο χάρη στη νίκη της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Η «βασίλισσα του βορρά» προηγήθηκε στο 13΄ με τον Μρντάκοβιτς και έδειξε ικανή για την ανατροπή, όμως ο Ηρακλής Ψαχνών ισοφάρισε στο 33΄ με τον Νικολόπουλο. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι πίεσαν, σκόραραν με τον Καλτσά στο 81΄ και είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως το δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Σιόντη στις καθυστερήσεις.

    Χάρη σε γκολ του Μπελόν στο 88΄, ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 στο Αγρίνιο της Κέρκυρας και προκρίθηκε. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο ματς και σήμερα «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Στους «16» του Κυπέλλου και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν στην Κρήτη των Χανίων με 1-0, στον αγώνα ρεβάνς για τη Β΄ φάση, και, σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία της πρώτης αναμέτρησης, πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά στο 80΄.

    Ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Ξάνθη στα Πηγάδια και πήρε την πρόκριση αφού στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων είχε νικήσει με 1-0. Ο Μάνταλος σημείωσε και τα δύο γκολ της Ξάνθης (30΄, 33΄). Για τον Ηρακλή μείωσε ο Σιατραβάνης στο 79΄ και ισοφάρισε ο Πορτουλίδης στις καθυστερήσεις (90+1).

    Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Καλλιθέα στο "Παγκρήτιο" και εξασφάλισε την πρόκριση χάρη στη νίκη του (1-0) στον πρώτο αγώνα, στο "Ελ Πασο". Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Θανάση Παπάζογλου, ενώ ισοφάρισε στο 90΄ ο Φαγέ.

    Ο Ατρόμητος διέλυσε με 7-0 τον Φωστήρα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα τέρματα για την ομάδα του Περιστερίου πέτυχαν οι Γεωργίου (5΄), Καραμάνος (16΄, 30΄) Κάργας (αυτ. 33΄), Ιγκλέσιας (40΄) , Καραγκούνης (63΄) Ταυλαρίδης (70΄)

    Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε σπουδαία πρόκριση στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ισοπαλία 0-0 που απέσπασε από τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στη ρεβάνς της β΄ φάσης. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς κι έτσι πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 October 2013 - 22:30:21 UTC