Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Προχωρά η αξιολόγηση στα υπουργεία
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: «Στρατηγική-εταιρική» η σχέση με τη Ρωσία
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέτρα έρχονται
  • [05] «Καθαρή» η ΕΛΑΣ από συγκροτημένες ομάδες με εγκληματικούς σκοπούς
  • [06] Συνελήφθη εκδότης για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ
  • [07] «Τα βρήκαν» τελικά Κυπριακές Αερογραμμές και Hermes Airports
  • [08] Συνεργασία της Energean Oil με την Ocean Rig για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
  • [09] Forbes: Ο Πούτιν ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου
  • [10] Ιράν: Ο εμπλουτισμός ουρανίου συνεχίζεται κανονικά
  • [11] Τουλάχιστον 38 εκατ. οι λογαριασμοί της Adobe που παραβιάστηκαν από χάκερς

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη είναι, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    [02] Προχωρά η αξιολόγηση στα υπουργεία

    Δέκα υπουργεία διαβίβασαν στη Βουλή έγγραφα για την πορεία της αξιολόγησης των δομών στις κεντρικές τους υπηρεσίες αλλά και στους φορείς της ευθύνης τους.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν πριν από μόλις λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές η αξιολόγηση για τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων έχει προχωρήσει, αλλά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η αξιολόγηση των δομών και άλλων φορέων της διοίκησης. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των υπουργείων, η αξιολόγηση και τα νέα οργανογράμματα οδηγούν σε μειώσεις δομών που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 50%.

    Ωστόσο, παρά τις έγγραφες απαντήσεις για την πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων και των φορέων τους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγκάζεται αυτές τις ημέρες να εισηγηθεί νομοθετική διάταξη, με την οποία παρατείνεται η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί με βάση το Ν. 4024/2011 για την αξιολόγηση, προθεσμία που έληγε τον Δεκέμβριο του 2013.

    Η σχετική διάταξη έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και όπως δεσμεύτηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής η υφυπουργός, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου «μέχρι να συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης των φορέων» και αυτό διότι «είναι μία αξιολόγηση που επιχειρείται για πρώτη φορά και κάθε αρχή είναι δύσκολη».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: «Στρατηγική-εταιρική» η σχέση με τη Ρωσία

    «Ιστορικά εξαιρετικό» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που ακολούθησαν τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, η Ελλάδα αποδίδει πολλή μεγάλη σημασία στις ελληνορωσικές σχέσεις και σημείωσε ότι πρόκειται για «στρατηγική-εταιρική σχέση».

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να είναι έντονη η παρουσία της Ρωσίας στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων και μέσω της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων και αναφέρθηκε ειδικότερα στους τομείς, της οικονομίας, της ενέργειας και του τουρισμού, όπου οι δύο χώρες έχουν στενή συνεργασία.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε την επιθυμία της ρωσικής πλευράς για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και τόνισε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις αποκτούν μια θετική δυναμική.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέτρα έρχονται

    «Οι δήθεν παλικαρισμοί από το δίδυμο των κκ Σαμαρά- Βενιζέλου έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στην οποία κατηγορεί και πάλι τον πρωθυπουργό για «τυφλή υποταγή», η οποία ωστόσο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα πλην της απαξιωτικής συμπεριφοράς εκ μέρους της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντί του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νέα μέτρα που, εκτός των άλλων, «οδηγούν στη δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτών, αφού υπερφορολογεί τα ακίνητα και τη γη, νομιμοποιεί το "χαράτσι", προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε τιμές αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα». Και αυτό, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό και άδικο όταν η κυβέρνηση έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλει να πιάσει τους πλούσιους φοροφυγάδες, να ελέγξει τις off shore εταιρείες και τις διάφορες λίστες».

    [05] «Καθαρή» η ΕΛΑΣ από συγκροτημένες ομάδες με εγκληματικούς σκοπούς

    Δεν υπάρχουν συγκροτημένοι πυρήνες ή αδιαφανείς φράξιες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο αφορούσε τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.

    Σε σχέση με τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και διαφθοράς, το πόρισμα που παρουσίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, αναφέρει ότι τα περισσότερα σημειώνονται στην Αθήνα, σε περιοχές όπως του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης.

    Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα ερευνών, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα».

    [06] Συνελήφθη εκδότης για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ

    Συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στο Ψυχικό, από αστυνομικούς του ΤΑ Ψυχικού, εκδότης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 8.320.852,89 ευρώ.

    Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών για υπεξαίρεση.

    [07] «Τα βρήκαν» τελικά Κυπριακές Αερογραμμές και Hermes Airports

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Hermes Airports, που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κατέληξαν σε προσωρινή διευθέτηση των οικονομικών τους διαφορών, μετά το θέμα που προέκυψε με την δέσμευση αεροσκάφους της εταιρείας.

    Ειδικότερα, οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι με την καταβολή 424.000 ευρώ έχει αποσυρθεί το δικαστικό διάταγμα κατά της εταιρείας. Άλλο ένα ποσό ύψους 567.000 καταβλήθηκε χθες.

    Επίσης, οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι ουδέποτε αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την Hermes και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στο ότι ορισμένες χρεώσεις αμφισβητούνταν ή χρειάζονταν διευκρίνιση.

    [08] Συνεργασία της Energean Oil με την Ocean Rig για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

    Την απόφασή της να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης (αναμένεται να προκηρυχθούν στα μέσα του 2014) σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία Ocean Rig ανακοίνωσε απόψε η Energean Oil & Gas, εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου.

    Ειδικότερα, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να συστήσουν σε ποσοστό 50%-50% μία κοινή διεθνή εταιρεία, την OceanEnergean η οποία θα διεκδικήσει περιοχές στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αφρική.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Ocean Rig έχει εμπειρία στις γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλο βάθος και κατέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Έτσι το κοινό σχήμα μπορεί να υλοποιήσει έργα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων σε βάθη θάλασσας που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα.

    [09] Forbes: Ο Πούτιν ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύεται κάθε χρόνο.

    Ο Πούτιν είναι, σύμφωνα με το περιοδικό, πιο ισχυρός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».

    Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αντίθετα ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο.

    Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

    [10] Ιράν: Ο εμπλουτισμός ουρανίου συνεχίζεται κανονικά

    Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη συνεχίζει κανονικά τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20%, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου της χώρας.

    "Η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου και ράβδων καυσίμου (σ.σ. για τον ερευνητικό αντιδραστήρα του Ιράν) συνεχίζονται, δεν υπήρξε καμία διακοπή", ανέφερε ο Σαλεχί, διαψεύδοντας τις δηλώσεις ενός βουλευτή ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε υποστηρίξει ότι η παραγωγή σταμάτησε.

    "Τα καύσιμα για τον αντιδραστήρα της Τεχεράνης παράγονται κανονικά και κάθε μήνα παραδίδονται οι απαραίτητες ποσότητες ράβδων καυσίμου" πρόσθεσε.

    Ο εμπλουτισμός ουρανίου από το Ιράν συνιστά ένα από τα βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης που ανησυχεί ότι το ουράνιο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 90%, για στρατιωτική χρήση. Το Ιράν επιμένει ωστόσο ότι έχει δικαίωμα να εμπλουτίζει ουράνιο στο έδαφός του και ότι η παραγωγή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ερευνητικούς και ιατρικούς σκοπούς.

    [11] Τουλάχιστον 38 εκατ. οι λογαριασμοί της Adobe που παραβιάστηκαν από χάκερς

    Πολύ σοβαρότερο, απ' ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά, είναι τελικά το πρόβλημα της παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας της εταιρίας Adobe (δημιουργού, μεταξύ άλλων, των αρχείων .pdf).

    Η αμερικανική εταιρία λογισμικού παραδέχτηκε, ότι υποκλάπηκαν στοιχεία που αφορούσαν σε τουλάχιστον 38 εκατ. λογαριασμούς πελατών της και όχι 2,9 εκατ. σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωσή της.

    Η Adobe έκανε γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 38 εκατ. ονόματα χρήστη (usenames) και κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords). Οι χάκερς επίσης υπέκλεψαν τμήματα του πηγαίου κώδικα του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop.

    Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η εταιρία είχε αναφέρει, ότι ο πηγαίος κώδικας του επίσης δημοφιλούς προγράμματος Acrobat είχε παραβιαστεί. Η παραβίαση δίνει τη δυνατότητα να αναλυθεί ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων της Adobe και να αντιγραφούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 October 2013 - 16:30:23 UTC