Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σχεδιαζόμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά
  • [02] Κατατέθηκε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών
  • [03] Δωρεά 80.000 φαρμάκων, από φαρμακευτική εταιρεία για 50.000 ανασφάλιστους
  • [04] Στο υπουργείο Οικονομικών η αρμοδιότητα έγκρισης νηολόγησης πλοίων υπό ελληνική σημαία
  • [05] Άνω των 65 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών
  • [06] Bloomberg: Οι ελληνικές μετοχές προσελκύουν τους ξένους επενδυτές
  • [07] Εξετάζεται η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε νομικά πρόσωπα που δεν ασκούν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα
  • [08] Κ. Χατζηδάκης: Θα έχουμε εκπτώσεις τέσσερις φορές τον χρόνο για να κινηθεί η αγορά
  • [09] «Ο Ν. Φώσκολος έγραψε ιστορία τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση» λένε ηθοποιοί, που συνεργάστηκαν μαζί του

  • [01] Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σχεδιαζόμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά

    Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη σχεδιαζόμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και την 'Ενωση Λιμενεργατών.

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για λιμάνια δημόσια, μοχλό στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

    [02] Κατατέθηκε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών

    Κατατέθηκε, όπως ανακοίνωσε ο Φ. Κουβέλης, πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με άμεση κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών το οποίο προβλέπεται στο σημερινό εκλογικό νόμο.

    Ο κ. Κουβέλης είπε ότι απαιτείται γνήσια καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων και ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι και πρόσκληση προς όλα τα κόμματα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

    [03] Δωρεά 80.000 φαρμάκων, από φαρμακευτική εταιρεία για 50.000 ανασφάλιστους

    Την πρόθεσή του να μην αυξήσει το κράτος, τουλάχιστον άμεσα, τις δημόσιες δομές υγείας, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση, στην οποία ανακοινώθηκε η δωρέα 80.000 φαρμάκων από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τελικά ο ΕΟΠΥΥ θα ανοίξει τέσσερα φαρμακεία για τους ανασφάλιστους, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν είναι ώρα για το κράτος να αυξάνει τις δημόσιες δομές υγείας».

    Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας είναι δύσκολη και κάλεσε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Pfizer Hellas, που δώρισε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ φάρμακα συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν σε περισσότερους από 50.000 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς.

    [04] Στο υπουργείο Οικονομικών η αρμοδιότητα έγκρισης νηολόγησης πλοίων υπό ελληνική σημαία

    Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, χορηγείται η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον συντονισμό τής διαδικασίας υπογραφής των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης πλοίων με ελληνική σημαία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.Δ. 2687/53 (ΦΕΚ Α΄317) «περί επενδύσεως και προστασίας κεφαλαίων εξωτερικού», στη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

    Με την απόφαση ορίζεται η διαδικασία που θα ακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο και την υπογραφή κάθε σχεδίου εγκριτικής πράξης νηολόγησης πλοίου.

    Το εγκεκριμένο υπόδειγμα εγκριτικής πράξης νηολόγησης θα συμπληρώνεται κάθε φορά με τα ειδικά στοιχεία του αιτούμενου προς νηολόγηση πλοίου.

    Η παραπάνω απόφαση επίσπευσης της διαδικασίας νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία λήφθηκε με σκοπό την προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο και γενικά τη διευκόλυνση του νευραλγικού για την οικονομία της Ελλάδας τομέα της ναυτιλίας.

    [05] Άνω των 65 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών

    Τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών, ιταλικών, ισπανικών και ιρλανδικών τραπεζών είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στην Ευρώπη, τα οποία πλέον έχουν ξεπεράσει τα 1,2 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με νέα μελέτη της PwC.

    Η μελέτη της PwC, η οποία παρακολουθεί συστηματικά τα σχετικά μεγέθη και τις τάσεις που επικρατούν στη δευτερογενή αγορά που αναπτύσσεται γύρω από τα εν λόγω χαρτοφυλάκια, επισημαίνει ότι η αύξηση των ευρωπαϊκών NPLs κατά τους 12 τελευταίους μήνες υπολογίζεται σε περίπου 100 δισ. ευρώ.

    Όσον αφορά στα NPLs των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ριρή, partner και επικεφαλής των θεμάτων τραπεζικής στην PwC Ελλάδος, «υπολογίζεται ότι σήμερα ξεπερνούν τα 65 δισ. ευρώ, ποσοστό μεγαλύτερο του 30% των συνολικών χορηγήσεων, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στο τέλος του 2012 και του 2011 ήταν περίπου 25% και 18%».

    Το μέγεθος των NPLs συγκριτικά και με τα ίδια κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών -περίπου 30 δισ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση στις 30 Ιουνίου- καταδεικνύει τη σημασία της ορθής και αποτελεσματικής διαχείρισης των NPLs από τις ελληνικές τράπεζες, τόσο για την κεφαλαιακή επάρκεια των ίδιων των τραπεζών όσο και για την εγχώρια οικονομία.

    [06] Bloomberg: Οι ελληνικές μετοχές προσελκύουν τους ξένους επενδυτές

    Οι ελληνικές μετοχές έχουν την καλύτερη απόδοση σχεδόν σε όλο τον κόσμο, καθώς η εξαετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας αποκλιμακώνεται και νέοι επενδυτές εξετάζουν την αγορά τους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Από τις 5 Ιουνίου 2012 - δύο εβδομάδες πριν γνωστοποιήσει η MSCI την πρόθεσή της να ανακατατάξει την Ελλάδα ως αναδυόμενη αγορά - ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει αυξηθεί κατά 146%, περιορίζοντας στο 79% το ποσοστό της υποχώρησής του, σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του 2007, τονίζει το δημοσίευμα.

    Η άνοδος είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τους άλλους 94 εθνικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, με εξαίρεση αυτόν της Βενεζουέλας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έχουν υποχωρήσει στο 8,31% από το υψηλό 33,7% τον Μάρτιο του 2012.

    Οι αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες Paulson & Co και JPMorgan Chase & Co αγοράζουν ελληνικές μετοχές, καθώς άλλα επενδυτικά κεφάλαια που τοποθετούνται σε αναδυόμενες αγορές - μεταξύ των οποίων το Renaissance Capital Holdings και το Templeton Emerging Markets Group - έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

    O Φραντσέσκο Κόντε της JPMorgan, ο οποίος είχε πουλήσει τις ελληνικές μετοχές πριν από τρία χρόνια καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτοξευόταν, αγόρασε μετοχές της εταιρείας Jumbo και της εταιρείας Folli Follie μετά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους που έγινε στον κόσμο, αναφέρει το δημοσίευμα.

    [07] Εξετάζεται η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε νομικά πρόσωπα που δεν ασκούν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα

    «Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε νομικά πρόσωπα που δεν ασκούν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα», αποκαλύπτει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 29 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ, με επικεφαλής τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη, για την επιβολή τέλους επιτηδεύματος σε αργούσες εργολαβικές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες.

    [08] Κ. Χατζηδάκης: Θα έχουμε εκπτώσεις τέσσερις φορές τον χρόνο για να κινηθεί η αγορά

    Θα έχουμε εκπτώσεις τέσσερις φορές τον χρόνο για να κινηθεί η αγορά και να επωφεληθούν οι καταναλωτές από τις χαμηλότερες τιμές, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε σημερινή εκδήλωση με αφορμή την έναρξη αύριο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου.

    «Ορισμένοι εξακολουθούν να γκρινιάζουν» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Η γκρίνια θα ξεχαστεί, αυτό που θα μείνει είναι μια θετική αλλαγή για τον τόπο, την αγορά και τον καταναλωτή».

    [09] «Ο Ν. Φώσκολος έγραψε ιστορία τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση» λένε ηθοποιοί, που συνεργάστηκαν μαζί του

    Άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου που συνεργάστηκαν και έζησαν κοντά στον μεγάλο δημιουργό, μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την απώλεια του Νίκου Φώσκολου. Με λόγια συγκινητικά, όλοι θυμούνται το αστείρευτο ταλέντο του για δημιουργία, την εργασιομανία του, αλλά και την τρυφερότητα που ένιωθαν δουλεύοντας κοντά του.

    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ: Μεγάλη απώλεια για τον καλλιτεχνικό χώρο. Έφυγε πλήρης ημερών, ευτυχισμένος με την οικογένεια του, μέσα σε ένα κλίμα ζεστασιάς και αυτό απαλύνει κάπως τον πόνο. Ο Νίκος έγραψε ιστορία τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση. Ταλαντούχος άνθρωπος, με πάθος και καλός φίλος, θα τον θυμόμαστε πάντα.

    ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ: Ο Νίκος Φώσκολος ήταν ένας τεράστιος μύθος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και του αστυνομικού μυθιστορήματος. Γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί, φεύγουν ένα- ένα τα άτομα που φώτισαν τον περασμένο αιώνα και τις αρχές αυτού. Για μένα ήταν τεράστια τιμή που τον γνώρισα, που συνεργαστήκαμε, που τον αγάπησα και με αγάπησε. Χειμαρρώδες ταλέντο, γεμάτος από ιδέες, από φαντασία. Ζούσε μια ζωή αντίθετη των σεναρίων του, ήσυχη, οικογενειακή, χαμηλών τόνων και μακριά από τα φώτα. Ο Νίκος ήταν ένας σεμνός, ταπεινός άνθρωπος που λάτρευε τους ηθοποιούς και όλους του τους συνεργάτες, τους φρόντιζε, τους ντάντευε και τους ανύψωνε. Ηταν πολύ παθιασμένος, με μία σπάνια ευγένεια ψυχής, εξαιρετικά ευλογημένος από το Θεό και ήμασταν και ευλογημένοι κι εμείς που τον ζήσαμε.

    ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ: Στον Νίκο χρωστάω πολλά. Σήμερα έχουμε πένθος εμείς οι καλλιτέχνες. Ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος ο οποίος είχε αφιερωθεί στη δουλειά του και αγαπούσε πολύ τους ηθοποιούς. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια του που επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού, το οποίο ο Νίκος αγαπούσε πολύ και το πίστευε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 October 2013 - 12:30:22 UTC